4,7/5
Trustpilot 48.236 reviews

De 4 belangrijkste smartphonetrends van 2021

Nieuwe ontwikkelingen

Door corona stond in 2020 de wereld ineens een paar versnellingen lager. Dat had ook zijn uitwerking op de ontwikkeling van smartphones. De meeste trends die voor 2020 waren voorspeld, zoals de opkomst van 5G, opvouwbare schermen en nieuwe mogelijkheden van Augmented Reality (AR), zijn dus nu pas een beetje aan het opkomen. Lees hier alles over de 5 belangrijkste smartphonetrends van 2021.

1. Hé, 5G!

Vanaf juli 2020 is 5G beschikbaar bij de de grootste Nederlandse providers: VodafoneZiggo, KPN en T-Mobile. Dit jaar zal het aantal beschikbare providers en abonnementen, maar ook 5G-ready telefoons alleen nog maar toenemen. Lees er alles over in ons artikel ‘5G netwerk in Nederland: alles wat je moet weten’.

2. Vouwen én flippen

Voor 2020 werd de opkomst van de opvouwbare telefoons voorspeld. Onder andere LG, Motorola en Huawei hebben intussen al ‘opvouwbare’ toestellen op de markt gebracht (of zijn nog bezig die te ontwikkelen). Anno 2021 durven we ze zelfs weer voorzichtig ‘flip-phones’ te noemen. Je weet wel, net als die Samsung e530 die je vroeger zo graag wilde hebben, maar dan met een groter scherm dat meebuigt.

3. LIDAR-scanners

Voor 2020 voorspelden belangrijke techwebsites al verschillende nieuwe toepassingen voor Augmented Reality (AR). In 2021 zet deze trend zich nog even door. In het bijzonder met de ontwikkeling van de zogenaamde Laser Imaging Detection And Ranging (LIDAR) scanner op de iPhone 12 Pro, die aan de hand van lasers de diepte van ruimtes nóg beter kan inschatten. Dit maakt het bijvoorbeeld makkelijker om meubels in huis te proberen met de IKEA-app.

4. Gebogen schermen

We zagen het al bij televisies: gebogen schermen bieden een heel scala aan nieuwe mogelijkheden. Zo krijg je meer scherm, een betere handligging, betere verhoudingen en een betere kijkervaring in het algemeen. Ook vinden veel gebruikers een scherm dat net over de zijkanten buigt gewoon erg mooi. Daar staat wel tegenover dat gebogen schermen over het algemeen duurder en kwetsbaarder zijn. Voor 2021 staat ons, als we verschillende bronnen mogen geloven, een ware stortvloed aan toestellen met een gebogen scherm te wachten.

Meer tips

Wil je meer lezen over je smartphone? Kijk dan eens bij de andere tips en tricks op Mobiel.nl. Bijvoorbeeld over hoe je je schermtijd controleert en instelt. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Dan krijg je handige artikelen direct in je mailbox.

Geschreven door: Redactie
Geplaatst op: 12-05-2021