4,6/5
Trustpilot 50.036 reviews

De 5 belangrijkste smartphonetrends van 2020

Nieuwe ontwikkelingen

Sneller en slimmer: zo kun je de smartphonetrends van 2020 het best samenvatten. Smartphones laden sneller op, de refresh rate van de beeldschermen wordt hoger (dus het (af)spelen van video’s en games sneller) en razendsnel 5G-internet komt steeds sneller dichtbij. Daarnaast nemen Augmented Reality (AR) en gezondheidsapps een vlucht en gaan we eindelijk wat van die handige opvouwbare schermen merken. Schrijf je mee?

1. (super)fast charging steeds vaker beschikbaar

Snel opladen nam in 2019 al een flinke vlucht: denk bijvoorbeeld aan de Warp Charge van OnePlus. Ook smartphones van andere merken gingen naar laadsnelheden tussen de 40 en 65W. De verwachting is dat dit jaar steeds meer merken ervoor zullen zorgen dat je binnen het uur over een volledig opgeladen telefoon beschikt. Handig hoor, als je van hot naar her vliegt.

2. Refresh rate van beeldschermen omhoog

Smartphonefabrikant OnePlus liep voorop wat hoge hoge refresh rates betreft. Een smartphonescherm met een verversingssnelheid van 90Hz - tegenover de gangbare 60Hz - levert soepele, vloeiende beelden op. Onmisbaar bij het spelen van games en ook het bekijken van video’s wordt een compleet nieuwe beleving. De verwachting is dat andere merken - waaronder Samsung en OPPO - in 2020 ook steeds vaker met deze technologie naar buiten zullen treden. Zo beschikt de recent uitgekomen Samsung Galaxy S20 over een verversingssnelheid van maar liefst 120Hz.

3. Alles in het teken van 5G

Waar we in Nederland eerst nog tot 2026 leken te moeten wachten, wordt de startstreep voor het razendsnelle 5G-netwerk nu steeds meer naar voren getrokken. Dat betekent ook dat nieuwe smartphonemodellen deze nieuwe technologie moeten kunnen ondersteunen. Volgens marktonderzoeksbureau Gartner zullen tegen het einde van dit jaar zo’n 10 procent van de smartphonegebruikers een smartphone in hun bezit hebben die we ‘5G-proof’ mogen noemen. Meer weten? In dit artikel lees je alles over 5G.

4. Meer toepassingen voor AR- en gezondheidsapps

Stappentellers, hartslagmeters… We kunnen inmiddels niet meer zonder alle gezondheidsapps die er nu al op onze smartphones zijn te vinden. Met Googles recente overname van Fitbit - inderdaad, van de activitytrackers - lijkt deze trend nog lang niet afgelopen. Ook Augumented Reality (AR) vindt zijn weg steeds vaker naar onze telefoons en dat zal in 2020 alleen nog maar toenemen. Hier neemt Google wederom een prominente rol op zich: de zoekmachine biedt nu een AR-ervaring bij het invoeren van je zoekopdracht.

5. Meer opvouwbare schermen

Voor de smartphoneliefhebber die deze herinnering al in een donker hoekje had weggestopt: de introductie van ‘s werelds eerste echte opvouwbare smartphone verliep op z’n zachts gezegd niet vlekkeloos. Testers meldden nog voor de officiële lancering van de Samsung Fold namelijk al kapotte schermen. Inmiddels is er een flink verbeterde versie op de markt en werken merken als LG, Motorola en Huawei ook aan een opvouwbaar model. Het grote voordeel van een opvouwbare smartphone is natuurlijk dat je over een smartphone en tablet in één beschikt. Wat denk jij: kunnen we binnenkort niet meer zonder?

Op de hoogte blijven?

Nieuwe ontwikkelingen in smartphoneland? Wij zijn er meteen bij! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om van alle smartphonetrends op de hoogte te blijven.

Geschreven door: Redactie
Geplaatst op: 3/13/2020

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht