4,7/5
Trustpilot 49.583 reviews

Alles over RugGear-smartphones

Slimme tips

RugGear smartphones staan bekend om hun nagenoeg onverwoestbare design. Van een plens water tot een flinke valpartij: de telefoons van dit Duitse smartphonemerk kunnen wel tegen een stootje! Lees hier meer over RugGear smartphones en over de specs van twee van hun populaire modellen: de RugGear RG655 en RugGear RG850.

RugGear en andere smartphonemerken

Rugged betekent zoiets als ‘robuust’ en dat zijn de smartphones van RugGear zeker! De Android telefoons van dit oerdegelijke Duitse smartphonemerk zijn namelijk gemaakt voor extreme (weers)omstandigheden en daarom zeer geliefd bij outdoorsporters en mensen die in de bouw werken. In Nederland was RugGear voorheen alleen actief op de professionele markt. Zo wordt in de Rotterdamse haven bijvoorbeeld veel van de smartphones van dit merk gebruikgemaakt. Met de RG850 betrad het merk voor het eerst officieel de consumentenmarkt. Het grootste verschil met andere populaire rugged merken - zoals Cat en Crosscall - is deze degelijkheid in combinatie met eigenschappen die voor ‘gewone’ gebruikers interessant zijn, zoals een groot, helder scherm en een relatief goede camera. Een soort hybride, dus.

‘Rugged’ design

De vormgeving van zowel de RugGear RG655 als de RugGear RG850 - de populairste modellen van het merk - lijkt op die van een ‘normale’ smartphone, maar dan iets dikker. Je krijgt daar dan wel een telefoon voor terug die je met een gerust hart uit je handen kan laten vallen. De smartphones voldoen zelfs aan de militaire MIL-STD-810G-standaard: een val van anderhalve meter op beton doorstaan ze zonder kleerscheuren. Extreme temperaturen (van 20 graden onder nul tot 60 graden boven nul) zijn ook geen probleem. Bovendien zijn de telefoons met hun IP68-certificering volledig stof- en waterdicht, schokbestendig én zijn ze ook bestand tegen andere elementen, zoals modder en zand.

RG 655 RG 850
Beeldscherm 5.5 inc LCD 5.99 inch LCD Gorilla Glass
Afmetingen 152,5 × 75,4 × 12,5 mm 165 × 82 × 12,55 mm
Gewicht 196 gram 210 gram
IP-certificering IP68 IP68

 

Handige extra functies

De smartphones van RugGear zijn behalve heel degelijk ook van allerlei handige functies voorzien. Zo heeft het touchscreen van de RG655 een speciale ‘glove mode’ (‘handschoenmodus’), waardoor je het scherm ook met je handschoenen aan kunt bedienen. Met Push-to-Talk (PTT) gebruik je de telefoon als een walkietalkie en kom je op korte afstanden met elkaar in contact zonder te bellen. Ook het besturingssysteem, Android 9.0 Pie, is van allerlei slimmigheden voorzien. Denk bijvoorbeeld aan Adaptive Brightness, waarmee de beeldschermhelderheid automatisch aan de omgeving wordt aangepast. Of de Adaptive Battery, die het batterijverbruik van de toch al flinke accu’s nog even extra power geeft door energieslurpende achtergrondprocessen slim op je gedrag af te stemmen. Handig!

Meer over RugGear

Meer weten over de smartphones van RugGear? Of ben je benieuwd naar alle RugGear RG655 en RG850 specs? Bekijk en vergelijk dan alle RugGear smartphones op Mobiel.nl.

Geschreven door: Redactie
Geplaatst op: 4/23/2020