4,7/5
Trustpilot 47.807 reviews

Alles over Android One

Slimme tips

Android One werd in 2014 door Google ontworpen als een betaalbaar alternatief voor de bestaande besturingssystemen. Tegenwoordig is het al lang niet meer het eenvoudige systeem van toen. Lees hier alles wat je moet weten over Android One.

Wat is Android One?

Android One is een besturingssysteem voor je smartphone. Het werd in 2014 door Google ontworpen als een snel, veilig en gebruiksvriendelijk alternatief voor de bestaande besturingssystemen, maar dan zonder allerlei extra’s (zoals voorgeïnstalleerde apps). Dit maakte Android One een stuk goedkoper dan gebruikelijk, waardoor Android ook toegankelijk werd voor gebruikers met een wat lager budget. Android One tablets bestaan (nog) niet.

Tegenwoordig is Android One al lang niet meer het eenvoudige, ‘kale’ besturingssysteem van toen. Ook duurdere, high-end toestellen van bekende smartphonemerken gebruiken het. Welke apps en functies je tot je beschikking hebt hangt af van welke smartphone of tablet je gebruikt. Elke fabrikant bouwt namelijk weer een eigen versie van (ook wel ‘schil’ om) Android One. Bij Samsung heet Android One bijvoorbeeld ‘OneUI’ en bij Huawei ‘EMUI’. De nieuwste smartphones van Nokia draaien zelfs uitsluitend op Android One.

Voordelen van een Android One telefoon

Om aan de Android One ‘standaard’ te voldoen, moet een Android One telefoon een ongewijzigd besturingssysteem hebben. En omdat er door de smartphonefabrikant geen aanpassingen aan het besturingssysteem worden gedaan, zijn de nieuwste software- en beveiligingsupdates van Google direct beschikbaar. Je beschikt dus altijd meteen over de nieuwste functies en je smartphone is altijd goed beschermd.

Hoewel de nieuwere versies van Android One meer en meer kunnen, blijft het een besturingssysteem zonder al te veel toeters en bellen. Dat betekent ook dat het besturingssysteem maar weinig ruimte in beslag neemt op je telefoon. Hierdoor draait het lekker snel, ook op eenvoudige toestellen, en blijft er genoeg ruimte over je favoriete foto’s, video’s en apps.

Android One telefoons

Hieronder vind je onze top 3 populaire Android One-smartphones van dit moment.

  1. OnePlus Nord
  2. Google Pixel 4a
  3. OnePlus 8T

Nieuwsgierig geworden? Wil je meer lezen over Android? Kijk dan eens bij de andere slimme tips op Mobiel.nl.

Geschreven door: Redactie
Geplaatst op: 03-11-2020