4,7/5
Trustpilot 49.069 reviews

9 apps voor je goede voornemens in 2021

Inspiratie

Hoe zit het met jouw goede voornemens van afgelopen jaar? Na een aantal confronterende pogingen om je goede voornemens vol te houden heb je waarschijnlijk nog maar weinig hoop dat het dit jaar wél goedkomt. Met de juiste apps wordt het gelukkig een stuk gemakkelijker om dit jaar je goede voornemens waar te maken. En daar heb je geen sportschool voor nodig! Kom je beloftes met jezelf na met behulp van deze handige apps.

1. Meer geld sparen: GRIP

Wil je graag geld (be)sparen in het nieuwe jaar? Hou dan een online huishoudboekje bij! ABN AMRO, ING, Rabobank en ook de wat kleinere banken als Triodos en ASN hebben apps die al je uitgaven automatisch indelen in categorieën. Zo wordt elke euro die je uitgeeft in of overmaakt naar bijvoorbeeld de ZARA, H&M of Zalando automatisch ingeboekt onder ‘Kleding’, zonder dat je daar zelf nog iets voor hoeft te doen. Zit je bijna aan het bedrag dat je per maand aan kleding wil uitgeven? Dan krijg je een pushbericht. Vooral GRIP van ABN krijgt goede reviews en is ook (gratis) te gebruiken als je klant bent bij Rabobank, Bunq, SNS Bank, ING en Regiobank. Check ook onze andere 2 tips voor gratis budgetapps.

Download GRIP: App Store (iOS)/ Play Store

2. Meer (nieuws)artikelen lezen: Blendle

Het voornemen om beter op de hoogte te blijven van het nieuws? Lees alleen het beste nieuws uit kranten en tijdschriften van het moment op één plek. Persoonlijk voor jou geselecteerd, op basis van je interesses. Met Blendle Premium krijg je 20 nieuwe stukken per dag. Proberen of je het wat vindt? Je krijgt de eerste week Blende Premium cadeau. De app is gratis te downloaden in de App Store en Play Store.

Download Blendle: App Store (iOS) / Play Store (Android)

3. Je smartphonegebruik verminderen: Forest

Ben jij non-stop online en scroll je vaker door je Instagram-feed dan je zou willen? Dan kun je natuurlijk een digitale detox doen door je apps te verwijderen, maar je kunt je smartphonegebruik ook in kleine stapjes terugdringen. De app Forest maakt het niet gebruiken van je smartphone leuk: iedere keer als je offline gaat, plant Forest een boompje voor je. En hoe langer jij je smartphone niet gebruikt, hoe sneller de bomen groeien. Terwijl jij je telefoongebruik in de hand krijgt, kweek je een heel oerwoud. Een leuke motivator om van je smartphoneverslaving af te komen.

Download Forest: App Store (iOS) / Play Store (Android)

Meteen aan de slag met je smartphonegebruik? Lees dan ook ons artikel met 8 tips om je smartphonegebruik gezond te houden.

4. Kleding een tweede leven geven: Vinted

Vind je ook dat kleding een lang leven verdient, maar heb je een hoop kleding in je kast hangen die niet meer bij je past? Laat het niet in je kast liggen maar maak er iemand anders blij mee door het te verkopen op Vinted. Zo begin je het nieuwe jaar met een opgeruimde kledingkast, verdien je een leuk zakcentje en geef je jouw -waarschijnlijk niet al te duurzame- kleding een tweede kans.

Download Vinted: App Store (iOS) / Play Store (Android)

5. Bewuster eten: Lifesum

Gezond eten staat bij veel mensen hoog op het lijstje van goede voornemens. Hoe je dit omzet in een concreet doel? De app Lifesum kan je hierbij helpen. Via de app houd je gemakkelijk bij wat je precies op een dag eet. Door je calorieeën, het aantal vetten, koolhydraten en proteïne te tellen leef je een stuk bewuster. De app moedigt je daarnaast met fitnesstips en recepten voor je ontbijt, lunch en diner aan om zowel gezond als lekker te blijven eten.

Download Lifesum: App Store (iOS) / Play Store (Android)

6. Meer bewegen: Hardlopen met Evy

Een sport vinden die je voor langere tijd volhoudt is niet voor iedereen gemakkelijk. Vaak is het uiteindelijk een grote kostenpost waar je weinig of geen gebruik van maakt. Zeg je dure sportabonnement op en download gratis de app Hardlopen met Evy. Haal je hardloopschoenen onder het stof vandaan en luister naar de tips van Evy, om zo samen met haar een hardloopschema op te bouwen dat bij je past.

Download Hardlopen met Evy: App Store (iOS) / Play Store (Android)

7. Een nieuwe taal leren: Duolingo

Altijd al een nieuwe taal willen leren? Een mooi voornemen voor 2021. Leer Engels, Spaans, Italiaans, Portugees, Frans of Duits stapje voor stapje bij op een leuke en competitieve manier via de gratis app DuoLingo. Verdien hartjes bij een goed antwoord en verlies ze bij een fout antwoord. Ben je al je hartjes kwijt voordat je bij het einde van een oefening bent? Dan moet je opnieuw beginnen. Waar wacht je nog op? Download de gratis app vandaag nog.

Download Duolingo: App Store (iOS) / Play Store (Android)

8. Mediteren en beter slapen: Headspace

Rust en balans in je hoofd is minstens zo belangrijk als je fysieke conditie. De app Headspace kan jou helpen aan een betere nachtrust, meer concentratie en minder stress in je drukke leventje. Tussen de sessies door krijg je uitleg over de ideeën achter mindfulness en hoe je kunt omgaan met afleiding, verveling en angst tijdens het mediteren. Word weer helemaal Zen dankzij Headspace! Al meer dan 8,5 miljoen gebruikers gingen je voor met het downloaden van deze meditatie-app. Leuk om te weten: de app is opgericht door een voormalige boeddhistische monnik. De eerste tien sessies van tien minuten zijn gratis. Daarna betaal je € 95,- per jaar.

Download Headspace: App Store (iOS) / Play Store (Android)

9 . Minder eten verspillen: TooGoodToGo

Meer dan de helft van ons eten verdwijnt in de prullenbak. Het is dus geen overbodig voornemen om daar iets aan te doen in het nieuwe jaar. Het cliché is er niet voor niets: een betere wereld begint bij jezelf. Een app die je hierbij kan helpen is de app ‘Too Good To Go’. Met de app heb je de mogelijkheid om maaltijden te redden die anders door restaurants, traiteurs en bakkerijen weggegooid zouden worden. Door jouw adres te selecteren zie je meteen waar en wanneer je een maaltijdbox kan ophalen in jouw omgeving. Zo red je lekker eten én heb je voor een zacht prijsje een maaltijd op tafel. Alleen maar voordelen dus!

Download TooGoodToGo: App Store (iOS) / Play Store (Android)

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 12/29/2020

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht