4,7/5
Trustpilot 48.899 reviews

Alles over dual screen-telefoons van LG

Nieuwe ontwikkelingen

Een smartphone die je dubbelklapt voor je ‘m in je broekzak stopt. Lang was het sciencefiction, maar tegenwoordig komen er steeds meer grote smartphonemerken met een opvouwbare telefoon op de markt, waaronder LG, Samsung en Huawei.

Wat is een dual screen telefoon?

Een dual screen smartphone is een telefoon waarbij een speciale hoes -een tweede display- wordt meegeleverd. Dit extra scherm klap je gemakkelijk dicht voordat je ‘m in je tas, jas of broekzak opbergt. De slimme smartphones hebben in feite dus twee schermen; een regulier scherm en een uitneembaar tweede scherm.

Extra schermruimte

Het grote voordeel is niet zozeer dat je ‘m gemakkelijker mee op pad neemt, maar vooral dat je veel meer schermruimte hebt. Zonder dat je de hele dag een grote telefoon bij je draagt! Het dual screen heeft opengeklapt namelijk het formaat van een tablet, maar vouw je de telefoon dicht, dan is ‘ie net zo groot als een ‘normale’ smartphone. Op dit grote vouwscherm kun je bijvoorbeeld meerdere apps tegelijkertijd openen. Ook gamen en Netflixen is leuker en makkelijker.

Over de LG Velvet en andere opvouwbare LG smartphones

LG is een grote naam als het op dual screen smartphones aankomt. Populair zijn bijvoorbeeld de LG G8x ThinQ en zijn opvolger: de LG Velvet. Je kunt het tweede scherm uit de bijgeleverde hoes halen, bijvoorbeeld om mee te gamen of om het als een extern toetsenbord te gebruiken. Met de twee schermen gecombineerd beschik je over een groot Full HD OLED-scherm van maar liefst 6.4 of 6.8 inch! Geniet met deze toestellen ook van goede camera’s en een sterke batterij. De nieuwste variant, de LG Velvet, beschikt over nog meer unieke features zoals styluspen-ondersteuning en het opnemen van ASMR-video’s.

Geschreven door: Redactie
Geplaatst op: 30-06-2020