4,7/5
Trustpilot 48.236 reviews

Tele2 en T-Mobile bundelen krachten

Nieuwe ontwikkelingen

Groen licht voor T-Mobile en Tele2; de Europese Commissie keurde de fusie van de twee providers goed. De bedrijven gaan vanaf nu samen de strijd aan met concurrenten VodafoneZiggo en KPN. Wat het voor jou betekent als klant van Tele2 of T-Mobile? Wij leggen het je uit.

Naar eigen zeggen van de providers komt er dankzij de fusie ruimte voor een grote, sterke speler op de telecommarkt die zich volledig richt op de belangen van consumenten en bedrijven. De nieuwe organisatie gaat de strijd aan met concurrenten VodafoneZiggo en KPN als dominante spelers. Ze garanderen meer concurrentie op de Nederlandse telecommarkt, wat uiteindelijk betere prijzen moet opleveren voor zowel mobiele als vaste abonnementen.

Dit betekent het voor jou als klant

Jouw huidige abonnement van T-Mobile of Tele2 verandert niet. De prijs blijft hetzelfde. Ook je contract, voorwaarden en gebruik van producten blijven ongewijzigd en afspraken worden nagekomen. Als er na verloop van tijd zaken zijn die wél veranderen, informeert de provider je hier natuurlijk over.

Het netwerk van T-Mobile gebruiken

Heb je nu Unlimited Data van Tele2? Dan blijf je maximaal € 25,- betalen in de komende drie jaar. In eerste instantie kan je als klant van Tele2 nog niet op het best geteste netwerk van T-Mobile. De verwachting is dat dit op termijn wel kan. Het is nog onbekend wanneer. Als het zover is, informeert de provider je hierover.

Beloftes

Tele2 en T-Mobile doen als nieuw bedrijf een aantal beloftes. Zo beloven ze als eerste landelijk 5G in 2020 door de integratie van de twee netwerken. Daarnaast beloven ze de uitrol van een snelle glasvezelverbinding, waar minimaal twee miljoen huishoudens en bedrijven toegang tot krijgen. En dat tegen een scherpe prijzen die de komende drie jaar niet worden verhoogd. Ook zeggen ze na de fusie snel internet van 100 Mbit/s in heel Nederland aan te bieden.

Ook beloven ze na de fusie contractvrijheid te bieden. Dit betekent dat ze met vaste lage prijzen komen voor onbeperkt mobiel en vast internet, zonder dat je je korting verliest als je een van de abonnementen opzegt. Je kunt ook kiezen voor een Thuis-abonnement dat maandelijks opzegbaar is.

Een kwart marktaandeel

T-Mobile en Tele2 hebben samen een kwart van de Nederlandse mobiele markt in handen. Het fusiebedrijf is ook actief op de breedbandmarkt, maar is op dit gebied met 7 procent marktaandeel zeker nog niet de grootste. Nederland heeft na de fusie nog drie telecombedrijven met een eigen netwerk.

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 17-01-2019