4,7/5
Trustpilot 48.236 reviews

Handige apps voor de wintersport

Slimme tips

Benieuwd hoe het ervoor staat met de sneeuwhoogte, weersverwachtingen of de drukte bij de skiliften op de piste? Of ben je nieuwsgierig hoe hard je naar beneden bent geroetsjt tijdens het afdalen? Wij zetten een aantal handige apps voor je op een rij waarmee je pas écht goed voorbereid op wintersportvakantie gaat.

Ski Tracks

Een onmisbare app tijdens de wintersport is Ski Tracks. Deze gebruiksvriendelijke app registreert jouw hele dag op de piste zonder dat je dataverbinding nodig hebt. Al miljoenen mensen hebben deze app gedownload voor voor het meten van bijvoorbeeld de maximale snelheid, hoogte en steilheid van de afdaling. Tijdens het tracken kan je gewoon andere acties verrichten, zoals het schieten van foto’s, het afspelen van muziek en bellen. Het voordeel van deze app is ook dat hij niet zomaar je batterij leegtrekt dankzij zuinige GPS-instellingen.

SkiFit

Ook al ruim voor vertrek kan je natuurlijk de nodige voorbereidingen treffen. Met de SkiFit-app bereid je je -met behulp van handige instructievideo’s- in acht lessen van een uur optimaal voor op de skivakantie. Door aan je conditie, spierkracht en balans te werken ga jij fitter op de latten dan ooit tevoren. De work-outs zijn zowel geschikt voor in de huiskamer als op de sportschool. Ga je voor het eerst op skivakantie? Geen probleem; deze handige ski-app is geschikt voor skiërs van alle niveaus.

Wintersport App

De Nederlandse Ski Vereniging heeft een handige app ontwikkeld waarmee je in één oogopslag het weerbericht en de sneeuwcondities ziet in jouw favoriete skigebied(en). Ook gedetailleerdere informatie kan je bekijken, zoals een pistekaart, uitgebreide weerinformatie en zelfs webcamfoto’s van het gebied. Leden van de Nederlandse Ski Vereniging kunnen met de app ook nog tot 55% korting krijgen op de huur van ski’s, snowboards en schoenen.

Sneeuwhoogte.nl

Ook de app Sneeuwhoogte.nl maakt vele wintersporters blij. Deze populaire app onder wintersporters laat je de dikte van de sneeuw zien, de sneeuwverwachting én sneeuwkwaliteit. En dat is niet alles, want ook informatie over het aantal geopende liften en live updates uit het gebied kan je raadplegen. Laat de voorpret maar beginnen!

Snowciety

Weten waar je allemaal bent geweest, hoeveel afdelingen je hebt gemaakt en wat je snelheden waren tijdens je tochten door de sneeuw? Snowciety houdt het voor je bij. Opvallend aan deze app is dat je ook gemakkelijk kan zien waar je vrienden op de piste zijn die deze app ook hebben gedownload. Ideaal, want zo vind je ze makkelijk terug zonder te hoeven bellen. Je zou het de social media onder de wintersporters kunnen noemen. Deel ook gemakkelijk je foto’s en afgelegde routers met je vrienden via Snowciety.

First Tracks

Wat is er leuker dan skiën of snowboarden door een vers pak sneeuw? De app First Tracks van Helly Hansen is ideaal voor de gevorderde wintersporter. De app wekt je extra vroeg als het ’s nachts heeft gesneeuwd. Zo ben je als vroege vogel de drukte voor en heb je de eerste uurtjes verse sneeuw helemaal voor jezelf.

SnowSafe

Als laatst is de app SnowSafe een aanrader tijdens de wintersport. Met deze gebruiksvriendelijke app zie je in één oogopslag waar er lawinegevaar is in jouw wintersportgebied en hoe groot het risico is. Zeker voor mensen die regelmatig off-piste gaan is het belangrijk om rekening te houden met lawines. Dankzij deze app stap je onbezorgd de skilift in en stel je je eigen veiligheid voorop. De app is te gebruiken in Oostenrijk,Duitsland, Slovenië, Slowakije, Tsjechië en Noorwegen.

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 09-01-2020