4,7/5
Trustpilot 49.583 reviews

De nieuwe features en verbeteringen van iOS 12

Nieuwe ontwikkelingen

De nieuwste software-update van Apple’s besturingssysteem staat klaar. Volgens Apple maakt iOS 12 je iPhone, iPad en iPod touch krachtiger, persoonlijker en intelligenter dan ooit tevoren. Vergeet dus niet om jouw iPhone (en je andere Apple-apparaten) te updaten. Goed nieuws: de update is ook beschikbaar voor oudere toestellen, tot de iPhone 5S. Een greep uit de belangrijkste nieuwe features en verbeteringen van de nieuwste iOS vind je hier.

Facetimen in groepen met iOS 12

Een belangrijk bericht delen met je vrienden op afstand? Je familie een gelukkig nieuwjaar wensen of vanaf je vakantiebestemming bijkletsen met vriendinnen? Later dit jaar wordt het met iOS 12 mogelijk om in groepen te FaceTimen. Dit kan met wel 32 mensen tegelijk. Het beeld van degene die praat wordt automatisch groter, zodat je precies kan zien wie er aan het woord is.

Schermtijd bekijken met iOS 12

Benieuwd hoeveel tijd je dagelijks doorbrengt achter je Apple-schermen? Of wil je er bewuster van zijn hoeveel tijd je kinderen hun iPhone of iPad gebruiken? Schermtijd geeft je hier een goed beeld van. Het is niet alleen mogelijk om te zien hoeveel tijd je aan apps of websites besteedt, maar ook aan je apparaat in het algemeen. Handig is dat je vanaf nu ook een maximale tijd in op je apparaten kan instellen om het gebruik van specifieke apps te beperken.

Meldingen beheren met iOS 12

Apple heeft mogelijkheden toegevoegd om te zorgen dat je meldingen direct vanaf het toegangsscherm kan beheren. Je kan er voor kiezen om berichten alleen naar het Berichtencentrum te sturen of helemaal uit te schakelen. Apple voegt ook ondersteuning toe voor gegroepeerde meldingen, die meldingen per berichtenreeksen en onderwerpen samenvoegen zodat je in één oogopslag ziet wat belangrijk is. Je kan ook meerdere meldingen tegelijk weg swipen.

Niet storen met iOS 12

Er zijn momenten dat je niet gestoord wilt worden door je telefoon. Apple biedt hiervoor oplossing en verfijnt met iOS 12 de Niet Storen-ervaring. Is het bedtijd, dan krijg je nog minimale notificaties binnen om te zorgen dat je je nachtrust niet verstoort. Je kan ‘Niet Storen’ vanaf nu zelfs aanzetten voor een uur, een hele avond, tot je een bepaalde locatie verlaat of tot de eindtijd van een activiteit in je agenda.

Zoeksuggesties voor foto’s met iOS 12

Foto’s doorzoeken is een stuk eenvoudiger geworden. Apple voegt slimme suggesties toe aan fotos, die specifieke mensen, plaatsen en activiteiten bevatten. Om gerichter te zoeken kan je ook zoeken op bedrijfsnaam, evenementen of zelfs meerdere zoektermen tegelijk intypen. Het nieuwe tabblad ‘voor jou’ geeft herinneringen en aanbevolen foto’s weer. Je ziet hier ook gedeelde albums en suggesties om foto’s te delen met de mensen die op de foto’s staan. Als je ontvangers ook iOS 12 gebruiken, krijgen ze de vraag om hun foto’s ook met jou te delen, zodat je nooit meer leuke foto's hoeft te missen.

Animoji met iOS 12

Met iOS 12 is het mogelijk om een Animoji van jezelf te maken, een Memoji. Je kan zoveel alter ego’s maken als je maar wilt. Versturen kan via berichten en FaceTime. Ook zijn er vier nieuwe Animoji’s toegevoegd: een koala, tijger, spook en dinosaurus. Voeg naast animoji’s ook gemakkelijk nieuwe camera-effecten toe aan je FaceTime-gesprek of een bericht. Met filters, teksteffecten en Memoji’s vrolijk je ieder gesprek op.

Nog sneller werken met iOS 12

Tot 70 procent sneller naar de camera swipen, tot 50 procent sneller typen en tot twee keer zo snel je apps starten tijdens hoge werkbelasting. Het zijn voorbeelden van onderdelen die je elke dag gebruikt en dankzij iOS 12 nog sneller worden. Kortom: Download snel iOS 12 en werk razendsnel op jouw oogappeltje.

iOS 12 downloaden

Het nieuwe iOS 12 downloaden? Ga dan naar de instellingen van je iPhone, ga vervolgens naar ‘Algemeen’ en kies voor ‘Software-update’. De update is beschikbaar voor de iPhone 5S en nieuwer.

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 9/21/2018

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht