4,7/5
Trustpilot 48.263 reviews

De nieuwe Huawei P40-serie: alle ins en outs

Aankondigingen & Geruchten

Het is zover! De langverwachte Huawei P40 is gepresenteerd. De nieuwe serie van de Chinese fabrikant bestaat uit de Huawei P40 Lite, Huawei P40 en Huawei P40 Pro. De toestellen schieten prachtige plaatjes bij dag en nacht met de UltraVision-camera én zijn klaar voor de toekomst met 5G. Ontdek hier alle ins en outs van de nieuwe Huawei.

Drie varianten: Huawei P40, Huawei P40 Pro en Huawei P40 Lite

De serie nieuwe Huawei’s bestaat uit drie toestellen. De goedkoopste variant is de Huawei P40 Lite, gevolgd door de uitgebreidere Huawei P40 met een kleiner formaat en de Huawei P40 Pro als meest uitgebreide én grootste versie. Zoals we gewend zijn van Huawei zijn ze ook dit keer geknipt voor smartphonefotografie, hebben ze een indrukwekkende batterij met snellaadfunctie en werk je razendsnel op de apparaten.

Besturingssysteem: Android met EMUI-schil

De nieuwe Huawei P40 Lite, P40 en P40 Pro draaien op Android 10, met een eigen gebruiksvriendelijke EMUI 10-schil eroverheen. Hierdoor is hij voorzien van een Huawei Gallery App, waarmee je apps kunt downloaden die je wilt gebruiken op het toestel. Het toestel maakt dus gebruik van het Huawei Mobile System. Dit houdt in dat er geen gebruik wordt gemaakt van de Google Mobile Services. Er zijn dan ook in deze app store alternatieven beschikbaar voor apps zoals Google Maps. Ook kan je met EMUI thema’s downloaden, thema’s samenstellen en zelf thema’s maken.

Fotografeer als een professionele fotograaf

De hoofdcamera -met de grootste camerasesensor in een smartphone tot nu toe- zorgt ervoor dat je een minimale hoeveelheid licht nodig hebt om de gewenste helderheid te bereiken. De verschillende lenzen (groothoeklens, telelens en 3D-lens) werken samen om het optimale resultaat te bereiken. De camera analyseert en segmenteert mensen en omgevingen voor de juiste correcties.

Dankzij Artificial Intelligence maak je bewonderingswaardige portretten en met de telelens stel je zelfs van een afstand scherp op het belangrijkste object. De P40 Pro heeft zelfs SuperZoom om nóg beter scherp te stellen, zowel van heel dichtbij als veel verderop. Prachtige plaatjes gegarandeerd dus! En dat is niet alles: ook de selfiecamera is slim. De camera houdt rekening met jouw gelaatsuitdrukkingen en past hier de belichting op aan voor een flatteus resulaat.

Vergelijking specs Huawei P40, P40 Lite en P40 Pro

  Huawei P40 Lite  Huawei P40 Huawei P40 Pro
Beeldscherm 6.4 inch LTPS 6.1 inch OLED 6.9 inch OLED
Camera’s achterkant 48 MP + 8 MP + 2 MP + 2 MP 50 MP + 16 MP + 8 MP (30x Zoom) 50 MP + 40 MP + 12 MP (50x Zoom)
Camera voorkant 16 MP 32 MP 32 MP
Batterij 4200 mAh met SuperCharge 3800 mAh met SuperCharge 4200 mAh met SuperCharge
Werkgeheugen (RAM) 6 GB 8 GB 8 GB
Opslagruimte 128 GB (uitbreidbaar) 128 GB (uitbreidbaar) 128 GB (uitbreidbaar)
Besturingssysteem Android 10 met EMUI 10 Android 10 met EMUI 10 Android 10 met EMUI 10

 

Design van de nieuwe Huawei P40-serie

Wat het overall-design van de nieuwe Huawei betreft zijn er geen enorme wijzigingen ten opzichte van zijn stijlvolle voorganger. De nieuwe P40 is net als zijn voorganger een gestroomlijnde en verfijnde smartphone. Met de P40-serie ga je helemaal mee met de laatste trends op het gebied van smartphonedesigns. Vooral de Huawei P40 Pro heeft een grote designverandering: de hoeken zijn voor het eerst aan alle kanten afgerond. Er zijn daarnaast kleine designwijzingen rond de cameraset van de nieuwe Huawei-smartphones, zodat jouw camera’s zich optimaal positioneren voor het beste resultaat.

Tussendoor snel opgeladen

De batterij van 3800 mAh bij de Huawei P40 en maar liefst 4200 mAh bij de P40 Lite en P40 Pro zorgen dat je de dag gemakkelijk -en waarschijnlijk wel 2- doorkomt. In de auto even snel je batterij bijtanken? Het opladen gaat met SuperCharge zo snel dat hij in één autoritje weer vol is. Zo maak je optimaal gebruik van je tijd en zit je nooit met een lege telefoon.

Supersnelle prestaties

Beleef games, series en je sociale media optimaal dankzij de supersnelle en efficiënte Kirin-chip. Bovendien zijn de nieuwe Huawei’s klaar voor de komst van 5G. Ideaal om in de toekomst nóg sneller te internetten zonder WiFi.

Bestel de Huawei P40 of P40 Pro nu met FreeBuds 3

Bij aankoop van de Huawei P40 of Huawei P40 Pro ontvang je tijdelijk de Huawei Freebuds 3 t.w.v. € 179,99! Daarnaast ontvang je ook nog eens 50GB cloudopslag cadeau. Deze actie is geldig vanaf 26 maart t/m 3 mei 2020.

Geschreven door: Redactie
Geplaatst op: 26-03-2020