4,6/5
Trustpilot 50.091 reviews

De nieuwe iPhones van 2018: het laatste nieuws

Aankondigingen & Geruchten

Voor je het weet ligt er weer een gloednieuwe serie iPhones in de winkels. Na de vernieuwende iPhone X en de iPhone 8 (Plus) zijn de verwachtingen ook dit jaar weer hoog gespannen. Apple houdt het spannend en wil er zelf tot nu toe nog niets over kwijt. Wij houden alle geruchten nauwlettend in de gaten, zodat we jou hier op de hoogte kunnen houden van het laatste nieuws over de nieuwe iPhones van 2018.

Inmiddels zijn de nieuwe iPhone Xs, iPhone Xs Max en iPhone Xr officieel aangekondigd. Lees meer over de nieuwe iPhones.

Bijgewerkt op: 10-09-2018

Drie nieuwe iPhones in 2018

We houden er rekening mee dat er -net als vorig jaar het geval was- een drietal nieuwe iPhones wordt aangekondigd dit najaar. Apple-analist Kuo zegt dat hij drie formaten verwacht. De eerste zou een tweede editie van de iPhone X worden met een 5.8 inch OLED-beeldscherm. De tweede kan gezien worden als een Plus-variant op de iPhone X met een groter 6.5 inch OLED-beeldscherm. Daarnaast is er een gerucht dat Apple nog een goedkopere 6.1 inch iPhone met LCD-scherm op de markt brengt. Er zouden een aantal functies zijn weggelaten bij deze nieuwe iPhone om de kosten lager te houden. Zo heeft hij waarschijnlijk een dikker frame van aluminium en geen mogelijkheid om draadloos op te laden. Daarnaast zou hij geen dubbele camera achterop hebben en geen 3D Touch op het beeldscherm.

De naam: iPhone XC, iPhone XS en iPhone XS Plus?

Wat de naam wordt van de nieuwe iPhones is nog een raadsel, daarom zullen we ze voorlopig de ‘nieuwe iPhones van 2018’ noemen. Met de iPhone 8-serie en de felbegeerde iPhone X in 2017 werd de iPhone 9 overgeslagen. Op basis van dit ongewone namenschema is het lastig te zeggen welke namen we dit jaar kunnen verwachten.

Update 10-09-2018: Tijdens een interne presentatie bij de Chinese provider China Mobile zijn de vermoedelijke namen van de nieuwe iPhones gelekt. Het instapmodel zou de naam 'iPhone XC' krijgen, als we de gelekte foto's moeten geloven. In dat geval krijgen de twee andere nieuwe iPhones de namen ‘iPhone XS'' en 'iPhone XS Plus'.

Eerdere geruchten over de naam: Wat de namen zullen zijn is niet bekend, maar dat de toestellen geïntroduceerd worden als de ‘iPhone XS en iPhone XS Plus’, maar met de introductie van de grotere 6.5 inch iPhone met OLED-beeldscherm lijkt niet heel waarschijnlijk. De kans is ook aanwezig dat Apple overstapt naar de ‘iPhone 11’ en ‘iPhone 11 Plus', maar ook de namen ‘ iPhone XI’, ‘iPhone XI Plus’ en iPhone XL 'zijn grote kanshebbers die we voorbij horen komen. Hoe Apple dan de 6.1 inch LCD-iPhone noemt, is niet duidelijk. We sluiten de naam ‘iPhone 9’ hiervoor ook niet uit. Toch zou dat verwarrend zijn naast een potentiële iPhone 11.

Design van de nieuwe iPhones

Volgens verschillende geruchten krijgen alle drie de iPhones een bijna randloos design met notch (inkeping) voor de camera en sensors, zoals we al kennen van de iPhone X. Qua design lijken ze dan ook alle drie veel op dit jubileumtoestel. Ook zal het drietal uitgerust zijn met een TrueDepth camerasysteem met Face ID voor het ontgrendelen met je gezicht. Als deze geruchten kloppen, betekent dat het officiële einde van de homebutton en de vingerafdrukscanner van de iPhone.

Update 31-8-2018: Volgens de website 9to5Mac krijgen de twee duurdere toestellen een goudkleurig design. Deze kleur zagen we nog niet eerder bij iPhones voorbijkomen. Er zijn foto's uitgelekt, die lijken op officiele productfoto's van Apple. De foto hieronder geeft het mogelijke design van de nieuwe iPhone XS weer.

Update 10-9-2018: Vorige week lekte er foto's van de iPhone XC (de goedkoopste van de drie). Op deze foto was het toestel zichtbaar in de kleuren blauw, rood en wit.

Aankondiging en beschikbaarheid

We vermoedden het al, maar het is nu zeker: in de tweede week van september is het weer zover, de gloednieuwe toestellen worden dan gepresenteerd door de Amerikaanse techgigant. Hoewel de presentatie normaal altijd op een dinsdag plaatsvindt, is dat dit jaar niet het geval. Dinsdag 11 september is namelijk een nogal ongelukkige datum voor de Amerikanen. Het event is dit jaar een dag later, op woendag 12 september. De uitnodigingen zijn inmiddels verstuurd naar de pers. Apple heeft daarnaast bevestigd dat er een live stream beschikbaar komt van het Apple-event.

Wanneer jij één van de nieuwe iPhones kan reserveren weten we nog niet zeker, maar verschillende Duitse providers beweren dat we de nieuwe iPhones ook in Nederland vanaf 14 september kunnen pre-orderen. Een week later, op 21 september, zouden de eerste toestellen bij de gelukkige eigenaren bezorgd kunnen worden. Analist Ming-chi Kuo beweert dat de goedkoopste variant van 6.1 inch later in de winkel ligt vanwege productieproblemen. Dit kan er op wijzen dat je hiervoor geduld moet hebben tot oktober of zelfs begin november.

Drievoudige cameralens

Volgens The Korea Herald, die bronnen binnen Apple heeft, komen er in het grootste Apple-toestel maar liefst drie cameralenzen. Apple zou de derde camera voor 3D-beelden willen gebruiken, zodat je een object vanuit verschillende hoeken kan vastleggen. Dat komt goed van pas bij Augmented Reality. Het lijkt ons een realistisch gerucht, aangezien dit het grootste toestel zou kunnen onderscheiden van de andere twee nieuwe iPhones.

Oplaadmogelijkheden

Verwacht wordt ook dat de twee 2018-iPhones met OLED-scherm draadloos opgeladen kunnen worden. Op uitgelekte schetsen van Apple is een nieuwe usb-c-oplader te zien met 18 watt om extra snel op te laden. De batterij zou hiermee in nog minder dan 30 minuten van 0% tot 50% opgeladen kunnen worden. Het gerucht luidt dat deze snellader standaard wordt meegeleverd bij je bestelling. Huidige iPhones hebben een 5 watt oplader in de doos.

Nieuwe iPhone met dual sim

Nog een gerucht van analist Kuo is dat de lager geprijsde iPhone (6.1 inch) over dual sim-functionaliteit beschikt. Dit betekent dat je twee simkaarten tegelijk in je toestel kwijt kan. Als je een iPhone met deze functie wilt, moet je volgens Kuo wel een bedrag van € 100,- extra betalen voor je toestel. Apple kwam nog niet eerder met een dual sim-ondersteuning.

Prijs van de nieuwe iPhones

Hoeveel je kwijt bent voor de nieuwe iPhones van 2018 is nog onbekend. Verschillende analisten schatten de prijs van de 6.1 inch rond de 700 dollar. Dit zou betekenen dat de prijs gelijk is aan die van de iPhone 8. De kosten voor de 5.8 inch iPhone wordt geschat op 900 dollar en de grootste variant van 6.5 inch zou met een waarde van 1000 dollar de duurste iPhone worden. Houd er rekening mee dat de prijzen in Europa vaak iets hoger uitvallen.

Alle informatie op deze pagina is gebaseerd op geruchten over de nieuwe iPhones. Wij kunnen niet garanderen dat deze verwachtingen werkelijkheid worden.

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 8/2/2018

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht