4,6/5
Trustpilot 50.091 reviews

Nieuwe iPhones 2019: de geruchten

Aankondigingen & Geruchten

Een reeks gloednieuwe iPhones maakt binnenkort zijn entree in smartphoneland. Hoewel Apple zelf nog geen tipje van de sluier wil oplichten, hebben we al een behoorlijk beeld van wat je kan verwachten. Er zijn namelijk veel geruchten en gelekte prototypes van de nieuwe iPhones opgedoken. Wij hebben de belangrijkste geruchten voor je verzameld en houden je hier op de hoogte van de iPhone 11, iPhone 11 Max en iPhone 11R.

Hoeveel nieuwe iPhones komen er in 2019?

Net als voorgaande jaren worden er waarschijnlijk weer drie nieuwe iPhones uit de doeken gedaan in september. Verschillende Apple-analisten laten weten dat er weer een budgetvriendelijkere versie met een LCD-scherm komt en twee versies met een duurder OLED-scherm. De schermformaten zouden gelijk blijven aan vorig jaar: de twee luxere varianten met 5.8 inch en 6.5 inch, de goedkopere variant met 6.1 inch.

Wat wordt de naam van de nieuwe iPhones 2019?

Er worden veel verschillende namen genoemd voor de nieuwe iPhones van 2019. Wat vaak wordt genoemd is dat de toestellen uit de nieuwe serie alledrie een '11' bevatten. De opvolger van de iPhone Xs zou de iPhone 11 Pro heten, de grotere variant de iPhone 11 Pro Max en de goedkoopste variant de iPhone 11. De kans is ook aanwezig dat de naam in Romeinse cijfers wordt uitgeschreven, zoals al gedaan wordt sinds de iPhone X (10). In dat geval zullen de toestellen misschien wel de ‘iPhone XI’, ‘iPhone XI Max’ en de ‘iPhone XIR’ heten. Bij de goedkoopste variant van 6.1 inch wordt ook gesproken over ‘iPhone XR 2’. Wat de échte namen van de toestellen zullen zijn blijft nog even een verrassing.

Hoe zien de iPhones 2019 eruit?

Zoals je van Apple gewend bent mag je een gelikt design verwachten, waarbij aan ieder detail is gedacht. Als we gelekte afbeeldingen van de toestellen mogen geloven zullen de toestellen veel weghebben van de voorgangers uit 2018. De duurste modellen hebben waarschijnlijk een roestvrijstalen behuizing met glazen achterkant. Anders dan voorheen is dat het glas volledig over de camera heen valt, waardoor de camera iets minder ver uitsteekt en meer een geheel vormt met de rest van de achterkant. Bovendien is de camera-opstelling iets anders geplaatst: vierkant in plaats van verticaal. Het lijkt erop dat de notch hetzelfde blijft als bij de iPhone Xs en Xr. De goedkopere variant zou weer verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren. Lavendel en groen zouden worden toegevoegd aan het kleurenpalet, terwijl blauw en koraal verdwijnen.

Mogelijk design camera's iPhone 11 Max - Bron: @Onleaks

Wat is er nieuw aan de camera's van de iPhone 2019?

Over de camera's wordt al veel gesproken. Volgens verschillende geruchten zal er een driedubbele cameralens op de duurste variant – de iPhone 11 Max of XI Max- komen. Het voordeel van een extra lens is dat drie keer optisch zoomen mogelijk wordt. Ook kan er dankzij een derde lens meer licht opgevangen worden, wat de kwaliteit van foto’s in het donker ten goede komt. Nog een voordeel van een derde lens is dat het de 3D-detectietechnologie kan verbeteren, wat voor verbetering zorgt voor Face ID en Augmented Reality. De goedkopere variant (de opvolger van de iPhone XR) krijgt waarschijnlijk een upgrade naar een tweede camera. Naast de camera achterop krijgt de frontcamera waarschijnlijk in alle versies een upgrade. Waar de selfiecamera van zijn voorganger 7 megapixels heeft, wordt verwacht dat de iPhone 11 naar 12 megapixels gaat.

Welke chip krijgen de nieuwe iPhones 2019?

In de iPhone Xs en Xr hebben we kennisgemaakt met de razendsnelle A12-chip. Deze snelle chip zal in de iPhones van 2019 worden opgevolgd door een A13. Naar verwachting wordt deze chip aan alle drie de varianten toegevoegd. De nieuwe processor moet zorgen voor nóg betere prestaties en meer efficiëntie dan zijn voorganger, zodat je batterij het zo lang mogelijk volhoudt.

iPhones 2019: wat kun je van de batterij verwachten?

Ben je het zat dat je alleen de oplader kunt lenen van vrienden met een iPhone? Grote kans dat dat gaat veranderen. Er wordt namelijk veel gesproken over de toevoeging van een USB-C-aansluiting met snellaadfunctie. Als deze geruchten kloppen, zal de Amerikaanse fabrikant na jaren voor het eerst afstappen van de Apple Lightning-aansluiting. Ook zijn er bronnen die beweren dat de toestellen voorzien zijn van een techniek waarmee je andere apparaten kunt opladen met jouw iPhone. Leg bijvoorbeeld je AirPods of Apple Watch op je iPhone en laad ze op via je telefoon, zonder dat er een stroompunt in de buurt is. Ideaal als je een accessoire of ander toestel onderweg nieuwe energie wilt geven.

Wanneer is de release van de nieuwe iPhone 2019?

De presentatie van de nieuwe iPhone 11, iPhone 11 Max en iPhone 11R laat nog even op zich wachten. De verwachting is dat ook dit jaar weer in de tweede week van september de grote onthulling van de nieuwe toestellen plaatsvindt. Loopt het net als voorgaande jaren, liggen de toestellen vervolgens in de derde week van september in de schappen.


iPhone 2019 als eerste bestellen

Zeker weten dat je als één van de eersten kan bestellen? Laat je e-mailadres achter op onze productpagina (rechtsbovenin), dan sturen wij direct een e-mail als de nieuwe iPhones beschikbaar zijn.

*Bijgewerkt op 20-8-2019.

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 7/30/2019

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht