4,7/5
Trustpilot 48.899 reviews

Deze mensen kiezen het vaakst voor een grote smartphone

Onderzoek

Smartphones met een flink scherm zijn ideaal tijdens het kijken van een serie, het spelen van een spannend spel of het doen van online aankopen. Grote smartphones winnen dan ook steeds meer aan populariteit. Maar wie kiezen die grote toestellen van 6.2 inch of groter (ook wel phablets genoemd) nou het vaakst? Bij Mobiel.nl waren we erg benieuwd en doken we in onze klantdata van het afgelopen jaar.

Meer mannen dan vrouwen

Opvallend is dat mannen 20% vaker voor een smartphone van 6.2 inch of groter kiezen dan vrouwen. Van het aandeel grote smartphones werd 60% door mannen besteld.

Populair onder millennials

Millennials van 25-34 jaar kiezen bij Mobiel.nl het vaakst voor groot. Uit deze leeftijdscategorie heeft 16,2% van de mensen een grote smartphone. De groepen van 18-24 jaar en 35-44 jaar genieten ook graag van een groot scherm. Opmerkelijk is dat in de groep van 35-44 jaar meer vrouwen dan mannen de keuze maken voor een grote smartphone. De 65-plussers zijn minder enthousiast over grote toestellen.

Rotterdammers gaan voor groot

Een andere opvallende bevinding is dat Randstedelingen een grote smartphone het vaakst een slimme keuze vinden. Grote toestellen zijn het meest populair in Rotterdam. Een kleine 6% van de totaal bestelde toestellen van 6.2 inch en groter werden door bewoners van deze stad besteld. Ook in Amsterdam en Den Haag kiezen klanten van Mobiel.nl graag voor een flink beeldscherm. Op de vierde plaats komt Almere, gevolgd door Utrecht. In heel Nederland blijken de grote smartphones populair te zijn.

Samsung en Apple aan kop

Duidelijk is dat smartphones van Samsung en Apple het erg goed doen onder gebruikers van grotere toestellen. Het populairste grote toestel is de Samsung Galaxy S9+. De Samsung Galaxy Note 9, iPhone 7 Plus, Samsung Galaxy S8+ en iPhone Xs worden ook vaak gekozen door klanten van Mobiel.nl.

Aandeel

Hoewel steeds meer mensen kiezen voor een grote smartphone, was het overgrote deel van de bestelde toestellen in 2018 nog kleiner dan 6.2 inch. In totaal was 15% van alle verkochte smartphones bij Mobiel.nl 6.2 inch of groter. Onze verwachting is dat in de komende jaren steeds meer mensen zullen kiezen voor een groot beeldscherm. De smartphonefabrikanten maken dan ook steeds vaker grote modellen met een randloos design.


Nog geen grote smartphone in je bezit en lijkt het je wel wat? Vergelijk eenvoudig de mogelijkheden, zodat je slim zelf de juiste keuze kunt maken.

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 26-03-2019