4,7/5
Trustpilot 46.510 reviews

ACM: Providers moeten abonnementen beter vergelijkbaar maken

Nieuwe ontwikkelingen

Het is voor consumenten vaak lastig om bij de telecomproviders verschillende mobiele abonnementen naast elkaar te leggen. Dat constateert de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op basis van een onderzoek onder consumenten. De ACM wil daarom dat de mogelijkheden beter met elkaar vergeleken kunnen worden op de website van de aanbieders. Gelukkig kan je bij Mobiel.nl nu al terecht voor het vergelijken van mobiele abonnementen en telefoons, zodat jij slim zelf de juiste keuze kunt maken.

Vergelijken bij provider lastig

Bijna de helft van de consumenten vindt het vergelijken bij providers lastig, zo blijkt uit het onderzoek van de ACM. De meeste consumenten (57 procent) vinden de informatie op de websites van providers wel begrijpelijk, maar 49 procent vindt de informatie over de verschillende abonnementen (totaal) niet met elkaar te vergelijken.

Vraag om extra aandacht

Dat vindt de waakhond problematisch. “We vinden het belangrijk dat mensen goed geïnformeerde keuzes kunnen maken en vragen aanbieders daarom om extra aandacht voor de vergelijkbaarheid van informatie”, zegt Edwin van Houten, directeur Consumenten bij de ACM.

Inzicht in vaste kosten en contractduur

Consumenten vinden het vooral belangrijk hoeveel ze iedere maand aan vaste kosten kwijt zijn en hoelang het contract loopt. Daarnaast willen ze de kwaliteit en betrouwbaarheid van de netwerken kunnen vergelijken en ook hun telefoonnummer meenemen.


Eenvoudig vergelijken en kopen

Bij Mobiel.nl hou je zelf de controle over je aankopen. In een helder overzicht vergelijk je eenvoudig het meest actuele en voordelige aanbod van alle populaire providers en smartphonemerken. Kiezen wat het beste bij je past is hierdoor zo geregeld.

Slim zelf de juiste keuze maken

Wil jij ook slim zelf de juiste keuze kunnen maken voor je nieuwe telefoon en abonnement? Vergelijk gemakkelijk alle mogelijkheden.

Tip: Bekijk ook eens onze YouTube-serie ‘De klant, de keuze’, waarin verschillende klanten hun mening geven over hun slimme keuze voor hun nieuwe telefoon.

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 30-09-2020