4,7/5
Trustpilot 49.069 reviews

De nieuwe Galaxy Note: verwachtingen en geruchten

Aankondigingen & Geruchten

Update 8-8-2019 - Het is zover: de nieuwe Note-serie is officieel aangekondigd! Hier lees je alles over de Galaxy Note 10 en Note 10+. Onderstaande informatie is gebaseerd op eerdere geruchten.

Samsung maakt zich klaar voor de onthulling van een gloednieuwe Galaxy Note. De nieuwe opvolger van de Note 9 laat nog heel even op zich wachten. Langzaam wordt er steeds meer bekend over het nieuwe Samsung-toestel. Ook zo benieuwd hoeveel versies er komen en hoe hij er van binnen en buiten uitziet? Wij houden de geruchten en het laatste nieuws in de gaten en verzamelen het hier voor je.

De naam: Samsung Galaxy Note 10?

Over de naam van de nieuwe Note wordt veel gesproken. Wordt het de Galaxy Note 10, als logische opvolger van de Note 9, of gaat Samsung voor iets nieuws? Voor het gemak houden veel mensen ‘Galaxy Note 10’ aan om de nieuwe Galaxy Note aan te duiden. Voor een grotere variant wordt vaak de naam ‘Galaxy Note 10+’ of ‘Galaxy Note 10 Pro’ aangehouden. Of deze namen werkelijkheid worden horen we op 7 augustus.

Lancering en release nieuwe Note

Op 7 augustus is het dan zover: de lancering van de nieuwe Note. Het toestel wordt geshowd tijdens het jaarlijks terugkerende evenement ‘Unpacked’. Dit maakte Samsung onlangs bekend via verschillende social media-kanalen. Het goede nieuws is dus dat we niet lang meer hoeven te wachten. Natuurlijk is deze opvolger van de Note 9 ook direct na aankondiging bij Mobiel.nl te bestellen.

Bron: Samsung (Facebook)

Galaxy Note in twee varianten

De kans is groot dat je kunt kiezen uit twee versies van de nieuwe Note. Een van de telefoons zou 6.7 inch groot zijn, terwijl een tweede model met 6.4 inch een stukje kleiner is. Dit beweert onder meer Korea’s ‘The Bell’ in een rapport. Ook een lek door Ice Universe van twee screenprotectors zou de twee versies van verschillend formaat bevestigen. Een extra bevestiging dat er waarschijnlijk een tweede model komt is dat er wordt gespeculeerd over twee modelnummers die Samsung aan de toestellen meegeeft. Van beide formaten zou je ook een 5G-variant mogen verwachten.

Het uiterlijk

Over het uiterlijk is de geruchtenmolen in volle gang. Van alle kanten worden foto’s van de mogelijke designs van de Note 10 en zijn grotere broer naar buiten gebracht. Het toestel krijgt naar verwachting afgeronde hoeken. Onderstaande foto van tipster Sudhanshu Ambhore suggereert dat er een drievoudige camera achterop het toestel is geplaatst. Een vierde camera zou zijn toegevoegd aan de grotere variant: een time-of-flight sensor. In het beeldscherm is een piepklein selfiecameragat te vinden en de randen zijn volledig verdwenen.

Bron: Subhanshu

Uit de teaser van Samsung kunnen we opmaken dat de S Pen ook in de nieuwe Note weer terugkomt. Ook het kleine cameragat aan de voorkant wordt in deze teaser bevestigd. Volgens MySmartPrice kan je kiezen uit de kleuren zwart, wit, zilver, rood en roze. Kijken we naar gelekte afbeeldingen van WinFuture, dan zien we dat er een mooi kleurverloop op de achterkant te zien zal zijn bij de zilvere variant. Dit lijkt erg op de gradiënt-variant van de Huawei P30 Pro.

Bron: WinFuture, @rquandt

Het innerlijk

Ook zijn er bronnen die informatie weggeven over de specificaties onder de motorkap. Volgens geruchten hebben de toestellen geen 3,5 millimeter koptelefoonaansluiting meer. Ook zijn knoppen en toetsen in de nieuwe Note waarschijnlijk verleden tijd. Er wordt verder verwacht dat de snelle Exynos 9820-processor in det oestellen te vinden zal zijn. Ook ziet het ernaar uit dat de ultrasonisch vingerafdrukscanner ín het scherm is verwerkt. Een nieuwe feature die je ook in de Galaxy S10 vindt. Deze scanner is extra veilig en ontgrendelt razendsnel.


Als eerste bestellen

Wil je een e-mail ontvangen zodra je het toestel kan bestellen? Schrijf je hier in (rechts bovenin) om meteen bericht te ontvangen, zodat jij hem als één van de eersten kan bemachtigen.

Let op: bovenstaande informatie is gebaseerd op geruchten van verschillende bronnen. Samsung heeft dit niet bevestigd.

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 7/10/2019

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht