4,6/5 op Trustpilot 4,6/5
Trustpilot 52.178 reviews

Samsung Galaxy S10: de verwachtingen

Aankondigingen & Geruchten

De aankondiging van een gloednieuwe Samsung Galaxy komt steeds dichterbij. Als de geruchten kloppen, mogen we weer een aantal ingrijpende vernieuwingen verwachten in het nieuwe vlaggenschip: de Samsung Galaxy S10. Benieuwd wat er al bekend is over het toestel? De laatste geruchten over de Galaxy S10 vind je hier.

Update: De Galaxy S10 is aangekondigd! Lees alle ins en outs over de S10.

De Galaxy S10 in drie versies

Het plan van Samsung is vermoedelijk om drie varianten van de Galaxy S10 op de markt te brengen. Dit beweert Ming-Chi Kuo, een betrouwbare analist die in het verleden al veel geruchten verspreidde die bleken te kloppen. De analist zegt dat we er een met een 5.8 inch beeldscherm, een 6.1 inch beeldscherm en een 6.4 inch beeldscherm kunnen verwachten.

Samsung Galaxy S10, S10 Plus en S10E

Het nieuwe vlaggenschip krijgt hoogstwaarschijnlijk de naam 'Samsung Galaxy S10'. Zeker weten we dat niet, maar de afbeeldingen uit de teaser van Samsung wijzen hier sterk op. Er wordt namelijk een 10 afgebeeld in de video (zie de teaser op deze pagina). Ook verwachten we een grotere variant: de 'Galaxy S10 Plus' en zijn er geruchten over een 'Galaxy S10E'. Volgens persbureau Bloomberg zou die laatste van deze drie een budgetvriendelijke versie zijn, zonder gebogen schermranden.

De Plus-variant komt waarschijnlijk in twee versies uit, waarbij er in ieder geval één ondersteuning voor 5G (5e generatie netwerk – de opvolger van 4G) heeft. Dit werd opgemaakt uit code van XDA developers; de Galaxy S9 Plus bevat namelijk al software die hierop wijst. Of de andere Galaxy S10-toestellen ook voorzien zijn van 5G is nog onduidelijk.

Teaser van de nieuwe Samsung Galaxy van 2019 (bron: Samsung)

Drie camera’s en dubbele selfiecamera

Een ander belangrijk gerucht is dat er op de achterkant drie camera’s te vinden zouden zijn. Evan Blass, een doorgaans betrouwbare journalist die veel nieuws lekt over Samsung, bevestigt dit. Het gaat om een ultragroothoeklens van 16 megapixels, die naast een 12 megapixel optische zoomlens en standaard groothoeklens wordt toegevoegd. Ook aan de voorkant van de Galaxy S10 zal je een extra camera kunnen vinden. Dit maakt het schieten van selfies in portretmodus mogelijk.

Vingerafdrukscanner onder het scherm

Een patent van Samsung wijst erop dat de Galaxy S10 een vingerafdrukscanner ín het beeldscherm krijgt. Een aantal toestellen van andere merken hebben dit al, zoals de Huawei Mate 20 Pro, Oppo RX17 Pro en OnePlus 6T. Wat wél nieuw is, is dat het zou gaan om een nieuwe ultrasone technologie, wat zorgt voor een betrouwbaardere en nauwkeurigere versie van de vingerafdrukscanner. Of de goedkoopste variant ook een scanner onder het scherm krijgt, is nog onduidelijk.

Design van de Samsung Galaxy S10

Bijna alle geruchten die we voorbij zien komen, beweren dat de Samsung S10 veel lijkt op zijn voorganger, de Galaxy S9. Een glazen behuizing, een doorlopend scherm met nauwelijks randen, een usb-c-poort, koptelefoonaansluiting en een OLED-scherm zullen ook dit keer weer aanwezig zijn. Opvallend is dat Samsung waarschijnlijk niet meedoet met de trend van de ‘notch’, een inkeping voor de camera en sensoren. Het bedrijf kiest waarschijnlijk voor een gat aan de rechterbovenkant voor de dubbele selfiecamera.

Draadloos opladen

Hoe handig zou het zijn als je je volle batterij kan delen? De Vietnamese tak van Samsung heeft een opvallende video uitgebracht. In de video is te zien dat je de nieuwe Galaxy S10 op een ander toestel kunt leggen om deze draadloos op te laden. In de Vietnamese tekst wordt 'draadloos delen' genoemd. De verwijzing naar reverse wireless charging lijkt hier duidelijk te worden.

Bron: Samsung Vietnam

Meer werk- en opslaggeheugen

Misschien is het werk- en opslaggeheugen niet het eerste waar je aan denkt bij een vernieuwd toestel. Toch zijn deze twee factoren van groot belang voor de prestaties van je smartphone. De telecomlekker Ice Universe zegt dat we een nóg krachtiger en energiezuiniger werkgeheugen mogen verwachten dan bij de Galaxy S9. Voor het opslaan van al je video’s, foto’s en andere belangrijke bestanden zou bij de duurste versie maar liefst 1 terabyte aan opslag beschikbaar komen, een grote primeur in de smartphonemarkt. Dit gerucht wordt verspreid door de Chinese techblog IT Home en is gebaseerd op een rapport van Chinese marktanalisten en onderzoekers. De goedkopere varianten zullen naar verwachting tot 128 GB aan opslagcapaciteit leveren.

Release Samsung S10

In de afgelopen jaren presenteerde Samsung zijn nieuwe Galaxy S-toestellen altijd tijdens het Mobile World Congress in februari. Ook dit jaar kondigt Samsung het nieuwe toestel eind februari, op 20 februari om precies te zijn. Dit maakte de Zuid-Koreaanse fabrikant bekend in een teaservideo. De onthulling vindt plaats op het evenement 'Unpacked' in San Francisco.

Samsung Galaxy S10 kopen

Kan je niet wachten om de Galaxy S10 te bestellen? Een paar weken na de onthulling in San Francisco kan je 'm waarschijnlijk bemachtigen. Reken er op dat dit tot half maart zal duren. Nog even geduld dus!

Laatste update: 13-2-2019

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 1/3/2019

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht