4,7/5
Trustpilot 49.069 reviews

De nieuwe Samsung Galaxy S20: alles over het nieuwe toptoestel

Aankondigingen & Geruchten

Het is zover! De nieuwe Samsung S20-serie is aangekondigd. Tijdens de presentatie van Samsung werden er zelfs drie nieuwe uitblinkers gepresenteerd: de Samsung Galaxy S20, Galaxy S20+ en Galaxy S20 Ultra. Wij zetten alles over de toestellen voor je op een rij, zodat je slim zelf de juiste keuze kan maken voor je nieuwe Samsung.

Drie varianten: Samsung Galaxy S20, Galaxy S20+ en Galaxy S20 Utra

De gloednieuwe Samsung is voorzien van technologische vernieuwingen waar je blij van wordt. Het nieuwe vlaggenschip is verkrijgbaar in drie varianten. De Galaxy S20 is de meest compacte én goedkoopste versie uit de nieuwe S20-serie, met keuze uit 4G en 5G-connectiviteit. Kies je voor de Galaxy S20+, dan kies je voor een maatje groter en krachtiger (6.7 inch). Met de S20 Ultra ga je voor het uiterste met een nog groter scherm van 6.9 inch en ijzersterke prestaties.

Waar eerder werd gedacht dat de nieuwe Samsung-toestellen de naam ‘Samsung Galaxy S11’ zouden krijgen, is Samsung toch voor Galaxy S20 gegaan met de nieuwe smartphones. De toestellen zijn alle drie een plaatje om te zien dankzij de nóg smallere schermranden, grote AMOLED-schermen en luxe vormgeving.

Samsung Galaxy S20 in het kort:

 • 6.2 inch AMOLED-beeldscherm
 • 12+12+64 MP-camera
 • 4000 mAh batterij
 • 12 GB werkgeheugen
 • Keuze uit 4G en 5G-variant

Samsung Galaxy S20+ in het kort

 • 6.7 inch AMOLED-beeldscherm
 • 12+12+64 MP-camera met Depth Vision
 • 4500 mAh batterij
 • 12 GB werkgeheugen
 • Geschikt voor 5G

Samsung Galaxy S20 Ultra in het kort:

 • 6.9 inch AMOLED-beeldscherm
 • 12+108+48 MP-camera met Depth Vision
 • 5000 mAh batterij
 • 12 GB werkgeheugen
 • Geschikt voor 5G

Haal veraf dichtbij

Een opmerkelijke vernieuwing in de nieuwe Galaxy S20-toestellen is Space Zoom. Met deze camerafunctie zoom je tot 30x in op jouw object, zonder kwaliteitsverlies. Met de Galaxy S20 Ultra kan je zelfs tot 100x inzoomen. Ideaal als je close-ups van een bijzonder moment in de verte wilt maken, zoals bij een concert of sportwedstrijd.

De scherpte van een bioscoopscherm

Steeds meer smartphones zijn voorzien van 4K-resolutie video. Met de nieuwe Samsung gaat dit nóg een stap verder: met 8K Video zijn je beelden zo scherp dat je ze op een bioscoopscherm zou kunnen afspelen. De details, diepte en intense kleuren zorgen voor verbluffende details.

Veertien foto’s in één klik

Zeker weten dat het perfecte plaatje tussen je net geschoten beelden zit? Met Single Take schiet je veertien foto’s of video’s in één klik. Mislukte groepsfoto’s waarbij de helft van de mensen zijn ogen dicht heeft en bewogen beeld zijn vanaf nu dus verleden tijd.

Optimale nachtfotografie

De camera’s van de Samsung S20 zijn ook nóg beter voor fotograferen in de avond en nacht. De nieuwe nachtmodusfunctie Bright Night zorgt voor twee keer zoveel licht. Zo wordt het resultaat van je foto’ zelfs in het holst van de nacht niet meer onscherp door te weinig licht.

Geheugen voor grootverbruikers

Alle drie de Samsung-toppers hebben een ingebouwd geheugen van 128 GB. Een ding is zeker: je hoeft je vanaf nu geen zorgen meer te maken dat het geheugen volloopt na het downloaden van je favoriete series en het opslaan van talloze leuke foto’s en video’s. Voor de grootverbruikers is het geheugen namelijk uit te breiden tot maar liefst 1TB met een SD-kaart.

Krachtige prestaties

Ook met de respectabele processor en intelligente chip in de toestellen zit je altijd goed: met 8 GB werkgeheugen in de Galaxy S20 4G en zelfs 12 GB in alle andere versies navigeer je razendsnel door al je apps. En dat zonder dat het ten koste gaat van je batterij. De slimme batterij is namelijk extreem energiezuinig en gaat moeiteloos 24 uur lang mee. En is hij leeg, dan laad je hem sneller op dan ooit.

Klaar voor 5G, de nieuwe generatie netwerktechnologie

Met de Samsung Galaxy S20 5G ben je klaar voor de nieuwe generatie netwerktechnologie. Met de eerste 5G-versie van Samsung kan je binnenkort nog sneller downloaden, streamen en delen zonder Wi-Fi. Dit jaar nog worden in Nederland de eerste 5G-netwerken uitgerold. Verschillende providers zijn hier al druk mee bezig.


Ben jij er al uit welke versie van de Samsung S20 het beste bij je past? Vergelijk eenvoudig alle mogelijkheden, met of zonder abonnement, en maak slim zelf de juiste keuze voor je nieuwe smartphone.

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 5/5/2020

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht