4,7/5
Trustpilot 49.583 reviews

Samsung Galaxy S9 versus Galaxy S9 Plus: de verschillen

Slimme tips

De Galaxy S-serie boekt ieder jaar waanzinnig succes. De Galaxy S9 en Galaxy S9+, die begin 2018 werden uitgebracht, zijn ook erg geliefd. Opvallend is dat de Plus-variant dit jaar hoge ogen gooit onder veel Samsung-liefhebbers. Het verschil zit tegenwoordig dan ook niet meer alleen in het formaat. Je krijgt er een aantal sterke functionaliteiten voor terug die de hogere prijs van de Galaxy S9+ ten opzichte van de Galaxy S9 rechtvaardigen. De verschillen vind je hier op een rij, zodat je zelf de juiste keuze kan maken tussen de Galaxy S9 en S9+.

Galaxy S9 en S9+: hetzelfde design

Als je kijkt naar het design zie je -op de grootte na- geen verschillen tussen de twee vlaggenschepen. De schermverhoudingen van de Galaxy S9 en grotere Galaxy S9+ zijn identiek en de gebruikte materialen hetzelfde. Net als de schermranden en de resolutie. Bij beide toestellen kan je dus dezelfde kwaliteit van het design verwachten.

Galaxy S9 en S9+: verschil in formaat

Een direct zichtbaar verschil aan de buitenkant van de smartphones is dat de Galaxy S9+ een slag groter is. Deze heeft namelijk een formaat van 6.2 inch, terwijl de Galaxy S9 een grootte van 5.8 inch heeft. Dat betekent dat de S9+ ongeveer 10 mm groter, 5 mm breder en 15% zwaarder is. Kijk je veel video’s en foto’s of speel je graag games op je telefoon? Dan is een extra groot scherm een mooie aanvulling. Het voordeel van een kleiner scherm is daarentegen dat hij makkelijker in een (broek)zak past en makkelijker te bedienen is met één hand.

Galaxy S9 en S9+: verschil in accucapaciteit

De Galaxy S9+ heeft naast een grotere omvang ook een grotere batterij van maar liefst 3500 mAh. Hiermee kom je een volledige dag door zonder tussendoor op te hoeven laden. De batterijcapaciteit van de Galaxy S9+ is zo’n 15% hoger dan die van de Galaxy S9 met 3000 mAh. Het grote beeldscherm van de Galaxy S9+ verbruikt natuurlijk door zijn grotere scherm wel iets meer energie, maar het verschil is zeker geen 15% meer. De batterij van de S9+ houdt het dus na een oplaadbeurt nog een paar uur langer vol dan de Galaxy S9, die ook probleemloos de dag door komt. Beide toestellen zijn snel weer opgeladen dankzij de snellaadfunctie.

Galaxy S9 en S9+: verschil in camera’s

De indrukwekkende hoofdcamera aan de achterkant is precies hetzelfde bij de Samsung-toestellen. De camera’s hebben een variabel diafragma, wat er voor zorgt dat je foto’s altijd goed belicht zijn, zelfs bij uitdagende lichtomstandigheden. Het grote onderscheid zit in de toevoeging van een tweede 12 megapixelcamera aan de hoofdcamera van de Galaxy S9+. Met deze dubbele camera kan je twee keer inzoomen zonder resolutie te verliezen én ontstaat er een scherpte-diepte-effect, waarmee je de achtergrond vervaagt bij een portret. Reken dus maar dat je foto’s een professionele uitstraling krijgen. De selfiecamera en videofunctie van de Samsung Galaxy S9 en S9+ zijn wél hetzelfde.

Galaxy S9 en S9+: verschil onder de motorkap

Naast verschillen in batterij, camera en formaat is ook het werkgeheugen anders. Waar de Samsung Galaxy S9 een werkgeheugen heeft van 4 GB, heeft de Plus-variant maar liefst 6 GB intern geheugen. Het geheugen van de S9 is meer dan genoeg om meerdere zware apps naast elkaar te draaien, maar met het 6 GB werkgeheugen van de S9+ gaat dit nog een stapje verder. Je kan hiermee probleemloos zware apps, zoals 3D games, naast elkaar draaien zonder dat het toestel trager wordt. Ideaal als je fanatiek gamer bent of als je het liefst onbeperkt geniet van films op je telefoon.

Galaxy S9 en S9+: welke te bestellen?

De S9 en S9+ lijken vooral van de buitenkant als twee druppels water op elkaar. Op het verschil in grootte na hebben beiden toestellen een fantastisch design met nauwelijks randen en kan je met beide toestellen in grote lijn hetzelfde. Voor wie het liefst een compacte smartphone heeft die gemakkelijk in een zak past, is de Galaxy S9 aan te raden.

Daartegenover is bij de Galaxy S9+ aan ieder detail gedacht. Hij maakt bijvoorbeeld nóg mooiere foto’s maakt dan zijn ‘kleinere broer’. Voor de enthousiaste fotograaf die alleen tevreden is met de allermooiste plaatjes is de Galaxy S9+ daarom een echte aanrader. Ga je niet dagelijks aan de slag met je camera, maar vind je het wel belangrijk dat je foto’s indruk maken? Dan voldoet de Galaxy S9 vast en zeker aan je wensen. Kortom: de belangrijkste vraag om aan jezelf te stellen is of je een groter werkgeheugen, een langere batterijduur, een groter beeldscherm en een betere camera de extra investering waard vindt.

De Galaxy S9 en de Galaxy S9+ zijn allebei geschikt voor draadloos opladen. Meer over weten? Lees ook onze blogpost over draadloos opladen.

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 5/14/2018

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht