4,7/5
Trustpilot 49.164 reviews

Mobiel.nl test: Siri vs. Google Assistant | Welke spraakassistent werkt beter?

Slimme tips

De strijd tussen de spraakbesturingssystemen op smartphones, zoals Google Assistant voor Android en Siri voor iOS neemt toe. De techbedrijven timmeren hard aan de weg om van hun assistent de állerslimste te maken. Hoewel Siri al langer in het Nederlands beschikbaar was voor iPhones, is de Nederlandse versie van Google Asssistent voor Android er nu ook. Maar welke van de twee assistenten werkt nou eigenlijk het beste? Wij waren benieuwd en testten het uit!

In onze test vroegen we de software om verschillende taken uit te voeren op twee smartphones; een Samsung en een iPhone. Zo vroegen we de assistenten om een routebeschrijving naar het servicepunt van Mobiel.nl in Utrecht. Daarnaast vroegen we Siri en Google Assistant te helpen een wekker te zetten voor morgenochtend om 7:00 uur én een vliegticket te boeken naar New York.

Benieuwd of Siri of Google Assistant daar beter in slaagde? Dat zie je in onderstaande video.


Natuurlijk kan je nog veel meer vragen stellen aan jouw persoonlijke assistent. Stel zelf ook handige vragen over navigatie, informatie, lokale vragen en de uitvoering van opdrachten. Om een commando te geven aan jouw digitale assistent begin je met “Hey Google” bij Google Assistant en “Hey Siri” bij iOS.

Of je nou écht beter voor de een dan de ander kan kiezen? De kwaliteit ligt dicht bij elkaar. Zoals ook wij ondervonden, scoort Google Assistant volgens een uitgebreid onderzoek van Loup Ventures iets beter. Op lokale vragen (vb: Waar is de dichtstbijzijnde apotheek?), navigatie (vb: Routebeschrijving naar Mobiel.nl in Utrecht) en het opvragen van informatie (vb: Hoe laat begint Expeditie Robinson vanavond?) scoort de Android-assistent iets beter volgens het onderzoek. Apple's Siri scoort volgens de resultaten weer beter in de categorie opdrachten (vb: Zet een wekker om 7:00 uur).

Benieuwd geworden en zelf deze digitale assistenten eens uitproberen? Kom dan gerust eens langs op ons servicepunt in Leidschendam of Utrecht en test jouw favoriete toestellen.

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 12/24/2018

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht