4,7/5
Trustpilot 48.236 reviews

De specs van de nieuwe iPhone X op een rij

Aankondigingen & Geruchten

Dat de nieuwe iPhone X compleet anders is dan al zijn voorgangers is wel duidelijk. Niet alleen de binnenkant, maar ook de buitenkant heeft een flinke metamorfose ondergaan. Het jubileumtoestel barst van de innovatieve functionaliteiten die je niet wilt missen. Hieronder vertellen we je alle ins en outs over het nieuwste toestel van Apple.

Randloos design

De iPhone X heeft een aantrekkelijk OLED-beeldscherm van 5.8 inch. Dat lijkt misschien niet veel groter dan andere telefoons, maar doordat hij bijna randloos is, geniet je van flink wat extra schermruimte tijdens het kijken van je favoriete series of het spelen van games. Ook is er ProMotion-technologie aanwezig in het scherm van de nieuwe iPhone, wat zorgt voor nog vloeiender beeld met 120 frames per seconde. Dat is zelfs het dubbele ten opzichte van de eerdere iPhones.

Face ID

Met de iPhone X vervangt Apple het welbekende Touch ID voor ‘Face ID’, een waanzinnige techniek waarmee je snel en veilig je smartphone ontgrendelt met je gezicht. Face ID is volgens Apple je meest veilige wachtwoord tot nu toe. De kans dat iemand jouw iPhone X ontgrendelt is zelfs maar 1 op een miljoen. Face ID herkent je gezicht direct op meer dan 30.000 punten en brengt het reliëf van je gezicht nauwkeuring in kaart. Ook met een zonnebril, hoed of baard herkent het systeem jouw gezicht. Het systeem manipuleren met foto’s en maskers is onmogelijk.

Slimme en krachtige chip

De ingebouwde A11 Bionic-chip in de nieuwe iPhone is de slimste en krachtigste chip die op dit moment gebruikt wordt voor een smartphone. Als je de chip vergelijkt met die van voorgaande iPhones, is dan ook merkbare vooruitgang zichtbaar. De vier efficiëntiekernen van de CPU zijn tot wel 70 procent sneller dan de A10 Fusion-chip en de prestatiekernen zijn tot 25 procent sneller. Door de komst van de nieuwe chip heeft de iPhone X ook een lager energieverbruik en gaat hij tot 2 uur langer mee dan de iPhone 7.

Waanzinnige camera’s

De fanatieke selfiemaker kan zich helemaal uitleven met de haarscherpe TrueDepth-camera op de voorkant van de iPhone X. Zo is er een portretmodus ingebouwd, waarmee je de achtergrond onscherp maakt. Ook met de hoofdcamera van de nieuwe iPhone is fotograferen een fluitje van een cent, zelfs met weinig licht. Je maakt het nog makkelijker door de nieuwe pixeltechnologie en een nieuwe telelens met optische beeldstabilisatie.

Augmented Reality

De A11 Bionic-chip is de motor achter spectaculaire Augmented Reality-apps en‑games. De software is in staat om via de camera een scan van de omgeving te maken en daar vervolgens dingen in te plaatsen. Richt bijvoorbeeld je huis digitaal in, verken een stad waar je nog nooit bent geweest of verzorg een virtuele hond bij jou thuis uit via Augmented Reality. Niks is te gek.

Animoji

Altijd al eens jezelf om willen toveren tot een kat, varken, drol of eenhoorn? De TrueDepth-camera met gezichtsherkenning is in staat om geanimeerde emoji’s jouw gezichtsuitdrukkingen na te laten doen, inclusief jouw ingesproken stem. De camera registreert meer dan 50 verschillende spierbewegingen, waardoor de emoji precies kan fronsen, lachen of knipogen zoals jij dat ook doet. Dit zorgt voor een hilarisch resultaat.

Draadloos opladen

Kan je niet wachten op een draadloze toekomst? De iPhone X is er in ieder geval klaar voor. Vanaf nu kan je je iPhone X namelijk opladen zonder oplaadkabel in de buurt, ook onderweg. De draadloze oplaadmatten in hotels, stations, cafés en luchthavens over de hele wereld maken het mogelijk.

Abonnementen met de iPhone X

Nieuwsgierig geworden naar de nieuwe iPhone? Loop ‘m niet mis en ontdek de mogelijkheden snel zelf. De iPhone X is te koop met abonnementen van T-Mobile, Tele2, Telfort, Vodafone, hollandsnieuwe en KPN. De iPhone X los kopen kan natuurlijk ook.

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 31-10-2017