4,7/5
Trustpilot 49.467 reviews

Een telefoon van koolstofvezel: de Carbon 1 MK ll

Nieuwe ontwikkelingen

Een opvallende en unieke behuizing; dát heeft de Carbon 1 MK ll van Carbon Mobile zonder meer. De behuizing is namelijk -als eerste smartphone ter wereld- gemaakt van koolstofvezel (ook wel carbon genoemd). Ook is er minder dan 5 procent plastic gebruikt. De nieuwe Android-telefoon is exclusief bij Mobiel.nl verkrijgbaar.

Extreem licht én dun

Het Duitse merk Carbon Mobile brengt met de Carbon 1 MK II een opvallend lichte én dunne telefoon uit. Koolstofvezel weegt een stuk minder dan glas, metaal en plastic, wat voor de meeste smartphones als materiaal wordt gebruikt. Met zijn 125 gram is hij een derde lichter dan de gemiddelde telefoon van tegenwoordig. Daarnaast is hij 25% lichter is dan gemiddeld met een dikte van 6,3 millimeter.

Duurzaamheid

Het voordeel van het gebruik van koolstofvezel is niet alleen dat op lange termijn de productiekosten verlaagt, maar vooral duurzaamheid stimuleert. Koolstofvezel is een vooruitstrevend alternatief voor plastic en metalen. Het Duitse merk wil de mobiele markt wakker schudden en de potentie van carbon (koolstofvezel) tonen.

Indrukwekkend scherm

De nieuwe telefoon van Carbon Mobile heeft een 6 inch AMOLED-scherm. Dit scherm zorgt voor een laag energieverbruik, mooie kleurcontrasten en helder beeld, ook in de zon. Over het scherm zit een laagje ‘Gorilla Glas 6’ van 0,4 millimeter dun. Dit geharde glas zorgt voor veel extra stevigheid.

Onder de motorkap

De batterij van het toestel is relatief klein. Met 3050 mAh heeft hij iets minder capaciteit dan de gemiddelde smartphone. De kleinere batterij zorgt er ook voor dat het toestel zo licht is. Verder is er aan de achterkant van de telefoon een dubbele camera aanwezig van beide 16 megapixels. Selfies schiet je met de 20 megapixelcamera voorop.

Carbon 1 MK ll kopen

Zie jij zo’n innovatief en duurzaam toestel wel zitten? De Carbon 1 MK ll is vanaf vandaag exclusief bij Mobiel.nl te koop. Zorg dat je snel bestelt, zodat je het duurzame toestel als eerste in huis hebt.

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 3/1/2021

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht