4,7/5
Trustpilot 47.172 reviews

Deze 9 apps bezorgen je een fijne staycation

Inspiratie

We steken massaal de barbecue aan, trekken onze favoriete boeken uit de kast en vullen de terrassen voor een ijskoud drankje. De zomer is nu echt begonnen. Met deze leuke apps haal je nóg meer uit deze zomer in Nederland. Laat het vakantiegevoel maar komen.

1. 30 Seconds

Een fijne zomerse dag in de tuin of op het strand met familie of vrienden nóg gezelliger maken? Het populaire spel ’30 Seconds’ heeft nu ook een app. In het spel vorm je teams, waarbij één van de teamleden vijf woorden beschrijft die op het kaartje op het scherm verschijnen. Je teamgenoten moetenin 30 seconden zoveel mogelijk woorden raden. Het team dat als eerste de finish op het digitale speelbord haalt, wint het spel. Het spel is voor € 5,49 te koop in de Play Store of App Store. Er zijn ook gratis alternatieven die veel van het originele spel weg hebben, zoals Half a Minute en 30 Seconds Quiz.

Download 30 Seconds: App Store / Play Store

2. VakantieBieb

Als boekenwurm zal je deze app niet aan je voorbij laten gaan deze zomer. Met de VakantieBieb kan je tijdens je vakantie urenlang lezen, zonder dat je boeken hoeft mee te sjouwen. Met de app kies je uit ruim 50 e-books uit allerlei genres voor jong en oud, die je gemakkelijk leest vanaf je smartphone of tablet. Veel leesplezier!

Laat je een boek liever voorlezen? Boeken beluisteren kan via de LuisterBieb.

Download VakantieBieb: App Store / Play Store

3. UV Radar

Dat het belangrijk is om je huid te beschermen tegen fel zonlicht weten we allemaal. Maar eerlijk is eerlijk: we hebben niet altijd in de gaten hoe fel de zon is. KWF Kankerbestrijding heeft een handige app ontwikkeld waarmee je over de hele wereld de zonkracht kunt bekijken. In de app krijg je persoonlijk zonadvies op basis van je huidtype (die je in de app ontdekt) en de actuele zonkracht. Door handige smeertimers vergeet je niet meer te smeren als het nodig is. Daarnaast geeft UV Radar de voorspelling van de zonkracht voor de komende dagen, zodat je altijd verantwoord de zon in gaat.

Download UV Radar: App Store / Play Store

4. Splitwise

Een pot maken of om de beurt een rondje halen? Gedeelde rekeningen binnen grote groepen zorgen nog weleens voor irritatie. Met ‘Splitwise’ voorkom je gedoe en houd je gemakkelijk het overzicht over wie wat betaalt. In de app zet je alle uitgaven die je doet op een rijtje, selecteer je per keer wie er mee moeten betalen en zie je precies wie wat verschuldigd is. Het grote voordeel hiervan is dat mensen die een rondje overslaan deze ronde ook niet mee hoeven te betalen. Wil je de rekening sluiten, krijgt ieder groepslid een mail met de stand van zaken. Een handige aanrader als je met je vriendengroep op pad gaat.

Download Splitwise: App Store / Play Store

5. Untappd

Een speciaalbiertje op zijn tijd gaat er bij veel mensen wel in. Vind je het leuk om nieuwe bieren te ontdekken, bij te houden welke brouwsels je al eens hebt geprobeerd en deel je je ervaring graag met je vrienden? Download dan eens de app Untappd. In de app kan je badges verdienen voor het ontdekken van bieren van verschillende stijlen en landen. Ook kan je meldingen ontvangen als locaties nieuwe bieren toevoegen. Heb je gelijk een goede reden om je vrienden op te trommelen om een terrasje te pakken.

Download Untappd: App Store / Play Store

6. Harry Potter: Wizards Unite

Tijdens mooie zomerdagen heb je vanaf nu een extra goede reden om de deur uit te gaan. Speel het spelletje Wizards Unite, gebaseerd op de wereld van Harry Potter. Net als bij het succesvolle Pokémon Go moet je op je telefoon vechten in Augmented Reality. Vervloekte tovenaarsleerlingen, heksen, gevaarlijke trollen en magische voorwerpen uit de toverwereld nemen de straat over. Laat je meeslepen in het spannende verhaal en de dagelijkse uitdagingen en beloningen die erbij horen. De app is gratis verkrijgbaar in de App- en Play Store.

Download Wizards Unite: App Store / Play Store

7. Zwemwater

Een plons in het buitenwater kan heerlijk verkoelend zijn. Buitenwater is niet altijd even schoon en veilig. Met de app ‘Zwemwater’ kan je de kwaliteit en veiligheid van het zwemwater bij jou in de buurt checken van mei tot oktober. De app geeft je advies om wel of niet het water in te gaan. Er zijn meer dan 800 buitenzwemplekken in Nederland opgenomen. In de app zie je wanneer een controle is uitgevoerd en wanneer er weer een controle plaatsvindt.

Download Zwemwater: App Store / Play Store

8. Grill-it!

Zomers weer en een geslaagde barbecue gaan hand in hand. Komen de hamburgers en sateetjes je neus uit en ben je op zoek naar lekkere alternatieven? De inspiratie in de app ‘Grill-it’ helpt je aan leuke en gezonde recepten om een echte grillmaster te worden. In de app kan je zoeken in verschillende categorieën, zoals bijgerechten, groenten of vis. Let op: deze app is alleen beschikbaar voor iOS. Heb je Android? Dan adviseren we de app ‘Barbecue recepten’ als alternatief: een gratis barbecue-kookboek op je telefoon voor nog meer barbecueplezier.

Download Barbecue recepten: App Store / Play Store

9. VakantiePiraten

Behoefte om er even tussenuit te gaan? Sommige landen zijn weer open voor toerisme. De beste deals voor strandvakanties, goedkope vliegtickets, cruises en huurauto’s over de hele wereld vind je bij VakantiePiraten. In de app kan je zelfs een reisalarm zetten op basis van je reisvoorkeuren, zodat je je droomvakantie niet misloopt. De hele dag worden de beste deals voor je geplaatst.

Download VakantiePiraten: App Store / Play Store

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 26-06-2020