4,7/5
Trustpilot 48.236 reviews

Top 8 apps tijdens het festivalseizoen

Slimme tips

Fijne muziek, een gelikte outfit, een lekker drankje in je hand en het liefst natuurlijk ook wat zonnestralen. De ideale ingrediënten voor een goed feestje op Nederlandse bodem. Maar om écht alles uit een festival te halen, is het verstandig om een aantal handige apps te downloaden. Met deze 8 apps ga je optimaal voorbereid de deur uit.

1. I’m In

Een echte festivalliefhebber die het liefst ieder feestje meepakt? Download de app I’m in en spin & win! Met de app maak je met een simpel Rad van Fortuin-spel iedere dag kans om gratis tickets te winnen voor bekende festivals door heel Nederland. Achter het nest gevist? Je kan met de app ook de festivalagenda bekijken en tickets kopen voor je favoriete feesten.

2. WaterIn

Voldoende water drinken is belangrijk, dat weten we allemaal. Zeker met een brandend zonnetje op je bol en een alcoholische versnapering in de hand verlies je snel vocht. Toch schiet voldoende water drinken er op een dagje feesten sneller bij in dan je denkt. De app ‘WaterIn’ waarschuwt je de hele dag – aan de hand van het weer- als het tijd is voor een glas water.

3. Woov

Informatie over blokkenschema’s, optredende artiesten, plattegronden en nog veel meer informatie die je op het festival goed kan gebruiken vind je in de complete app ‘Woov’. Je kan zelfs je eigen timetable opstellen met reminders als je moet gaan lopen om op tijd bij het optreden te zijn. Daarnaast maakt de app het zo makkelijk mogelijk om je vrienden terug te vinden op het drukke terrein. Met de app kan je namelijk constant zien waar ze uithangen. Ook in contact komen met de organisatie van jouw festival gaat je een stuk gemakkelijker af als je de app downloadt.

4. Find my Friends

Niks is vervelender dan in de mensenmassa urenlang te zoeken naar je vrienden (die vervolgens aan de andere kant van het terrein blijken te zijn). Met de app ‘Find my Friends’ ben je van dit probleem verlost. Deel je locatie tijdelijk (of permanent) met elkaar en vind elkaar snel terug. Handig om rekening mee te houden: de app werkt alleen met een iPhone, dus je vrienden met een Samsung-telefoon zal je op een andere manier op moeten sporen.

5. Ticketswap

Last minute besloten dat je dat ene festival toch echt niet kan missen? Op Ticketswap kan je vast nog een kaartje vinden. Via Ticketswap kunnen festivalgangers veilig hun tickets aanbieden en kopen voor een eerlijke prijs. Het is namelijk niet mogelijk om meer dan 120% van de originele prijs te vragen voor een kaartje. Gelukkig hoef je ook niet bang te zijn voor oplichters, want als koper ben je verzekerd van een geldig kaartje en als verkoper van je geld.

6. Shazam

Draait de DJ een lekker nummer, maar heb je geen idee met welke titel of artiest je te maken hebt? Gebruik ‘Shazam’ om muziek die je om je heen hoort te identificeren. De app zoekt automatisch naar het betreffende liedje en toont meteen de bijbehorende titel en artiest. Zo kan je na afloop van het festival zo vaak als je maar wilt genieten van dat ene goede nummer.

7. Buienradar

Hoewel je natuurlijk mooi weer bestelt op jouw festivaldag, heb je in ons koude kikkerlandje nooit de garantie dat het mooi weer wordt én blijft. Moeten de zonnestralen helaas toch plaatsmaken voor wolken en regendruppels? Dan ben jij als eerst gewaarschuwd. Dankzij Buienradar kan jij als eerste een plek veroveren bij de overdekte stage. Want als een verzopen kat over het terrein lopen zie jij niet zitten, toch?

8. Uber

Als het feestgedruis voorbij is heb je waarschijnlijk nog maar één doel: naar huis. En je bent op dat moment waarschijnlijk niet de enige. Zorgen dat je ‘Uber’ op je telefoon hebt geïnstalleerd is dus een slimme keuze. Reken maar dat de andere festivalgangers jaloers opkijken als jij je bestelde Uber-taxi instapt na een lange dag op het festival.


Festivalapp installeren op jouw telefoon

Alle bovenstaande apps zijn te downloaden in de App Store (Apple) of de Google Play Store (Android). Weet je niet hoe je gemakkelijk zelf een app downloadt? Bekijk onze Slimme tips over het installeren van een app op je iPhone of Android-smartphone

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 08-04-2019