4,6/5 op Trustpilot 4,6/5
Trustpilot 52.178 reviews

De top 8 compacte smartphones van 2020

Slim vergelijken

Een compacte smartphone is handig - of je nu iemand bent die zijn telefoon het liefst in zijn broekzak draagt, of overal een hutkoffer mee naartoe sleept. Een telefoon met een kleiner scherm is namelijk wél gewoon met één hand te bedienen en bovendien vaak nog voordeliger ook. Hieronder vind je daarom de top 8 beste compacte smartphones van 2020.

1. iPhone SE 2020

Hij is nog maar net uit en nu al een hit, de iPhone SE 2020. Dit ‘instapmodel’ iPhone is misschien kleiner dan zijn grote broers, maar minstens zo sterk en slim. Hij heeft namelijk precies dezelfde - rammend snelle - A13 bionoc-processor en je beschikt met deze nieuwe SE ook nog eens over iOS 13, die met de meest recente updates zorgt voor een meer dan prettige gebruikerservaring. En dat voor een hele schappelijke prijs!

Afmetingen: 138,4 × 67,3 × 7,2 mm

2. Samsung Galaxy Z Flip

Een opvouwbaar scherm? Ja, je hoort het goed. De revolutionaire en bijzonder compacte Galaxy Z Flip vouw je gemakkelijk op tot formaatje broekzak. Klap je 'm open, dan geniet je van een mooi AMOLED-scherm van maar liefst 6.7 inch groot. Aan design en afwerking is ook zeker gedacht, want het oog wil natuurlijk ook wat. Ga voor supercompact én iets compleet anders dan al je vorige smartphones met de Galaxy Z Flip.

Afmetingen: 87.4 x 73.6 x 15.4-17.3 mm (Opgevouwen) / 167.3 x 73.6 x 6.9-7.2 mm (Niet opgevouwen)

3. iPhone 11 Pro

De iPhone 11 Pro is groter en prijziger dan de iPhone SE, maar daar krijg je wel meer high-end features voor terug. Zo heeft ‘ie 3 zeer goede camera’s, die zo scherp zijn dat het lijkt alsof ze met een professionele camera zijn gemaakt. Ook worden we erg blij van het scherpe OLED-scherm en de lange batterijduur. En dat past dan ook nog allemaal in je broekzak. Handig, hoor.

Afmetingen: 144 × 71,4, × 8,1 mm

4. Samsung Galaxy S10e

De Samsung Galaxy S10e is de kleine en voordelige variant van de Galaxy S10. Dit toestel heeft een indrukwekkend cv: denk bijvoorbeeld aan het fijne FHD+-scherm, de dubbele camera achterop en een sterke batterij met Reverse Charging, waarmee je je andere Samsung-apparatuur (draadloze oortjes!) onderweg heel makkelijk oplaadt.

Afmetingen: 142,2 × 69,9, × 7,9 mm

5. Google Pixel 4

Wie op zoek is naar de ultieme Android-ervaring moet bij de Google Pixel 4 zijn. Deze kleine smartphone heeft een haarscherp 90Hz-scherm met superfijne ontgrendeling en een unieke Soli-radar. Je leest het goed: radar! De radiosignalen die deze smartphone uitzendt echoën terug van een object. In de praktijk is dat vaak je hoofd of hand, waardoor het toestel bijvoorbeeld haarfijn aan ‘ziet’ komen dat je ‘m op gaat pakken. Spannend! Je kunt je voorstellen dat deze opwindende functie met komende software-updates nog wel meer toepassingen krijgt.

Afmetingen: 147,1 x 68,8 x 8,2 mm

6. Samsung Galaxy A40

Met de Samsung Galaxy A40 heb je het allemaal: drie rammend scherpe camera’s, een flinke batterijduur en een groot, randloos OLED-scherm. Maar hij past wel in je broekzak en hij ligt ook nog eens heel prettig in de hand (één hand!). Best of both worlds, zeggen we dan.

Afmetingen: 144,3 x 69 x 7,9 mm

7. iPhone Xs

Op zoek naar een extra small (XS) smartphone? Met de iPhone Xs weet je zeker dat je een compact exemplaar te pakken hebt. De krachtige A12 Bionic-chip zorgt ervoor dat je met dit toestel razendsnel kan multitasken. Met het dubbele camerasysteem maak je haarscherpe foto’s. En dankzij het Super Retina-display geniet van een prachtige kleurweergave, HDR en diepe zwarttinten.

Afmetingen: 143 x 70,9 x 7,7 mm

8. Sony Xperia 5

Zullen we afsluiten met een klein geheim? Komt ‘ie: de Sony Xperia 5 is eigenlijk de Xperia 1, maar dan formaatje broekzak! Net als dit vlaggenschipmodel heeft ook de Sony Xperia 5 namelijk een OLED-scherm in 21:9 verhouding en drie waanzinnige camera’s. Bovendien doet ook de accuduur niet onder voor een Sony topmodel. Hebben!

Afmetingen: 143 x 70,9 x 7,7 mm

Geschreven door: Redactie
Geplaatst op: 6/11/2020

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht