4,7/5
Trustpilot 48.209 reviews

Veilig en zelfstandig op pad met een smartwatch

Slimme tips

Met mooi weer is buiten zijn misschien wel het fijnste wat er is. Helaas is het voor mensen die extra zorg nodig hebben -bijvoorbeeld kinderen en ouderen- niet altijd weggelegd om zorgeloos de deur uit te gaan. Smartwatches, zoals de Connected Kids K01 en Connected Life, bieden daarvoor een mooie oplossing en maken het ook zonder smartphone mogelijk om zelfstandig op pad te gaan.

Smartwatch voor kinderen

Het eten is klaar, maar waar je buitenspelende kroost uithangt is een raadsel. Je kent het waarschijnlijk wel. Met de slimme en autonome Connected Kids K01 kan je je kinderen altijd bereiken. Via GPS kan je de locatie van de smartwatch achterhalen, en zo ook die van je kind. Ook kan je naar de smartwatch bellen en ingesproken berichten verzenden. Zo voorkom je op een makkelijke manier dat het avondeten in de soep loopt of dat jullie te laat bij de sportclub aankomen omdat je zoon of dochter in geen velden of wegen te bekennen is.

Niet alleen voor het gemak is de Connected Kids een oplossing, ook voor de veiligheid van je kind tijdens het ontdekken van de wereld. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje, en die wetenschap kan de nodige zorgen met zich meebrengen. In het geval van nood kan het kind alarm slaan met de SOS-knop op de smartwatch. Maximaal 4 vooraf ingestelde nummers worden één voor één gebeld tot er verbinding is en je ontvangt een (SOS) notificatie in de app met de GPS locatie. Dankzij deze extra zekerheid kan je je grut een stuk meer vrijheid gunnen om zelfstandig op verkenning te gaan. De Connected Kids is verkrijgbaar in vier leuke kleuren: turquoise, roze, groen en donkerblauw.

Smartwatch voor ouderen en mindervaliden

Ook voor veel ouderen en andere mensen met een extra (of beperkte) zorgbehoefte is de drempel om op pad te gaan vaak hoog. De angsten over wat te doen bij een noodgeval voeren hierbij vaak de boventoon. De toegankelijke Connected Life E01 is een ideale uitkomst voor mensen die graag willen laten weten waar ze zijn of wanneer ze hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld bij het kwijtraken van de weg of een harde val in huis.

Met wie er contact opgenomen kan worden stel je zelf in. Door de GPS-functionaliteit is het in geval van nood zelfs mogelijk direct te zien waar degene met de smartwatch zich bevindt, zodat er snel gehandeld kan worden door de familie of mantelzorger. De smartwatch is eenvoudig in te stellen en te bedienen met maar een paar knoppen.

Abonnement

Bij beide smartwatches betaal je eenmalig € 19,95 aansluitkosten, net als bij een mobiel abonnement. Je maakt daarnaast gebruik van een abonnement van Connected Company, vanaf € 0,15 per dag. Je kiest hierbij zelf de looptijd van het abonnement: 24 maanden, 12 maanden of maandelijks opzegbaar. Het abonnement is inclusief dataverbruik voor track & trace en 75 spraakberichten per maand. Het abonnement is bovendien in de hele EU geldig, dus kan ook op vakantie gebruikt worden. Bellen gaat eenvoudig via een prepaid tegoed.

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 17-05-2018