4,7/5
Trustpilot 48.209 reviews

De verwachtingen van de nieuwe Huawei P30

Aankondigingen & Geruchten

Afgelopen jaar boekte Huawei enorm succes met de Huawei P20. Achter de schermen wordt er alweer hard gewerkt aan een gloednieuwe opvolger: de P30. Er duiken steeds meer geruchten op over mogelijke toevoegingen aan de nieuwe Huawei. Hier vind je een verzameling van de belangrijkste verwachtingen.

De naam: Huawei P30

De naam van de aankomende Huawei is de Huawei P30, heeft Huawei op 19 februari bevestigd in een update op social media. Dit is dan ook een logische optelsom na de Huawei P10 en P20. De baas van Huawei, Richard Yu, zou eerder tijdens IFA 2018 (een grote elektronicabeurs) de komst de opvolger met de naam ‘Huawei P30’ al hebben bevestigd bij verschillende journalisten. Het is aannemelijk dat er weer een grotere variant (Huawei P30 Pro) en een budgetversie (Huawei P30 Lite) op de markt verschijnen.

Lancering Huawei P30

Traditiegetrouw lanceert Huawei haar nieuwe toestellen uit de P-serie in het voorjaar; in maart of april. Ook dit jaar wordt het toestel in maart officieel gepresenteerd. Op 26 maart 2019 is het dan zover, en wel in de Franse hoofdstad. Dit blijkt uit onderstaande Instagram-post van het bedrijf.


Vernieuwd design

Uit gelekte foto’s van telecomlekker OnLeaks van het onaangekondigde toestel, blijkt dat het toestel een voorkantvullend OLED-scherm heeft met een kleine notch in waterdruppelvorm voor de camera. Dit scherm zou een grootte krijgen van 6.1 inch (de Huawei P20 was 5.8 inch groot). De grotere variant, naar verwachting de P30 Pro, krijgt waarschijnlijk ook een upgrade en heeft een verwachte grootte van 6.5 inch. Een tipgever op Twitter beweert zelfs dat de P30 Pro-variant een gebogen scherm krijgt.

De gelekte renders laten ook de mogelijke kleuren van de nieuwe toestellen zien. Aan de achterkant zie je een verloop van twee kleuren, zoals ook bij zijn voorganger; in dit geval van blauw naar lichtgroen. Daarnaast zijn er geluiden dat de homeknop verleden tijd is bij de nieuwe P30. De vingerafdrukscanner zou namelijk ónder het scherm verwerkt zijn. En goed nieuws voor mensen die in de P20 een koptelefooningang mistte; het lijkt erop dat deze weer terugkomt in de nieuwe Huawei.

Bron: OnLeaks

Vier camera’s

De verwachtingen rondom de cameraprestaties zijn hooggespannen. Verschillende geruchten beweren dat er achterop drie verbeterde camera’s komen, waarvan de hoofdcamera maar liefst 40 megapixels heeft. Daarnaast wordt er gesproken over een telelens en groothoeklens. In een uitgelekt rapport staat dat de selfiecamera is uitgerust met 24 megapixels, gecombineerd met Artificial Intelligence voor nog mooiere foto’s. Kies je voor de P30 Pro, dan geniet je waarschijnlijk van nóg een camera aan de achterkant.

Krachtig onder de motorkap

Ook in de prestaties van het toestel zal flinke verbetering zichtbaar zijn. Er wordt gesproken over de toevoeging van een nieuwe Kirin 980-processor in combinatie met 6 GB werkgeheugen. Over het opslaggeheugen zou je je ook geen zorgen hoeven te maken als de geruchten kloppen; met 128 of 256 GB opslag sla je zorgeloos al je foto’s, video’s en andere bestanden op. Over de batterij is nog weinig nieuws verspreid, maar wij verwachten dat ook dat die een mooie verbetering doormaakt.


De belangrijkste verwachtingen - Specificaties Huawei P30

  • 6.1 inch beeldscherm
  • Triple camera met tele- en groothoeklens
  • Selfiecamera van 24 megapixels
  • Kirin 980-processor en 6 GB werkgeheugen
  • 128 GB of 256 GB intern geheugen

De Huawei P30 als eerste bestellen

Kan je bijna niet wachten en wil jij de Huawei P30 als eerste in huis hebben? Laat je e-mailadres achter, dan brengen wij je direct op de hoogte zodra het toestel beschikbaar is.

Bijgewerkt op 20-3-2019

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 12-02-2019