4,7/5
Trustpilot 47.172 reviews

Vodafone als eerste provider in Nederland op 5G

Nieuwe ontwikkelingen

Snel en stabiel internetten, wie wil het niet? Met de komst van 5G, de vijfde generatie van het netwerk, is het mogelijk om nóg sneller te internetten, ook vanaf je smartphone. Download met 5G je serie of film in luttele seconden en blijf ook op de drukste plekken verbonden. Goed nieuws: met Vodafone is het nu al in ruim de helft van Nederland mogelijk om gebruik te maken van deze opvolger van 4G en eind juli door heel Nederland.

5G nu al te gebruiken bij Vodafone

Vodafone maakt het als eerste provider in Nederland mogelijk om gebruik te maken van 5G. Dit is nu al beschikbaar voor zowel nieuwe als bestaande klanten. In het begin zal de datasnelheid gemiddeld tien procent hoger zijn op het nieuwe netwerk. 5G wordt de komende jaren steeds krachtiger. In de toekomst kan het zelfs 10 keer sneller zijn dan het huidige 4G-netwerk.

Dekking Vodafone 5G in Nederland

Al in meer dan de helft van Nederland is 5G op dit moment beschikbaar met een Vodafone-abonnement. Vanaf eind juli is door heel Nederland gebruik te maken van het razendsnelle netwerk. Op plekken waar nog geen 5G-dekking is, maak je automatisch gebruik van het bestaande 4G-netwerk.

Abonnementen en toestellen met 5G

Vodafone heeft 5G in al haar Red-abonnementen opgenomen, zonder dat je hier extra voor betaalt. Ook als je een Start-abonnement hebt kan je gebruikmaken van 5G, voor 2 euro per maand extra. Om gebruik te maken van het nieuwe netwerk heb je wel een telefoon nodig die 5G-connectiviteit heeft. De volgende toestellen in combinatie met Vodafone zijn geschikt voor 5G: Samsung Galaxy S20 5G, Galaxy S20+, Galaxy s20 Ultra, OPPO Find X2 Pro, Huawei P40 Pro, OnePlus 8 Pro, Xiaomi Mi 10 en Sony Xperia 1 ll. Er zullen snel meer toestellen volgen. Check snel de mogelijkheden met een 5G Vodafone-abonnement.

Meer weten over 5G? Lees alles wat je moet weten.

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 09-06-2020