4,6/5
Trustpilot 50.091 reviews

Slim kiezen voor een seniorensmartphone

Slimme tips

De beste seniorensmartphone is een gebruiksvriendelijke smartphone voor ouderen. Naast de bediening zijn er nog 3 andere zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een seniorentelefoon, namelijk: het scherm, de knoppen en het geluid.

1. De bediening

De beste smartphone voor ouderen is een smartphone die gemakkelijk en zonder veel kennis van smartphones te gebruiken is. Ingewikkelde keuzemenu’s en een overvloed aan functies kunnen het bedienen van de telefoon onnodig ingewikkeld maken. Ga dus goed na welke functies voor de gebruiker het belangrijkst zijn. Gemakkelijk bellen, sms’en en het telefoonboek raadplegen zijn in ieder geval handig.

2. Het scherm

Zorg ervoor dat het scherm van een seniorentelefoon een hoog contrast heeft. Ook geldt over het algemeen: hoe groter het scherm, hoe makker de tekst te lezen en hoe gemakkelijker de telefoon te bedienen is.

3. De knoppen

Grote, goed verlichte knoppen maken het bedienen van een smartphone een stuk makkelijker. Veel ouderen vinden het gebruik van een touchscreen onprettig: oefen er dus even mee als je een toestel met een aanraakgevoelig scherm overweegt. Blijft het bedienen van de knoppen een hindernis, probeer dan eens een smartphone met spraakbesturing.

4. Het geluid

Zorg voor een seniorensmartphone met hard, helder geluid. Let er ook op dat het toestel over extra luide beltonen beschikt en geschikt is voor het gebruik van een gehoorapparaat. Sommige digitale gehoorapparaten zijn zelfs met de telefoon te verbinden!

Meer weten?

Bij Mobiel.nl kies je uit ruim assortiment van smartphones. Wil je meer handige artikelen lezen? Kijk dan ook eens bij andere artikelen.

Geschreven door: Redactie
Geplaatst op: 6/18/2020

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht