Filters
Nummerbehoud
Je 06-nummer behouden?
Klantvoordeel
Ontvang jij extra voordeel?
Looptijd van je abonnement
Data
Vanaf 0 GB
0 GB
Onbeperkt GB
Providers
Alle opties
Maandprijs
€ 10 - € 51
€ 10
€ 51
Netwerksnelheid

  Beste providers voor jou

  op basis van je huidige abonnementen en filters
  Meest gekozen
  T-Mobile
  2 jaar
  225 Mbps
  T-Mobile 4G+
  1 GB in EU
  12,50
  per maand
  gemiddeld 12,50p.m.
  Je 06-nummer behouden?
  Ja, mijn nummer behouden
  Nee, een nieuw 06-nummer

  Alle providers op een rijtje

  voordeligste abonnement per provider
  KPN
  2 jaar
  300 Mbps
  KPN 5G
  1 GB in EU
  10,-
  per maand
  gemiddeld 10,-p.m.
  Vodafone
  2 jaar
  350 Mbps
  Vodafone 4G+
  1 GB in EU
  • 10,- aansluitkosten
  10,-
  per maand
  gemiddeld 10,42p.m.
  Meest gekozen
  T-Mobile
  2 jaar
  225 Mbps
  T-Mobile 4G+
  1 GB in EU
  12,50
  per maand
  gemiddeld 12,50p.m.

  Data sim only

  Ben je op zoek naar een sim only met alleen internettoegang? Dan is een data only wat voor jou. Met een data sim only ben je niet langer afhankelijk van wifi en kan je overal vrij internetten op je tablet of laptop. Daarnaast kan het aardig schelen in je portemonnee als je kiest voor geen belminuten in je sim only! Hieronder behandelen we de meest gestelde vragen over data only en zetten we de aanbiedingen per provider voor je op een rijtje.

  Wat is een data only-abonnement

  Met een data only-abonnement ontvang je een simkaart waarmee je alleen kan internetten. Ideaal dus als je je tablet of laptop veel onderweg gebruikt en deze wil aansluiten op het mobiele netwerk. Data only moet je niet verwarren met sim only. Dat is namelijk een abonnement inclusief belminuten waarbij je van de provider alleen een simkaart ontvangt.

  Wanneer kies ik voor een data only-abonnement?

  Een data only-abonnement is vooral gunstig als je veel onderweg bent en altijd online wil zijn met je tablet of laptop. Daarnaast kan een data sim only-abonnement ook voordelig zijn voor je mobiel als je geen behoefte hebt aan bellen en sms'en. Tegenwoordig kan je met verschillende apps via je mobiele netwerk bellen, waardoor belminuten bijna overbodig zijn geworden.

  Het is wel belangrijk om te benoemen dat je bij een data only simkaart een 097-nummer ontvangt, in plaats van een 06-nummer. Hierdoor is het niet mogelijk om je huidige 06-nummer te behouden. Wil je dat wel? Neem dan eens een kijkje op onze sim only pagina voor je telefoon.

  Past een data only simkaart ook in mijn laptop of tablet?

  Een data sim only simkaart is speciaal ontworpen voor tablets en laptops. Zo kan je overal en altijd internetten en ben je niet langer afhankelijk van wifi. Het is hierbij wel van belang dat je tablet of laptop 4G of 5G ondersteunt, anders is een data sim only helaas niet mogelijk.

  Data sim only vergelijken

  Momenteel bieden KPN, T-Mobile en Vodafone een data only-abonnement aan. Hieronder bespreken we de verschillende mogelijkheden per provider.

  KPN

  Bij KPN kan je kiezen uit 1GB of 10GB per maand en heb je standaard 5G-toegang. Daarnaast kan je kiezen voor een 1- of 2-jarige looptijd, maar is ook een maandelijks opzegbaar abonnement mogelijk. Heb je al een thuisabonnement van KPN? Dan kom je in aanmerking voor husselvoordeel en ontvang je €5,- korting per maand op je data sim only-abonnement.

  T-Mobile

  T-Mobile heeft op het gebied van data only meer keus te bieden. 1GB, 5GB of unlimited data zijn hierbij mogelijk. Daarnaast kan je alleen kiezen voor een looptijd van 1 of 2 jaar. De data only-abonnementen bevatten standaard 4G en 5G-toegang is mogelijk tegen een meerprijs. Bij een onbeperkt data only zit 5G standaard al in het abonnement inbegrepen. Heb je al meerdere T-Mobile abonnementen en/of T-Mobile Thuis op je adres? Dan kom je in aanmerking voor klantvoordeel, wat kan oplopen tot wel €10,- korting per maand bij een unlimited data sim only.

  Vodafone

  Bij Vodafone bestaan de volgende opties voor data only: 1GB, 5GB of 15GB. Hierbij kan je net zoals bij T-Mobile alleen kiezen voor een contractperiode van 12 of 24 maanden. Vodafone biedt voor klanten in combinatie met Ziggo wel extra korting aan, maar dat is helaas niet van toepassing op de data sim only-abonnementen.