Filters
Nummerbehoud
Je 06-nummer behouden?
Klantvoordeel
Ontvang jij extra voordeel?
Data
Vanaf 0 GB
0 GB
Onbeperkt GB
Maximale downloadsnelheid
5 Mbps - 1000 Mbps
5 Mbps
1000 Mbps
Maximale maandprijs
Tot € 50
€ 1
€ 50
Providers
Alle opties
Looptijd van je abonnement
Netwerksnelheid

Data sim only-abonnement met mobiel internet voor je tablet of laptop

  Beste providers voor jou

  Meest gekozen
  KPN
  1 GB
  2 jaar
  300 Mbps
  KPN 5G
  1 GB in EU
  gem. 10,- p.m.
  10,-
  per maand
  gem. 10,- p.m.

  Alle providers op een rijtje

  Meest gekozen
  KPN
  1 GB
  2 jaar
  300 Mbps
  KPN 5G
  1 GB in EU
  gem. 10,- p.m.
  10,-
  per maand
  gem. 10,- p.m.
  Vodafone
  1 GB
  2 jaar
  350 Mbps
  Vodafone 4G+
  1 GB in EU
  gem. 10,42 p.m.
  10,-
  per maand
  gem. 10,42 p.m.
  Odido
  2 GB
  • T-Mobile & Tele2 heten nu Odido
  2 jaar
  300 Mbps
  Odido 5G
  2 GB in EU
  gem. 12,50 p.m.
  12,50
  per maand
  gem. 12,50 p.m.

  Data sim only

  Ben je op zoek naar een sim only met alleen internettoegang? Dan is een data only wat voor jou. Met een data sim only ben je niet langer afhankelijk van wifi en kan je overal vrij genieten van mobiel internet op je tablet of laptop. Daarnaast kan het aardig schelen in je portemonnee als je kiest voor geen belminuten in je sim only! Hieronder behandelen we de meest gestelde vragen over data only en zetten we de aanbiedingen per provider voor je op een rijtje.

  Wat is een data only-abonnement?

  Met een data only-abonnement kun je mobiel internet op je laptop of tablet gebruiken, zonder dat je ook betaalt voor belminuten en sms'jes. Je ontvangt dus een simkaart waarmee je alleen kan internetten. Ideaal als je je tablet of laptop veel onderweg gebruikt en deze wil aansluiten op het mobiele netwerk. Data only moet je niet verwarren met sim only. Dat is namelijk een abonnement inclusief belminuten waarbij je van de provider alleen een simkaart ontvangt.

  Wanneer kies ik voor een mobiel internet data only-abonnement?

  Een data only-abonnement is vooral gunstig als je veel onderweg bent en altijd online wil zijn met je tablet of laptop. Daarnaast kan een data sim only-abonnement ook voordelig zijn voor je mobiel als je geen behoefte hebt aan bellen en sms'en. Tegenwoordig kan je met verschillende apps via je mobiele netwerk bellen, waardoor belminuten bijna overbodig zijn geworden.

  Het is wel belangrijk om te benoemen dat je bij een data only simkaart een 097-nummer ontvangt, in plaats van een 06-nummer. Hierdoor is het niet mogelijk om je huidige 06-nummer te behouden. Wil je dat wel? Neem dan eens een kijkje op onze sim only pagina voor je telefoon.

  Past een data only simkaart ook in mijn laptop of tablet?

  Een data sim only simkaart is speciaal ontworpen voor tablets en laptops. Zo kan je overal en altijd mobiel internetten en ben je niet langer afhankelijk van wifi. Het is hierbij wel van belang dat je tablet of laptop 4G of 5G ondersteunt, anders is een data sim only helaas niet mogelijk en heb je geen toegang tot mobiel internet.

  Data sim only met mobiel internet vergelijken

  Momenteel bieden KPN, Odido (voorheen T-Mobile) en Vodafone een data only-abonnement aan. Hieronder bespreken we de verschillende mogelijkheden per provider.

  KPN

  Bij KPN kan je kiezen uit 1 GB of 10 GB per maand en heb je standaard 5G-toegang tot mobiel internet. Daarnaast kan je kiezen voor een 1- of 2-jarige looptijd, maar is ook een maandelijks opzegbaar abonnement mogelijk. Heb je al een thuisabonnement van KPN? Dan kom je in aanmerking voor husselvoordeel en ontvang je € 5,- korting per maand op je data sim only-abonnement.

  Odido (voorheen T-Mobile)

  Odido heeft op het gebied van data only meer keus te bieden. 2 GB of twee varianten unlimited data zijn hierbij mogelijk. Daarnaast kan je alleen kiezen voor een looptijd van 1 of 2 jaar. De data only-abonnementen bevatten standaard 5G-toegang. De onbeperkt data only abonnementen verschillen van elkaar op het gebied van snelheid. Heb je al meerdere Odido abonnementen en/of Odido internet voor thuis op je adres? Dan kom je in aanmerking voor klantvoordeel, wat kan oplopen tot wel € 7,50 korting per maand bij een unlimited data sim only.

  Vodafone

  Bij Vodafone bestaan de volgende opties voor mobiel internet data only: 1 GB, 5 GB of 15 GB. Hierbij kan je net zoals bij Odido alleen kiezen voor een contractperiode van 12 of 24 maanden. Vodafone biedt voor klanten in combinatie met Ziggo wel extra korting aan, maar dat is helaas niet van toepassing op de data sim only-abonnementen.