4,5/5 op Trustpilot 4,5/5
Trustpilot 53.640 reviews

Social media accounts deactiveren of verwijderen

Slimme tips

Heb jij een account bij een social mediaplatform waar je niks mee doet? In dit nieuwsartikel lees je hoe je oude accounts bij de bekendste social media-platformen kunt deactiveren of verwijderen.

Verschil deactiveren of verwijderen

Bij verschillende platformen kun je kiezen voor profiel verwijderen of je profiel te deactiveren. Maar wat is nou precies het verschil? Wij hebben het voor je uitgezocht. Als je je account verwijdert, is je account echt weg bij het medium dat je gebruikt. Zo kun je niet meer inloggen, en dus ook niet meer toegang krijgen tot bijvoorbeeld chats, directe berichten, foto’s en video’s. Bij Facebook verdwijnen dan ook de pagina’s die jij alleen beheert.

Je account deactiveren is een iets minder drastische stap. Je account wordt niet verwijdert, maar je profiel is onzichtbaar voor gebruikers. Ook kun je niet meer gevonden worden als mensen naar je zoeken. Het grote voordeel is dat je je account altijd weer kunt activeren wanneer je wil, dan ben je ook niks kwijt.

Facebook

Facebook account deactiveren

  1. Log in met je Facebookaccount
  2. Ga naar je profiel en klik rechtsboven
  3. Kies daar voor instellingen en privacy > instellingen
  4. Klik in de linkerkolom op je Facebook-gegevens of klik in de nieuwe pagina-ervaring op Privacy > Je Facebookgegevens
  5. Ga naar ‘deactiveren en verwijderen’
  6. Kies hier voor Account deactiveren. Klik vervolgens op doorgaan naar account deactiveren en volg de verdere instructies om het te bevestigen.

Facebook account verwijderen

  1. Log in met je Facebookaccount
  2. Ga naar je profiel en klik rechtsboven
  3. Kies daar voor instellingen en privacy > instellingen
  4. Klik in de linkerkolom op je Facebook-gegevens of klik in de nieuwe pagina-ervaring op Privacy > Je Facebookgegevens
  5. Ga naar ‘deactiveren en verwijderen’
  6. Hier kies je voor account verwijderen > doorgaan naar account verwijderen
  7. Klik vervolgens op account verwijderen en vul je wachtwoord in.

Je krijgt van Facebook nog 30 dagen bedenktijd voordat je account definitief wordt verwijderd. Het kan tot 90 dagen duren voordat alles wat je hebt geplaatst is verwijderd.

Instagram

Instagram account deactiveren

Via een browser:
  1. Log in bij Instagram
  2. Ga rechtsboven naar je profiel, klik op Profiel en daarna op Profiel bewerken
  3. Scroll naar beneden en klik op ‘Mijn account tijdelijk deactiveren’
  4. Geef vervolgens een reden waarom je je account wil deactiveren en vul opnieuw je wachtwoord in. De optie om te deactiveren verschijnt alleen als je deze stappen hebt gevolgd.
  5. Klik vervolgens op account tijdelijk deactiveren. Tik op ja om te bevestigen.
Via de Instagram app:
  1. Log in bij Instagram
  2. Ga vervolgens naar je profiel rechtsonder en klik rechtsboven op de drie streepjes
  3. Kies in het menu voor ‘Instellingen’ en klik vervolgens op ‘Account’
  4. Scroll omlaag en kies daar voor ‘Account verwijderen’.
  5. Kies vervolgens voor ‘Account deactiveren’.
  6. Geef vervolgens een reden waarom je je account wil deactiveren en vul opnieuw je wachtwoord in. De optie om te deactiveren verschijnt alleen als je deze stappen hebt gevolgd.
  7. Klik vervolgens op account tijdelijk deactiveren. Tik op ja om te bevestigen.

Instagram account verwijderen

Via een browser:
  1. Ga naar de pagina ‘Je account verwijderen’. Meld je aan als je niet bent aangemeld.
  2. Kies een optie in het keuzemenu onder ‘Waarom wil je je [gebruikersnaam] verwijderen?’ en vul je wachtwoord nogmaals in. De optie om je account te verwijderen verschijnt alleen als je deze stappen volgt
  3. Klik op de knop ‘[accountnaam] verwijderen’.
Via de Instagram app
  1. Log in bij Instagram
  2. Ga vervolgens naar je profiel rechtsonder en klik rechtsboven op de drie streepjes
  3. Kies in het menu voor ‘Instellingen’ en klik vervolgens op ‘Account’
  4. Scroll omlaag en kies daar voor ‘Account verwijderen’.
  5. Kies vervolgens nog een keer voor ‘Account verwijderen’.
  6. Geef vervolgens een reden waarom je je account wil verwijderen en vul opnieuw je wachtwoord in. De optie om te deactiveren verschijnt alleen als je deze stappen hebt gevolgd.
  7. Klik vervolgens op account tijdelijk deactiveren. Tik op ja om te bevestigen.

Je krijgt van Instagram nog 30 dagen bedenktijd voordat je account definitief wordt verwijderd. Het kan tot 90 dagen duren voordat het proces is voltooid.

Tiktok

TikTok account deactiveren:

  1. Klik op je profiel rechtsonder
  2. Tik vervolgens op de drie lijnen rechtsboven en ga naar ‘Instellingen en privacy’
  3. Kies vervolgens voor ‘Account’ en druk in dat menu op ‘Account deactiveren of verwijderen’
  4. Klik op ‘Account deactiveren’.

TikTok account verwijderen:

  1. Klik op je profiel rechtsonder
  2. Tik vervolgens op de drie lijnen rechtsboven en ga naar ‘Instellingen en privacy’
  3. Kies vervolgens voor ‘Account’ en druk in dat menu op ‘Account deactiveren of verwijderen’
  4. Klik op ‘Account permanent verwijderen’. Bij TikTok heb je 30 dagen bedenktijd als je je account permanent wil verwijderen. Je kunt het proces in die 30 dagen annuleren door je account te heractiveren door weer in te loggen.

Twitter

Bij Twitter werkt deactiveren anders dan bijvoorbeeld bij Facebook. Met deactiveren krijg je namelijk 30 dagen waarin je kunt beslissen of je je account wil reactiveren. Doe je dit niet, dan wordt na 30 dagen je account permanent verwijderd. Je hebt dus ook niet de keuze om je Twitter-account direct te verwijderen.

Twitter account deactiveren

  1. Log in bij Twitter op een desktop
  2. Klik op meer met drie bolletjes ernaast en kies daar voor Instellingen en privacy in het menu.
  3. Klik op het tabblad jouw account op ‘deactiveer je account’
  4. Lees de informatie met betrekking tot het deactiveren van je account en klik daarna op Deactiveren
  5. Vul je wachtwoord in en bevestig dat je door wil gaan door op de knop te drukken.

Snapchat

Bij Snapchat kun je alleen kiezen om je account te verwijderen. Als je hiervoor kiest heb je nog 30 dagen bedenktijd. Daarna worden al je gegevens definitief verwijderd.

Snapchat verwijderen

Snapchat account verwijderen iPhone app:
  1. Tik op het tandwieltje op je profielscherm om je instellingen te openen
  2. Scroll naar beneden naar ‘Accountacties’
  3. Klik op ‘Account verwijderen’
  4. Volg de stappen om je account te verwijderen.
Snapchat verwijderen Android/browser:
  1. Ga naar het accountportal
  2. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord
  3. Volg de stappen om je account te verwijderen.
Geschreven door: Samantha
Geplaatst op: 11/23/2022

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht