4,7/5
Trustpilot 49.164 reviews

Autocorrectie uitzetten op je telefoon

Slimme tips

Autocorrectie is een handig hulpmiddel om typfouten in je appjes te voorkomen. Maar vaak is het ook juist de oorzaak van genânte typo’s (Google maar eens op ‘autocorrect fail’ als je hard wil lachen). Werkt autocorrectie jou wel vaker tegen? Lees dan hier hoe je het uitschakelt.

Autocorrectie uitzetten: Samsung en Android

Op de meeste Android smartphones werkt autocorrect zo: je toestel ‘denkt’ te weten welk woord je wil tikken en doet automatisch suggesties voor je (ook wel ‘voorspellende tekst’ of ‘predictive text’ genoemd). Sommige mensen zweren erbij, maar nog veel méér mensen vinden het superonhandig. Behoor jij ook tot die laatste categorie? Autocorrectie uitzetten op je Android toestel doe je zo:

  1. Ga naar ‘Instellingen’.
  2. Ga naar ‘Persoonlijk’ en dan naar ‘Taal en input’.
  3. Tik op het toetsenbord dat je op dit moment gebruikt.
  4. Ga naar ‘Slim typen’ .
  5. Zet het schuifje bij ‘Voorspellende tekst’ uit. Heb je geen toestel met voorspellende tekst? Dan staat er bij deze stap waarschijnlijk ‘Tekstcorrectie’ (of een vergelijkbare optie. Zorg ook hier dat je het schuifje uitzet.

Wel suggesties, niet vervangen Heb je een toestel met voorspellende tekst en wil je niet meer dat je woorden automatisch worden verbeterd, maar wil je wél de suggestiebalk blijven zien? Zet dan alleen het schuifje bij ‘Automatisch vervangen’ uit.

Autocorrectie uitzetten: iPhone

Ook je iPhone heeft de (voor veel mensen irritante) neiging om woorden te vervangen waarvan hij denkt dat ze fout geschreven zijn. Ben je dat he-le-maal zat? Zo zet je het uit:

  1. Ga naar ‘Instellingen’.
  2. Tik op ‘Algemeen’.
  3. Ga naar ‘Toetsenbord’.
  4. Zet het schuifje bij ‘Autocorrectie’ uit.

Autocorrectie negeren Je kunt de suggesties van je iPhone ook tijdelijk negeren. Dit doe je door op het kruisje te tikken van de suggestie die verschijnt. Doe dat wel meteen: als je gewoon verder typt om eerst je zin af te maken neemt je iPhone automatisch zijn eigen verbetering over.

Meer tips

Wil je meer lezen? Kijk dan eens bij de andere slimme tips op Mobiel.nl. Bijvoorbeeld over hoe je snel en veilig apps op je telefoon download of verwijdert. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Dan krijg je handige artikelen direct in je mailbox.

Geschreven door: Redactie
Geplaatst op: 9/30/2021

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht