4,6/5 op Trustpilot 4,6/5
Trustpilot 50.880 reviews

De 5 beste meditatie apps

Slimme tips

Voel jij je soms overweldigd of juist heel gestrest? Dan is ontspanning extra belangrijk. Laat social media en Netflix even voor wat het is en neem een momentje om echt tot rust te komen. Gelukkig kan je telefoon je daarbij helpen. Wij gingen daarom op zoek naar de 5 beste meditatie apps van dit moment.

Headspace

Wil jij graag mediteren maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Of loopt je hoofd over en is het hoog tijd om hem eens goed leeg te maken? Meet Headspace. De app neemt je bij de hand en leert je middels video’s alles over meditatie en mindfulness. Op basis van je doelen stelt de app programma’s samen. Of je nu minder wil stressen of juist makkelijker in slaap wil komen, Headspace is van alle markten thuis.

Ben jij inmiddels een echte zen meester? Ook dan heeft Headspace passende meditatie programma’s. Je kunt het namelijk zo simpel of uitgebreid maken als je zelf wil. Een app voor elke fase!

Download Headspace: Android/iOS

Calm

Calm is een van de duurdere meditatie-apps in dit rijtje. En niet zonder reden. Calm biedt namelijk ontzettend veel mogelijkheden als het gaat om gepersonaliseerde meditaties. Bij deze app geef je aan wat jouw meditatie doel is en Calm doet de rest. Zo kun je individuele meditaties doen, maar ook kiezen voor een dagelijks programma. Ben jij klaar om je meditaties naar een volgend level te tillen? Dan is Calm de app voor jou.

Download Calm: Android/iOS

Let’s Meditate

Ben jij op zoek naar een meditatie app met een simpele gebruikersinterface? Dan hoef je niet verder te zoeken. Let’s Meditate is een gratis meditatie app waarbij je heel eenvoudig een van de 30 verschillende meditatie programma's kunt selecteren. Wil jij even helemaal offline gaan? Dan kun je de app ook gewoon in vliegtuigmodus blijven gebruiken. Doordat de app zo simpel is en er geen ingewikkelde menustructuren zijn, kan de ontwikkelaar de app gratis aanbieden zonder advertenties of in-app aankopen.

Download Let’s Meditate: Android

VGZ Mindfulness coach

Word jij pas echt zen als de meditaties gewoon in het Nederlands zijn? Dan heb je geluk. De VGZ Mindfulness coach-app is namelijk gratis te gebruiken. Ook als je geen verzekering bij VGZ hebt lopen. Je kunt in deze app uit meer dan 70 gratis oefeningen en verschillende weekprogramma’s kiezen. Zo is de app niet alleen leuk voor beginners, maar ook voor de professional. r5

Download VGZ Mindfulness coach: Android/ iOS

Breathing

Vind jij meditatie nog een brug te ver of wil je je juist meten met yogi’s en Boeddhistische monniken? Dan is Breathing de app voor jou. Breathing is een initiatief van Eddie Stern (de yoga leraar van o.a. Madonna en Gwyneth Paltrow), Deepak Chopra en muzikant Moby. Deze gratis app zit vol met ademhalingsoefeningen geïnspireerd op resonantie. Dit houdt in dat je je ademhalingsfrequentie van 15-18 keer verlaagt naar slechts zes keer per minuut. Voor beoefende yogi’s en Boeddhistische monniken is dit het standaard ademhalingstempo tijdens meditatie. Deze vorm van ademhaling vermindert stress en zorgt voor een betere focus.

Download Breathing: Android/ iOS

Geschreven door: Kelly
Geplaatst op: 1/18/2022

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht