4,7/5
Trustpilot 48.236 reviews

De 3 beste vertaalapps voor je telefoon

Slimme tips

Vakanties naar het buitenland zijn nog even moeilijk, maar er zijn genoeg redenen te bedenken om een vertaal app op je telefoon te installeren. Bijvoorbeeld om de verpakking van je nieuwste aanwinst van Ali Express te vertalen, of de grappen van je favoriete sitcom goed te begrijpen. Lees hier alles over de 3 beste vertaal apps.

1. Google Translate

Google Translate is een veelgebruikte vertaal app. Niet alleen omdat ‘ie gratis is, maar ook omdat de app van deze zoekmachinegigant van en naar 103 (!) talen vertaalt en 59 daarvan ook zonder internet toegankelijk zijn. Je kunt de browserversie gebruiken, maar het downloaden van de app heeft nog veel meer voordelen. Zo vertaalt ‘ie straatnaamborden en andere teksten live als je je camera erop richt. De easter eggs zijn trouwens een prima vorm van vermaak.

Download Google Translate voor iOS / Download Google Translate voor Android

2. Microsoft Translator (Microsoft Vertaler)

De vertaal app van Microsoft – die ‘Microsoft Translator’ heet in de App Store en ‘Microsoft Vertaler’ in de Google Play Store – werkt net zo intuïtief als Google Translate. Het aantal talen waaruit je kunt kiezen is iets lager (50) maar daar staat tegenover dat je ‘m ook voor je smartwatch kunt gebruiken. Daarnaast maakt Microsoft onderscheid in vertalingen voor persoonlijk en zakelijk gebruik en gebruik in het onderwijs. Het kiezen van een doelgroep maakt de vertalingen iets genuanceerder.

Download Microsoft Translator voor iOS / Download Microsoft Vertaler voor Android

3. iTranslate

iTranslate is een intuïtieve vertaal- en woordenboek-app. Hij vertaalt ruim 100 talen én dialecten en doet dat volgens gebruikers nauwkeuriger dan veel andere vertaal apps. Met de ‘Phrasebook’ kies je uit meer dan 250 vooraf gedefinieerde zinnen (handig als je direct de weg moet vragen) en er is sinds kort ook een Voice-app voor je smartwatch. Het grote nadeel? Voor de pro-functies – zoals het vertalen van een straatnaambord – moet je bijbetalen. En je moet je door irritante reclames heen worstelen. Maar dan heb je ook wat!

Download iTranslate voor iOS / Download iTranslate voor Android

Meer tips

Wil je meer handige voor je smartphone? Kijk dan eens bij de andere tips en tricks op Mobiel.nl. Lees bijvoorbeeld ons artikel over de 3 beste gratis budgetapps voor je telefoon. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Dan krijg je elk nieuw artikel meteen in je mailbox.

Geschreven door: Redactie
Geplaatst op: 20-04-2021