4,6/5 op Trustpilot 4,6/5
Trustpilot 51.598 reviews

Foto’s, bestanden of apps verbergen op je telefoon

Slimme tips

Op elke telefoon staat wel iets wat je het liefst privé wil houden. Van een foto die alleen bestemd is voor de ogen van je partner tot een kopie van je paspoort of je bankzaken. In deze blog lees je hoe je foto’s, bestanden of apps kunt verbergen op je smartphone.

Foto’s, bestanden of apps verbergen op je iPhone

Heb jij een iPhone? Dan kun je je foto’s en video’s standaard verbergen. Kies de foto’s of video’s die je uit je algemene galerij wil halen, druk op de deelknop en druk vervolgens op ‘Verberg’. Je foto’s zijn zo niet meer in je galerij te zien, maar kun je nog wel in de map ‘Verborgen’ terugvinden. Heb jij een nieuwere iPhone en maak je gebruik van iOs 14 of een latere versie? Dan kan je deze verborgen map nogmaals verbergen. Zo weet je zeker dat je foto’s en video’s onvindbaar blijven. Ook wanneer je je telefoon kwijtraakt of hij gestolen wordt.

Wil jij juist bestanden onzichtbaar maken? Bijvoorbeeld omdat ze gevoelige informatie bevatten. Dan bestaat daar op iPhone een handig trucje voor. Verander de bestandsnaam door er een punt voor te zetten. Je bestanden zijn nog wel bereikbaar via de zoekfunctie, maar zijn niet langer in je overzicht te zien.

Foto’s, bestanden of apps verbergen op je Android

Op je Android telefoon zijn er meerdere manieren om je foto’s en video’s te verbergen. Allereerst door ze te archiveren in Google Photos. Selecteer alle foto’s en video’s die je wil verbergen, klik op de drie puntjes bovenin en kies vervolgens voor ‘Archiveren’. Het beeldmateriaal verschijnt niet meer in je galerij maar zijn nog wel via de optie ‘Archief’ terug te vinden.

Wil jij dat je foto’s helemaal niet toegankelijk voor anderen zijn? Kies er dan voor om je beeldmateriaal aan een veilige map toe te voegen. Deze map is alleen toegankelijk met een pincode en dus niet voor iedereen bereikbaar. Een groot voordeel van deze optie is dat je niet alleen je foto’s en video’s kunt verbergen, maar ook apps en bestanden.

Geschreven door: Kelly
Geplaatst op: 7/1/2022

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht