4,7/5
Trustpilot 48.836 reviews

De 10 beste apps om foto’s te bewerken op je telefoon

Slimme tips

Smartphones worden elk jaar sneller en slimmer. Maar de meest zichtbare verbetering is natuurlijk de camera! Voor het bewerken van jouw haarscherpe selfies of vakantiekiekjes zijn er verschillende apps te vinden. Met een filter op Instagram kom je natuurlijk een heel eind, maar wil je professionelere resultaten? Lees dan snel verder!

Foto bewerken app iPhone

Hieronder vind je de beste apps voor het bewerken van foto’s met je iPhone. We hebben onder andere gekeken naar de mogelijkheden, de reviews, het prijskaartje (indien van toepassing) en gebruiksvriendelijkheid op je iPhone. Sommige apps zijn ook voor Android beschikbaar.

 1. Adobe Photoshop Express (in-app-aankopen)
 2. Darkroom (in-app-aankopen)
 3. TouchRetouch (€ 1,99)
 4. Camera+ 2 (€7,99)
 5. Manual (€3,99)

Foto bewerken app Android

De top 5 beste apps voor fotobewerking voor Android vind je hieronder. Photoshop staat, net als bij iPhone bovenaan, hoewel er tussen Photoshop Express en Photoshop Fix nog wel wat verschillen te vinden zijn. Sommige apps zijn ook voor iPhone beschikbaar.

 1. Adobe Photoshop Fix (in-app-aankopen)
 2. Airbrush (in-app-aankopen)
 3. Pixlr (in-app-aankopen)
 4. Snapseed (in-app-aankopen)
 5. VSCO (in-app-aankopen)

Fotograferen met je smartphone

Met nabewerking kun je heel veel doen, maar een mooie foto begint – ja, echt waar – met een mooie foto. Hieronder vind je 5 tips voor het nemen van een mooie foto. Meer fotografietips? Lees dan ons artikel ‘10 vakantietips voor de mooiste vakantiekiekjes’.

 1. Maak foto’s in RAW. Steeds meer smartphonecamera’s hebben een RAW-functie. Heeft jouw camera dit ook?
 2. Maak panorama’s. Door de camera op panoramamodus te zetten en vervolgens rustig van links naar rechts te bewegen (of van beneden naar boven) maak je één grote, prachtige foto van alles wat je ziet.
 3. Houd de camera goed vast (of liever nog: zet hem neer!). Dit is één van belangrijkste manieren om onscherpte te verminderen. Door je ellebogen in je zij te zetten krijg je meer stabiliteit.
 4. Zoom niet in, tenzij je een optische zoomlens hebt. Een groot deel van de kwaliteit gaat hierdoor namelijk verloren. Het is verstandiger om de foto eerst van veraf te maken en het beeld eventueel achteraf bij te snijden.
 5. Gebruik de portretmodus en andere handige functies. Heeft jouw smartphonecamera extra functies? Het is zeker de moeite waard om daar eens mee te experimenteren!

Meer tips

Wil je meer lezen over handige apps voor je smartphone? Kijk dan eens bij de andere slimme tips op Mobiel.nl. Bijvoorbeeld over zelf WhatsApp-stickers maken. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Dan krijg je elk artikel direct in je mailbox.

Wil je meer lezen over je smartphone? Kijk dan eens bij de andere slimme tips op Mobiel.nl. Bijvoorbeeld over het zelf maken van WhatsApp-stickers. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Dan krijg je handige artikelen direct in je mailbox.

Geschreven door: Redactie
Geplaatst op: 07-09-2021