4,6/5 op Trustpilot 4,6/5
Trustpilot 51.671 reviews

De Google Lens app: Wat is het en hoe werkt het?

Slimme tips

Google Lens is een intelligente app voor iPhone en Android waarmee je meer kunt leren over de wereld om je heen. Het werkt als een soort zoekmachine zonder zoekopdracht. Scan bijvoorbeeld het plantje in de vensterbank om te ontdekken wat voor soort het is. Zie je een mooie stoel of een leuk shirtje? Scan ‘m met Google Lens en ontdek waar je ‘m koopt. Handig!

Wat is Google Lens?

De Google Lens app gebruikt AI om de wereld om je heen te herkennen en jou er meer over te vertellen. Met deze app kun je straatnaamborden lezen en vertalen, maar ook hele gebouwen ‘scannen’ om er meer over te weten te komen. Een soort zoekmachine waar je geen zoekopdracht meer hoeft te typen, dus. Het enige wat je moet doen is je camera op het voorwerp te richten waar je meer over wil weten. Ontdek naar welk dier of welke plant je kijkt, of bekijk meubels of kleding om te zien waar je ze kunt kopen. Of scan streepjescodes van boeken, films, games en je dagelijkse boodschappen om er meer over te leren.

Google Lens: iPhone

Google Lens voor iPhone vind je in de officiële Google App. Het werkt als volgt: je opent de Google app, geeft de app toegang tot je camera (als daarom wordt gevraagd), je richt je camera op het object waar je meer over wil weten en zodra er een blauw stipje verschijnt, heeft de Lens App het object herkend. Tik op het stipje om er meer over te leren.

Download Google App voor iPhone

Google Lens: Android

Net als op je iPhone was Google Lens voor Android enkel beschikbaar als toepassing in de Google app, maar tegenwoordig is ‘ie als aparte app verkrijgbaar in de Play Store. Verder werkt ‘ie hetzelfde als op een iPhone: richt je camera op iets waar je meer over wil weten, wacht tot de app het object herkent en ga aan de slag!

Download Google Lens voor Android

Meer tips

Wil je meer lezen? Kijk dan eens bij de andere slimme tips op Mobiel.nl. Bijvoorbeeld over hoe je snel en veilig apps op je telefoon download of verwijdert. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Dan krijg je handige artikelen direct in je mailbox.

Geschreven door: Redactie
Geplaatst op: 10/1/2021

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht