4,7/5
Trustpilot 47.920 reviews

Slim kiezen: iPhone of Samsung?

Slimme tips

De één is verknocht aan zijn iPhone, terwijl de ander al járen zweert bij Samsung. In je omgeving zijn de meningen ongetwijfeld verdeeld. De hamvraag voor jou blijft daardoor of je beter voor een iPhone of Samsung kan kiezen. We kunnen ons voorstellen dat dit je de nodige keuzestress bezorgt. Hier kom je meer over beide merken en de verschillen te weten, zodat je slim zelf de juiste keuze kan maken.

Besturing: Android versus iOS

Een van de belangrijkste verschillen om rekening te houden bij het kiezen tussen een iPhone of Samsung is het besturingssysteem. Kies je voor Apple, dan maak je gebruik van iOS. Bij een Samsung Galaxy maak je gebruik van Android. iOS staat bekend als eenvoudiger, praktisch en prettig in gebruik. Bij Android zijn er meer aanpassingsmogelijkheden, wat als voordeel heeft dat je het volledig naar eigen smaak kunt inrichten. Je kunt bijvoorbeeld je eigen startscherm, widgets en icoontjes instellen. Door de vele mogelijkheden moet je waarschijnlijk wel iets langer wennen aan het besturingssysteem. In beide gevallen kan je rekenen op een prettige gebruikservaring.

Aanbod en prijs

Kijk je naar het aanbod van de twee merken, zie je dat Samsung een uitgebreid aanbod heeft in alle prijsklassen, van plastic tot premium. Apple focust met de iPhone enkel op de hoogste kwaliteit en de nieuwste innovaties, wat betekent dat de toestellen altijd wat duurder zijn. Het voordeel is dat een iPhone vaak jaren meegaat. De topmodellen van Samsung vallen in dezelfde prijsklasse als iPhones. Ook hierbij kan je een hoge kwaliteit verwachten. Heb je niet zoveel eisen aan je smartphone en hoef je niet het beste van het beste, dan kan een goedkopere Samsung Galaxy een slimme keuze zijn.

Geheugen en opslag

Bij zowel Samsung als Apple kan je bij de nieuwste modellen kiezen hoeveel intern geheugen je neemt. Raakt je geheugen vol doordat je bijvoorbeeld veel foto’s en video’s opslaat? Dan kan je bij Samsung het geheugen op een later moment gemakkelijk uitbreiden tot 512 GB met een microSD-kaart. Bij Apple werkt dit iets anders: je kan het geheugen niet uitbreiden via een microSD-kaart, maar in iCloud. Je bestanden worden dan door middel van een kleine kopie opgeslagen in de cloud. Voor 99 cent per maand krijg je 50 GB iCloud-opslag.

Design

Het oog wil natuurlijk ook wat. Als je de duurdere modellen van de twee merken naast elkaar legt, zie je dat ze allebei veel aandacht aan het uiterlijk besteden. Apple bezuinigt bij zijn toestellen nooit op de kwaliteit van materialen die voor de toestellen worden gebruikt en dat is terug te zien in de prijs. De behuizing wordt gemaakt van premium glas in combinatie met metaal. Hetzelfde geldt voor de duurdere modellen van Samsung, die ook volledig van glas en metaal worden gemaakt. Kies je een goedkopere Samsung Galaxy, dan kom je minder premium materialen tegen. Er wordt dan bijvoorbeeld vaak gekozen voor een plastic behuizing.

Wat is beter, Samsung of iPhone?

Of je het beste een iPhone of Samsung kunt kopen hangt van je wensen af. Het verkeerde kiezen kan eigenlijk niet. Beide merken hebben namelijk een groot aantal voordelen en bieden hoge kwaliteit aan. Het is belangrijk om jezelf af te vragen hoeveel geld je over hebt voor een nieuwe telefoon, of je nog meer apparaten van Samsung of Apple hebt en of je bereid bent aan iets nieuws te wennen of liever voor iets vertrouwds kiest. Ben je een ervaren smartphonegebruiker? Dan zal je aan beide gebruiksvriendelijke besturingssystemen waarschijnlijk snel wennen.

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 06-08-2019