4,7/5
Trustpilot 49.164 reviews

Snel gegevens overzetten van Samsung naar iPhone

Slimme tips

Nieuwe iPhone gekocht? Gegevens overzetten van Samsung naar iPhone is zo gebeurd – als je weet hoe het moet, tenminste. In dit artikel leggen we je haarfijn uit welke optie voor jou het beste werkt. En waarom je voor het overzetten van je gegevens altijd een back-up moet maken.

Maak een back-up van je Samsung smartphone

 1. Voor welke optie je ook kiest: maak altijd eerst een volledige back-up van je huidige smartphone. Zo weet je zeker dat je een reservekopie van je belangrijkste bestanden hebt – ook als er iets mis gaat.
 2. Pak je Samsung, zorg dat je een goede Wifi-verbinding hebt en ga naar ‘Instellingen’. Klik op ‘Google’.
 3. Klik nu op ‘Back-up maken’. Je smartphone maakt nu een kopie van je contacten, notities, e-mail en agenda's op je Google-account.
 4. Wil je ook je foto’s bewaren? Zorg dan dat al je foto’s in de app ‘Google Foto’s’ staan. Navigeer dan in de app naar ‘Instellingen’ en dan naar ‘Back-up en synchronisatie’. Zorg dat het schuifje op ‘aan’ staat.

Optie 1: Direct overzetten

Deze optie is het snelst, veiligst en je hebt je eerder gemaakte back-up niet nodig. Je moet je nieuwe iPhone dan nog niet eerder hebben aangezet. Zorg ook voor een goede Wifi-verbinding en leg je oude Samsung smartphone en je nieuwe iPhone allebei aan de oplader. Heb je je iPhone al wel geconfigureerd? Kies dan voor Optie 2 of wis je iPhone en begin opnieuw).

 1. Zet je iPhone voor het eerst aan. Tijdens de configuratie van je nieuwe iPhone kom je bij het scherm ‘Apps en Gegevens’ (‘Apps and Data’). Tik op 'Zet gegevens over van Android'.
 2. Pak je Samsung smartphone, ga naar de App Store en download de app ‘Stap over op iOS’ (‘Move to iOS’).
 3. Open de app, klik op 'Ga door', ga akkoord met de Algemene Voorwaarden en tik daarna op 'Volgende'. Tik dan, in de rechterbovenhoek van je scherm, op 'Zoek uw code op'.
 4. Pak je iPhone er weer bij. I het scherm 'Zet over van Android' tik je op 'Ga door'. Er verschijnt dan een 10-cijferige code op je scherm.
 5. Pak je Samsung smartphone. Als je een waarschuwing ziet waarin staat dat de internetverbinding zwak is, kun je deze waarschuwing negeren. Voer de 10-cijferige code in en wacht tot het scherm 'Zet gegevens over' verschijnt.
 6. Kies alles wat je wil overzetten (contacten, berichten, foto’s, video’s, bladwijzers, e-mailaccount en agenda’s). Tik op ‘Volgende’ en wacht tot de laadbalken op zowel je Samsung als je iPhone helemaal vol zijn, zelfs als op één van de apparaten wordt aangegeven dat het proces klaar is. Let op: het overzetten kan even duren.
 7. Zijn allebei de laadbalken vol? Tik op je Samsung dan op 'Gereed' en op je nieuwe iPhone op 'Ga door'. Volg de stappen op het scherm om de configuratie van je iPhone te voltooien. Helemaal klaar!

Optie 2: Je Samsung back-up op je iPhone synchroniseren

Deze optie gebruik je als je je nieuwe iPhone al hebt geconfigureerd. Zorg, voordat je begint, voor een goede Wifi-verbinding en leg je iPhone aan de oplader.

 1. Ga op je iPhone naar ‘Instellingen’, scroll naar beneden en tik op ‘Wachtwoorden en accounts’.
 2. Tik op ‘Nieuw account’.
 3. Er verschijnt nu een overzicht met verschillende diensten. Kies voor Google en log in met het Google-account dat je eerder hebt gebruikt om een back-up van je gegevens te maken.
 4. Vink alle gegevens (contacten, notities, e-mail en agenda's) aan die je graag wil overzetten en kies 'Bewaar'.
 5. Klaar! Wil je ook je foto’s importeren? Download de app ‘Google Foto's’ in de App Store, log je in met je Google-account en bekijk direct al je foto's. Als je foto’s op je nieuwe iPhone wil opslaan, dan kun je ze in deze app downloaden.
  

Contacten overzetten van Android naar iOS

Alleen je contacten overzetten naar je nieuwe iPhone? In een paar stappen zet je je gegevens over van Android naar iOS. In onderstaande video zie je hoe dit moet.

 

Meer weten?

Twijfel je nog over je overstap? Dan is het artikel over het verschil tussen iPhone of Samsung misschien wat voor jou. Of kijk eens bij de andere tips en tricks op Mobiel.nl.

Geschreven door: Redactie
Geplaatst op: 9/28/2020

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht