4,7/5
Trustpilot 49.467 reviews

Slim kiezen voor een telefoonhoesje

Slimme tips

Het juiste telefoonhoesje kopen kan best lastig zijn. Wil je er eentje met een voor- en achterkant? Wil je er ook betaalpassen in kwijt? En hoeveel bescherming biedt welk telefoonhoesje nou eigenlijk? Wij zorgen ervoor dat jij een hoesje uitkiest waar je blij van wordt. En je smartphone ook.

Bookcase: veel bescherming, handige functies

Een bookcase is een telefoonhoesje dat de achter- en voorkant van je smartphone beschermt. Hij ontleent zijn naam aan een boek, omdat je de flap aan de voorkant op dezelfde manier openklapt als een boekenkaft. Over het algemeen biedt - ten opzichte van andere telefoonhoesjes - een bookcase de beste bescherming. Bovendien brengt dit smartphonehoesje - afhankelijk van het ontwerp - allerlei handige extra’s met zich mee. Soms is het een telefoonhoesje met pasjeshouder, soms zelfs een volwaardige portemonnee (inclusief vakjes om kleingeld in op te bergen!) en in andere gevallen kan een bookcase ook als telefoonstandaard worden gebruikt. Zo kun je je smartphone bijvoorbeeld voor je op tafel zetten terwijl je aan het eten bent. Handig!

  • Een slimme keuze als: je je telefoon vaak laat vallen (veel bescherming zoekt!) en handige extra functies wil
  • Houd er rekening mee dat: dit type telefoonhoesje best dik is (en je je smartphone dus minder makkelijk in je zak draagt)

Back cover: makkelijk in je zak

Met een back cover bescherm je de achterkant van je telefoon. Dit type telefoonhoesje is lekker dun en de belangrijkste functie is het beschermen tegen krassen en kleine botsinkjes. Wil je een smartphonehoesje dat je telefoon ook tegen grotere ongelukken (valpartijen!) beschermt, let er dan op dat er op de productpagina van de back cover expliciet over ‘valbescherming’ wordt gesproken. Kies er in ieder geval altijd een screenprotector bij, dan weet je zeker dat ook je beeldscherm ongeschonden uit de strijd komt.

  • Een slimme keuze als: je een dun hoesje wil (omdat je je telefoon vaak in je zak draagt
  • Houd er rekening mee dat: je je beeldscherm nog moet beschermen met een screenprotector

Flip case: veel bescherming

Net als bij een bookcase bescherm je met een flip case zowel de achterkant als de voorkant van je smartphone. Het grote verschil is dat je de voorste flap niet naar links openslaat, maar naar boven. In sommige flip cases kun je een aantal betaalpassen kwijt, maar dit komt minder vaak voor dan bij een bookcase. Ook zijn de meningen verdeeld over de flap: omdat ‘ie naar voren ‘valt’ vinden sommige mensen ‘m een beetje in de weg zitten. Wat ons betreft is de flip case een mooi compromis tussen goede bescherming en gebruiksgemak: hij is vaak wat dunner dan een bookcase en past dus, net als de backcover, goed in je broekzak.

  • Een slimme keuze als: je je telefoon vaak laat vallen maar geen al te dikke hoes wil
  • Houd er rekening mee dat: dit type hoesje minder ruimte en handige functies biedt dan de bookcase en de flap wat in de weg kan zitten

Bekijk onze telefoonhoesjes

Ben je er al uit? Navigeer dan naar de bookcases, back covers of flip cases en maak jouw slimme keuze. Of bekijk alle hoesjes als je nog even rustig wil verder kijken.

Geschreven door: Redactie
Geplaatst op: 5/26/2020

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht