4,6/5 op Trustpilot 4,6/5
Trustpilot 50.863 reviews

Top 5 gratis citytrip-apps

Slimme tips

Eindelijk is het zover: je gaat op citytrip! Wist er dat er allerlei soorten apps zijn die je allemaal taken uit handen nemen? We zetten voor je de meest handige apps voor je citytrip op een rij, zodat jij alleen nog maar hoeft te genieten van je vakantie.

PackPoint

Je hebt een citytrip geboekt en telt de dagen af. Net voordat je weg gaat rest de vraag: wat neem ik mee? Want moet die trui nou wel of niet mee of neemt die alleen maar ruimte in je koffer in beslag? De app PackPoint lost dit probleem voor je op. Je geeft aan waar de reis naartoe gaat, hoe lang de verblijfsduur is en of het een privé- of zakenreis is. Vervolgens kies je uit een lijst van activiteiten, zoals kamperen, fitness of fotografie. Packpoint maakt vervolgens voor jou de ideale paklijst op basis van locatie en je weersvoorspelling. Mis je toch iets? Dan kun je dat makkelijk zelf toevoegen aan de lijst.

Download PackPoint: iOS | Android

FLIO

Mocht je met het vliegtuig naar je citytrip gaan, dan is de app FLIO een goede app om bij de hand te hebben. Met FLIO vind je alle informatie vanaf je boeking tot en met wanneer je geland bent op de plaats van bestemming. Zo heeft de app een vluchttracker, krijg je de laatste updates rondom je vlucht via notificaties en helpt je met het vinden van je zoekgeraakte bagage. Daarnaast heeft FLIO een vliegveld gids, waar je naast een plattegrond ook een overzicht krijgt van aankomst- en vertrektijden, waar de restaurants en winkels zich bevinden en welke transportatie opties je hebt als je eenmaal bent geland.

Download Flio: iOS | Android

Around Me

Je komt aan op de plaats van bestemming en je wil contant geld opnemen of naar een supermarkt, maar je kent de buurt niet. In plaats van zelf rondjes te gaan lopen, kun je de app Around Me gebruiken. Meet deze app is het makkelijk om te vinden wat je zoekt, want de app is onderverdeeld in categorieën zoals restaurants, banken, parkeren en supermarkten. Let op: deze app is niet altijd bijgewerkt, dus het kan zijn dat sommige locaties die Around Me aangeeft er niet meer zijn.

Download Around Me: iOS | Android

Urban Journalist

Wil jij tijdens je citytrip de beste hotspots en de leukste adresjes vinden? Bij de app Urban Journalist wordt dat gemakkelijk voor je gemaakt in een handig overzicht. Daarnaast kunnen gebruikers van deze app zelf makkelijk hun aanbevelingen kunnen doorgeven. Heeft een plek veel aanbevelingen, dan komt deze hoger in de lijst staan bij Urban Journalist. Zo weet je zeker dat het een hotspot is of juist niet. Je kunt ook mensen die je interessant vindt volgen, zodat je geen aanbeveling van diegene mist. Naast dit alles is de app mooi vormgegeven en kun je ook hotspots vinden op de kaart, bijvoorbeeld om te kijken of dat ene tentje om de hoek de moeite waard is.

Download Urban Journalist: iOS | Android

Flush

Bijna niets is vervelender dan als je tijdens je stedentrip opeens nodig naar de wc moet. Want waar is dan het dichtstbijzijnde toilet en moet je ervoor betalen? Gelukkig is er de app Flush, die deze vraag snel voor jou beantwoord. De app beschikt namelijk over een database van 200.000 openbare toiletten over de hele wereld. Bij de beschrijving staat duidelijk of het toilet gratis is of dat je een vergoeding moet betalen en geeft ook aan of het toilet ook geschikt is voor gehandicapten. Kies je er eentje, dan krijg je een routebeschrijving naar het toilet.

Download Flush: iOS | Android

Geschreven door: Samantha
Geplaatst op: 4/25/2022

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht