4,7/5
Trustpilot 49.164 reviews

WhatsApp backup maken: zo doe je dat

Slimme tips

Wil jij zeker weten dat al je berichten, foto’s en video’s op WhatsApp goed bewaard blijven? In dit artikel lees je alles over een WhatsApp backup maken en hoe je deze backup op je iPhone of Android smartphone terugzet.

Reservekopie WhatsApp

Met een WhatsApp backup of WhatsApp reservekopie maak je een kopie van alle WhatsAppberichten, -foto’s en -video’s op je smartphone. Deze kopie wordt veilig en versleuteld opgeborgen in de cloud en je kunt ‘m op elk gewenst moment op je (nieuwe) smartphone (terug)zetten. Een backup maken van WhatsApp is handig wanneer je een nieuwe telefoon koopt, maar ook wanneer ‘ie kapot gaat of wordt gestolen.

WhatsApp backup iPhone

Een WhatsApp backup voor iPhone wordt opgeslagen op iCloud, de clouddienst van Apple. Bij het maken van een reservekopie van je iPhone wordt ook WhatsApp automatisch meegenomen (tenzij je dat zelf hebt uitgezet) maar het kan geen kwaad om af en toe een extra handmatige kopie te maken.

  1. Open WhatsApp;
  2. Klik rechtsonderin op ‘Instellingen’;
  3. Ga naar ‘Reservekopie chats’;
  4. De reservekopie start automatisch. Je kunt hier ook aangeven hoe vaak je iPhone een backup van al je gesprekken en foto’s moet maken en of ook video’s moeten worden meegenomen;
  5. Heb je een nieuwe iPhone aangeschaft en wil je je oude Whatsappgesprekken herstellen? Als je WhatsApp voor het eerst opent wordt je vanzelf gevraagd of je een recente reservekopie wil terugzetten.

WhatsApp backup Android

Ben je in het bezit van een Samsung of andere Android smartphone? Dan wordt je WhatsApp reservekopie opgeslagen op Google Drive.

  1. Open WhatsApp;
  2. Klik rechtsbovenin op de drie puntjes en kies voor ‘Instellingen’;
  3. Ga naar ‘chats’ op de overzichtspagina;
  4. Kies bij ‘chat back-up’ voor ‘back-up maken’;
  5. Heb je een nieuwe smartphone en wil je je oude WhatsAppgesprekken terugzetten? Kies dan voor ‘reservekopie terugzetten’ als je WhatsApp voor het eerst gebruikt.

Meer tips en tricks

Ben je benieuwd naar meer slimme tips en tricks van Mobiel.nl? Ga naar alle artikelen of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 6/10/2020

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht