afm

4,6/5 op Trustpilot 4,6/5
Trustpilot 50.880 reviews

Samsung Galaxy S4

Wijzig
Niet meer leverbaar

9,8

Dit product is niet meer leverbaar.

De Samsung Galaxy S4 in het kort

  • De opvolger van de Galaxy S3
  • 5-inch, 13MP,1.9 GHz. Quadcore, 4G

Alternatieven voor jou

Samsung Galaxy A53 5G
359,–
Bekijk
Samsung Galaxy A22
179,–
Bekijk
Samsung Galaxy S22
849,–
Bekijk
Alles over de Samsung Galaxy S4

Beschrijving

De Samsung Galaxy S4

De Samsung Galaxy S4 is een feit. Op 14 maart werd de Samsung Galaxy S4 in New York onthuld. Samsungs nieuwe vlaggenschip behoudt de strakke vormgeving van de Galaxy S3 maar oogt eleganter dankzij de sterke (polycarbonaat) behuizing en slanke design. Jeremy, de jonge ster uit de Samsung teasers, mocht het toestel tonen voor het grote publiek tijdens het Unpacked Event wat door duizenden mensen live werd gevolgd. Het is de eerste smartphone met een 1.9 GHz quadcore processor wat resulteert in een supersnelle smartphone-ervaring. Verder beschikt het prachttoestel over veel futuristische toepassingen zoals oogbesturing en de dualcamera functie waarmee men twee camera's tegelijk kan bedienen (zowel front als back -camera).

Nieuw Deep Black Edition In februari 2014 heeft Samsung een nieuwe versie van de succesvolle Galaxy S4 geïntroduceerd. Het betreft de Deep Black Edition. De voorkant is volledig zwart (zonder patroon) en de achterkant is matzwart (net zoals bij de Note 3). De meegeleverde accessoires zoals de oordopjes en de oplader zijn ook zwart. Hiernaast zijn er speciale stijlvolle wallpapers beschikbaar die naadloos aansluiten op het toestel. De Black edition zal in week 8 beschikbaar zijn.

Belangrijkste specificaties Samsung Galaxy S4 -1.9 GHz Quadcore processor -5" Full HD Super AMOLED display; 1920x1080 pixels -Android 4.4 Kitkat -2GB RAM geheugen -16 GB intern geheugen -13 megapixelcamera +2.1MP frontcamera -4G Optioneel + NFC -Batterij 2600 mAh

Introductie Nieuwe Features: -Smart scroll -Smart pause -Dualcamera -Airview -Sound and Shot -S Translator -S Health

Innovatie = meer gemak

De vierde generatie van de Samsung Galaxy S introduceert veel nieuwe features. Het zijn geavanceeerde toepassingen die niet voor de hand liggen. Maar het gebruik ervan is een verrijking en een significante meerwaarde voor de smarpthonegebruiker.

Samsung Smart Pause en Smart Scroll zijn twee begrippen die de Galaxy S4 onderscheidt van zijn concurrenten. Met Smart Pause zal de smartphone letterlijk pauzeren als de gebruiker even de andere kant op kijkt. Bekijkt u een video maar verliest u uw aandacht? Geen probleem, de Galaxy S4 merkt dit dankzij een speciaal ingebouwde sensor en zet ogenblikkelijk de video op pauze. Smart Scroll maakt gebruik van dezelfde sensor en scrollt automatisch naar beneden als u het einde van de pagina nadert.

EISA; Green Phone 2013-2014

Er zijn maar weinig mensen die beweren dat technologie en natuur samen gaan. Toch heeft Samsung met de Galaxy S4 bewezen een toestel te hebben ontwikkeld wat milieu bewust is op alle fronten. Dankzij beperkt gebruik van schadelijke stoffen en zijn relatief lage energieverbruik heeft de Galaxy S4 de European Green Phone Award 2013-2014 gewonnen.

Airview op de Galaxy S4

Een touchscreen bedienen zonder het scherm fysiek aanraken? Dat kan echt. Dat bewijst Samsung met 'Airview' op de Samsung Galaxy S4. Wederom een verbluffende feature die voorheen enkel beschikbaar was op de Galaxy Note 2 met de S Pen. Met Airview neemt u een kijkje in de map zonder deze daadwerkelijk te openen. Hiermee krijgt u een preview te zien van de verschillende applicaties of databestanden die hierin te vinden zijn. Deze technologie is ook toepasbaar voor de S Calendar waardoor uw afspraken overzichtelijker worden weergegeven.

Plezier met de Camera

De camera van de Galaxy S serie is altijd van zeer hoge kwaliteit geweest, ook nu heeft het een 13 megapixelcamera en een 2.1 MP frontcamera waar men schitterende foto's mee kan maken. De Samsung Galaxy S4 voegt hierbij nog een paar elementen aan toe. Zo is het met de dual camera mogelijk om beide lenzen tegelijkertijd te activeren. Dit levert leuke en originele plaatjes op. Videocalling is ook mogelijk en krijgt op deze manier een geheel nieuwe beleving. Shot & Sound is een andere nieuwe feature. Dit is een manier om de foto extra te laten leven door een geluidsboodschap in te spreken. Als de foto wordt getoond wordt er geluidsfragment afgespeeld die is ingesproken door de verzender.

De Weg naar de Samsung Galaxy S4 (alle geruchten)

Samsung Galaxy S4 | Update 13.03.2013 | Galaxy Fever in NYC De medewerkers van de Samsung marketingafdeling hebben de afgelopen maanden niet stil gezeten. Zo is het hun taak om de harten van de Amerikaanse consument te veroveren. Dit was dan ook één van de redenen dat New York het decort zal zijn van het Unpacked Event op 14 maart op Times Squares. Al enige dagen wordt de Galaxy fever al in de Big Apple geconstateerd. Met nog één dag te gaan wordt er op strategissche wijze gewezen naar de introductie van "the Next Galaxy". De Facebookpagina staat er vol van. Een goed voorbeeld hiervan is de Galaxy FlashMob dat in hartje NYC werd gehouden en zorgde voor veel bekijks.

Samsung Galaxy S4 | Update 07.03.2013 | Plastic Body Volgens de website CNET zal de behuizing van de Samsung Galaxy S4 van hetzelfde materiaal zijn als bij zijn voorganger. Een veelgehoorde klacht bij de Galaxy S3 is dat het toestel niet chique aanvoelt door zijn plastic body. Samsung´s president Y.H. Lee geeft hierbij aan dat de body van het toestel een langere levensduur heeft vergeleken met zijn concurrenten (met een aluminium of polycarbonaat frame) omdat de backcover buigbaar is. Verder geeft hij aan dat hier bewust is voor gekozen, anders zou het ook niet haalbaar zijn om het toestel in grote mate te fabriceren.

Samsung Galaxy S4 | Update 04.03.2013 | Eerste Teaser SGS4 "Be Ready for the next Galaxy" luidt het devies. De eerste Teaser voor de nieuwe Galaxy is een feit. Zojuist is op het youtube kanaal van Samsung Mobile de eerste Teaser live gezet waarbij een kleine jongen voor het eerst de nieuwe Galaxy wordt getoond. Zien? Klik dan op de volgende link: SGS4 Teaser.

Samsung Galaxy S4 | Update 04.03.2013 | SamMobile bevestigt Octaprocessor Ruim 10 dagen voor de officiele presentatie van de Samsung Galaxy S4 bevestigt Techsite SamMobile de octaprocessor bij een smartphone met de werknaam i9500. Dit is vermoedelijk de opvolger van de Samsung Galaxy S3. Verwacht wordt dat er één versie wordt uitgebracht waarbij het toestel voorzien is van 4G.

Samsung Galaxy S4 | Update 01.03.2013 | Launch Party 14 maart Times Square "Something big is coming"! Dat de aankondiging op 14 maart plaatsvindt is geen geheim meer. Zo heeft het nieuws zich razendsnel verspreid via Social Media en de traditionele kanalen. Het meest opvallend is dat Samsung iedereen uitnodigt voor het Unpacked Event op 14 maart. Zo zal Samsung op Times Square het toestel groot aankondigen. Hiermee worden niet enkel de Smartphone-geeks getriggerd maar kan de hippe New Yorker ook meegenieten van de aankondiging van Samsung's "Next Big Thing".

Samsung Galaxy S4 | Update 26.02.2013 | NFC & Visa Visa maakte op het Mobile World Congress in Barcelona bekend dat het een samenwerking is aangegaan met Samsung voor de nieuwe Galaxy. Via de applicatie Paywave zal het binnenkort mogelijk zijn om via NFC (Near Field Communication) betalingen te verrichten via de nieuwe Galaxy. Dankzij deze nieuwe toepassing zullen online betalingen vereenvoudigd worden via het mobiele platform.

Samsung Galaxy S4 | Update 25.02.2013 | bevestiging aankondiging 14 maart De kogel is uit de kerk. Samsungs woordvoerder Chenny Kim bevestigde vandaag dat het nieuwe vlaggenschip op 14 maart wordt aangekondigd in New York. Het Koreaanse bedrijf ging in op het verzoek van vele aanvragen om het toestel voor het eerst op Amerikaans grondgebied aan te kondigen (Reuters). Dit bericht zal naar verwachting overheersen tijdens het grootste Mobile Event ter wereld, waar de concurrenten hun nieuwste smartphone van 2013 zullen aankondigen (UPDATE 28-02: de eerste uitnodigingen zijn al verstuurd. Het event zal plaatsvinden om 19.00 EST en zal wederom de naam Unpacked Event dragen).

Samsung Galaxy S4 | Update 21.02.2013 | Strategische aankondiging 14 maart Geen schokkende onthulling maar de lanceringsdatum schijnt weer te zijn aangepast. Nu is het geen 15 maart, maar 14 maart dat de Galaxy S4 voor het eerst ten toon wordt gesteld aan het publiek. Dit zal gebeuren in the Big Apple, aldus de website SamMobile. Van een officiele uitnodiging in New York is tot op heden nog niets bekend. wel is het opvallend dat het toestel 1 dag voordat de tegenhanger van de Galaxy S4 (de HTC One) voor het eerst leverbaar zal zijn. Dit lijkt dus een strategische zet van Samsung, dat ervan uitgaat dat de Galaxy S4 waarschijnlijk alle aandacht zal opeisen.

Samsung Galaxy S4 | Update 15.02.2013 | enorme productie Uit informatie van Tech Weblog BGR blijkt dat Samsung veel vertrouwen heeft in het nieuwe - nog aan te kondigen - vlaggenschip de Samsung Galaxy S4. Zo verwacht de fabrikant 100 miljoen exemplaren te fabriceren. Volgens dezelfde bron zouden er inmiddels circa 60 miljoen toestellen zijn verkocht van het vorige model; de Samsung Galaxy S3.

Samsung Galaxy S4 | Update 13.02.2013 | fysieke homebutton De Koreaanse krant "the Korean Daily" kopt in dat de Galaxy S4 de huidige homebutton van de Galaxy S3 zal behouden, dit zal eveneens gelden voor de twee zichbare knoppen naast de homebutton die ervoor gemaakt zijn om naar de vorige pagina te gaan of de menu-instellingen weer te geven.

Samsung Galaxy S4: Update 11.02.2013 | 15 maart persconferentie Volgens techsite Sammobile zal er op 15 maart een persconfeentie worden gehouden door Samung en zal de Galaxy S4 voor het eerst officieel worden getoond. Volgens de betrouwbare bron zullen de eerste uitnodigingen van het Event na het Mobile World Congress verstuurd worden. The next big thing is dus "almost here".

Geinspireerd door de Floating Touch technologie van Sony Het Koreaanse dagblad Daily kondigt aan dat de Samsung Galaxy S4 gebruik zal maken van een nieuwe technologie waarmee je de smartphone kan bedienen zonder deze fysiek aan te raken. Met een kleine afstand tussen uw hand en het toetsenbord kan het toestel herkennen welke toetsen men wilt aanraken. Deze technologie werd voor het eerst geïntroduceerd bij de Sony Xperia Sola en staat bekend als de Floating Touch technologie, welke naam Samsung hieraan zal geven is tot op heden nog onbekend.

Samsung Galaxy S4 | Update 24.01.2013; Unpacked Event SGS4 op 22 maart Volgens Asia Economy News zal de Galaxy S4 worden aangekondigd op 22 maart tijdens een speciaal Unpacked Event, de lokatie zou volgens de Bron ditmaal niet zoals vorig jaar in Londen plaatsvinden maar in de VS.

Samsung Galaxy S4 | Update 22.01.2013; April op voorraad? Diverse nieuwsbronnen geven aan dat de Samsung Galaxy S4 mogelijk al in de lente in de winkels ligt. Zo zou Samsungs nieuwste topmodel in april te verkrijgen zijn. Dit duidt erop dat het toestel wellicht al in maart of tijdens het Mobile World Congress in Barcelona 2013 wordt onthuld. Vorig jaar werd de Samsung Galaxy S3 in mei voor het eerst aangekondigd.

Samsung Galaxy S4 | Update 21.01.2013; Android 4.2 Op de vraag "op welk operational system de nieuwe Galaxy zal draaien" bestaat geen twijfel over mogelijk. Het nieuwe toptoestel zal net als zijn voorgangers draaien op Google's geprezen Android software. De verwachting is dat de Galaxy S4 zal draaien op Android 4.2, de nieuwste versie . Eerder werd ook bekend dat de nieuwe HTC die in februari zal worden gepresenteerd, tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, eveneens zal worden voorzien van de laatste Android 4.2.

Samsung Galaxy S4 | Update 14.01.2013; GT i9500 en i9505(LTE) Tijdens de CES in Las Vegas werd er al veel gesproken over de opvolger van de Samsung Galaxy S3. Zo zou er een foto zijn opgedoken waar werd verwezen naar de Samsung Galaxy S4 i9505. Het feit dat er eerder werd gesproken over het typenummer i9500 doet vermoeden dat er twee verschillende versies op de markt komen. Wellicht één LTE versie en de andere zonder 4G compatibiliteit.

Samsung Galaxy S4 | Update 14.01.2013; Octaprocessor, met 2 quadcores In de maand januari - waar eveneens de Samsung Ativ S wordt geïntroduceerd op de Nederlandse markt en bekend werd gemaakt dat de S3 maarliefst 50 miljoen keer over de toonbank is gegaan - werd tevens ook onthuld dat het nieuwe vlaggenschip mogelijk een octaprocessor zal bevatten. Dit duidt op de snelst beschikbare processor tot nu toe. Deze Exynos 5 octa processor heeft twee quadcore processors in één smartphone. Naast de enorme snelheid zou deze processor eveneens zeer zuinig moeten zijn.

Samsung Galaxy S4 | Update 14.01.2013; Waterdicht Tijdens het CES event in Las Vegas liet Samsung een technologie zien waarbij de Samsung Galaxy S3 waterbestendig was. Als deze technologie volop in de schijnwerpers wordt gebracht tijdens één van de grootste Elecronica events, wil dat maar één ding zeggen; Samsung wil niet achter de feiten aanlopen en ziet het nut van waterdichte smartphones. Zal de opvolger van de Samsung Galaxy S3 waterbestendig worden? Eerder deze maand kondigde Sony al zijn nieuwe High-End model aan die waterdicht is.

Samsung Galaxy S4 | Update 14.01.2013; Draadloos opladen Al meer dan 7 maanden geleden werd de Samsung Galaxy S3 aangekondigd. Tijdens het Next Galaxy Event werd het toestel geprezen met de alom veelgeprezen toepassingen en hoogstaande specificaties. ook werd veel aandacht besteed aan de mogelijkheid om het toestel draadloos op te laden. Helaas is hier relatief weinig van terecht gekomen. Zo wordt hier nauwelijks gebruik van gemaakt. Met de nieuwe Galaxy krijgt Samsung opnieuw een grote kans waar Nokia eerder wel in slaagde met de Nokia Lumia 920

Reviews

Gemiddelde beoordeling

9,8/10

Gebaseerd op 15 reviews
J. VIerberg6 jaar geleden
Goede en fijne mobiel, mooie camera, werkt snel en doet wat het moet doen. Scherp beeld en fijn in de hand. Muziek kan op gemiddelde volume.
Arjen Kunz7 jaar geleden
Was effe wennen, maar alles wijst vanzelf. Goed beeld en duidelijke handleiding.
R. Terwisscha7 jaar geleden
Het is een prima telefoon, niet al te groot en ook niet te klein, gewoon perfect zeg maar. De telefoon werkt helemaal goed ik heb helemaal niks te klagen.
P.P.A. Lenssen7 jaar geleden
Prima aanbieding van studentmobiel. Ook bij Ben en Hollandse nieuwe gekeken; niets in vergelijking met studentmobiel. Goede afwikkeling en bezorging. Mustdo en Musthave!
Tim7 jaar geleden
Prima phone. Doet wat ik verwachtte
123

Toestelspecificaties

Besturingssysteem
Android Android 4.4 Kitkat
Camera resolutie
13 MP
Dual sim
Interne opslag
16 GB
Afmetingen (l x b x h)
136 mm mm x 69.8 mm mm x 7.9 mm mm
Schermgrootte
inch
1920x1080 pixels

Accu

Connectiviteit

5G
Nee
4G
Ja
3G
Ja
Wifi
Ja
Wifi type
802.11 b/g/n
Bluetooth
Ja
Bluetoothversie
4.0
GPS
Ja

Algemeen

In de doos

USB-kabel
Ja
Hoesje
Nee
Screenprotector
Nee
Headset / oordopjes
Ja

Geheugen

Opslagcapaciteit
16 GB
Werkgeheugen
0 MB
Uitbreidbaar geheugen
Ja
Maximale geheugenkaart
32 GB

Toesteleigenschappen

Lengte
136 mm mm
Breedte
69.8 mm mm
Dikte
7.9 mm mm
Gewicht
130 g
Audio out
3.5 mm jack
Speaker
Ja

Fotocamera

Camera-omschrijving
13 MP

Beeldscherm

Grootte
inch
Resolutie
1920x1080 pixels
Beeldschermtype
Super AMOLED capacitive
Kleuren
16 miljoen
Touchscreen
Ja

Veiligheid

Selfie-camera

Megapixels hoofdlens
2.1 megapixels

Systeem

Processor snelheid
1.9 GHz Ghz
Processor versie
Quadcore
Besturingssysteem
Android
Versie
Android 4.4 Kitkat

Videocamera