Alles over de Sony Xperia 1 IV

Beschrijving

De Sony Xperia 1 IV is het toestel als je professionele video’s en foto’s wil maken zonder je camera mee te sleuren. Het is de eerste smartphone met een echte optische zoomlens, beschikt over een groot OLED-scherm met 4K-beeldkwaliteit en beschikt over ZEISS-optica. Daarnaast heeft de Xperia 1 IV een supersnelle processor, groot werkgeheugen en prima batterij.

Professionele video’s en foto’s

Laat de videograaf én fotograaf in je los met de Sony Xperia 1 IV. Deze smartphone is namelijk in staat om video’s in een 4K-resolutie op te nemen met alle lenzen op het toestel. Zet makkelijk het hoofdonderwerp van je video of foto in de spotlights dankzij Eye Auto Focus, wat de ogen van mens of dier herkent en daarop blijft scherpstellen. Is een object het hoofdonderwerp in je video? Dan kun je met Objecttracering een bewegend onderwerp automatisch scherp in beeld brengen.

De Sony Xperia 1 IV is de eerste smartphone met een echte optische zoom (85 – 125mm) met de telefotolens. Dit houdt in dat je kan inzoomen zonder dat het beeld kwaliteit verliest. De andere lenzen op de camera zijn een ultragroothoek van 16mm en een groothoek van 24 mm. Deze ZEISS-lenzen zijn ontwikkeld in samenwerking met ingenieurs achter de Sony Alpha 1-serie camera’s, die gebruikt worden door professionele fotografen.

Display en prestaties

Het 6.5 inch OLED-scherm heeft een hoge 4K-resolutie. Hierdoor is alles op je scherm haarscherp, van die spannende actiefilm die je volgt tot die foto die je net hebt gemaakt. De helderheid is met 50% toegenomen in vergelijking met de Xperia 1 III, wat handig is voor buiten als de zon aardig schijnt. De beeldverhouding is 21 bij 9, waardoor je films in volledig formaat op je telefoonscherm kunt zien.

De Sony Xperia 1 IV kan de zwaarste taken aan, zoals het spelen van 3D-games of het bewerken van video’s. Dit komt doordat deze telefoon 12 GB aan werkgeheugen heeft en een supersnelle Snapdragon 8 Gen 1-processor.

Populaire specificaties

Introductie
Juni 2022
Formaat
Groot
Grootte
6.5 inch
Camerakwaliteit
Uitstekend
Snelheidsklasse
Zeer Snel
Opslagcapaciteit
256GB

Reviews

8,0
op basis van 3 reviews

Beoordeling

(0)
(3)
(0)
(0)
(0)

Beoordeling per onderdeel

Batterijduur