4,7/5
Trustpilot 49.583 reviews

6 handige Android-hacks die je niet wil missen

Slimme tips

Van focus-modus tot split-screen: jouw Android smartphone beschikt over heel veel verborgen functies die het leven veel makkelijker maken. In dit artikel hebben we de 6 beste voor jou op een rijtje gezet. Wedden dat er een paar lifehacks tussen zitten die jij nog niet kende?

1. ‘Verloren’ notificaties terughalen

Je kent het wel: je krijgt een notificatie van de bezorgtijd van je favoriete afhaalmaaltijd, swipet iets te enthousiast en kan het hele bericht nergens meer terugvinden. Gelukkig kun je oude notificaties heel gemakkelijk terughalen. Tik hiervoor op een leeg gedeelte van het thuisscherm en houd vast. Er verschijnt nu een pop-up om je scherm aan te passen. Kies voor ‘widgets’ en zoek naar ‘instellingen’. Kies dan voor ‘meldingenlogboek’, selecteer en geef ‘m een mooie plek op je thuisscherm. Nu kun je al je oude meldingen rustig terugkijken en beheren!

2. Muziekbediening in je notificatiescherm

Een handige, maar vaak vergeten functie is de muziekbediening in je notificatiescherm. Sinds Android 10 kun je je favoriete liedjes of podcast namelijk veel makkelijker pauzeren of door- en terugspoelen. Daar hoef je voortaan alleen nog maar even voor naar beneden te swipen.

3. Ouderlijk toezicht (of spioneren voor gevorderden...)

Wil je jouw zoon of dochter afschermen voor ongure zaken op internet? Met Google Family Link voorkom je dat jouw kind gewelddadige beelden ziet of per ongeluk aankopen doet in zijn of haar favoriete spelletje. Download Family Link voor ouders op je eigen Android smartphone, en Family Link voor kinderen en tieners op de telefoon van je kinderen. Na het doorlopen van de installatie kun je onder andere de locatie van (de smartphone van) je kind in de gaten houden, apps en in-game aankopen bekijken en beheren en beperkingen instellen voor het gebruik van de smartphone.

Download Google Family Link voor ouders en Google Family Link voor kinderen en tieners

4. Dichtbij Delen

Dichtbij Delen (Nearby Sharing in het Engels) is een functie die het mogelijk maakt om foto’s, linkjes, contactgegevens en andere bestanden direct met een toestel in de buurt te delen. Geen onnodige WhatsAppjes of e-mailberichten meer nodig, dus! Dichtbij Delen wordt vaak vergeleken met AirDrop van Apple, omdat beide functies Bluetooth gebruiken voor het opzetten van een peer-to-peer netwerk tussen apparaten. Je hebt dus geen wifi meer nodig voor het delen van je bestanden. Ga naar ‘Instellingen’, ‘Google’, ‘Apparaatverbindingen’ en dan naar ‘Dichtbij delen’ om deze functie in te schakelen.

5. Focus Modus

Met Focus Mode (of Focus Mode) kun je zelf instellen welke apps je (tijdelijk) niet meer kunt gebruiken als deze modus aan staat. Zit jij tijdens het thuiswerken regelmatig ineens op Facebook of Instagram, zonder dat je dat goed doorhebt? Schakel ze uit met Focus Modus en geef je productiviteit een boost!

6. Split screen

We doen het al regelmatig op onze laptops: twee schermen naast elkaar openen. Om tegelijkertijd te schrijven en informatie op te zoeken, bijvoorbeeld. Of voor een goed potje Snake tijdens een serieus werkoverleg op Zoom. Hoe dan ook: op je Android smartphone of tablet doe je hetzelfde! Klik op de overzichtsknop (dat vierkante ding onderaan je scherm). Kies welke van je recente apps je wil zien, klik erop, houd vast en sleep het naar de bovenkant van je scherm (links of rechts). Kies dan een tweede app om ernaast (of eronder) te openen. Pro tip: klik twee keer op de overzichtsknop om snel tussen je twee meest recente apps te switchen.

Meer lezen

Wil je meer lezen over de handige functies op jouw smartphone? Kijk dan eens bij de andere tips en tricks op Mobiel.nl. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Dan krijg je handige artikel direct in je mailbox.

Geschreven door: Redactie
Geplaatst op: 1/26/2021

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht