Advertenties blokkeren op je iPhone

Slimme tips

Een gemiddeld persoon ziet meer dan 4.000 advertenties op een dag. Niet alleen ontzettend veel, maar soms ook gewoon ontzettend irritant. In dit blog lees je daarom meer over advertenties blokkeren op je iPhone.

Heb je een Android toestel? Lees dan het blog 'Advertenties blokkeren op je Android-telefoon'.

Advertenties blokkeren op je iPhone

Van banners tot pop-ups en videoadvertenties. Zodra je je telefoon in je hand hebt word je er mee geconfronteerd. Niet zo gek, want online advertenties zijn voor veel bedrijven dé manier om jou te bereiken. Toch kunnen ze soms behoorlijk irritant zijn. Zeker als je even wil ontspannen door het lezen van een artikel of het kijken van een video. Gelukkig is er een makkelijke manier om advertenties als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. Apple heeft namelijk zelf al een hele handige tool om advertenties te blokkeren. Ga op je iPhone naar ‘instellingen’ en kies voor ‘Safari’. Hier kun je de functie ‘blokkeer pop-ups’ activeren. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het surfen op internet geen vervelende reclames meer tegenkomt.

Adblockers

Heb jij bovenstaande functie aangezet maar vliegen de advertenties je alsnog om de oren? Dan kan het downloaden van een goede adblocker uitkomst bieden.. Wij hebben de populairste adblockers voor je op een rijtje gezet. Werken de adblockers na het downloaden nog niet helemaal naar wens? Neem dan de instellingen van zowel de adblocker als Safari nog eens goed door.

Adblock Plus

Adblock Plus beschermt je tegen vervelende advertenties, trackingsystemen en verschillende virussen. Zo heb je niet alleen geen last meer van reclames en pop-ups maar hou je ook tijd én batterij over voor zaken die er voor jou echt toe doen. Bijvoorbeeld het bewerken van je vakantiefoto’s of het bellen met je beste vriend(in).

Download Adblock Plus in de AppStore

AdGuard

AdGuard is te gebruiken als adblocker voor Safari. De app zorgt niet alleen dat je advertenties kunt verbergen, maar biedt ook de mogelijkheid om je gegevens beter te beveiligen. AdGuard controleert de websites die je bezoekt op trackers die uit zijn op jouw gegevens. Vervolgens zorgt de app ervoor dat deze data niet wordt gedeeld en jouw gegevens veilig blijven. Is jouw internet af en toe zo traag als …..? Ook dan helpt deze app. Er wordt namelijk een heleboel online junk gefilterd waardoor je internet een stuk sneller kan werken. Glipt er toch nog een advertentie tussendoor? Dan kun je de advertenties handmatig blokkeren. Makkelijk!

Download AdGuard in de AppStore

Magic Lasso

Magic Lasso maakt het blokkeren van advertenties in Safari mogelijk. Of dit nu op je iPhone, iPad of MacBook is. De app maakt hiervoor gebruik van de materiaalblokkeringen-functie die al in Safari staat. Hierdoor verbruikt de app nauwelijks geheugen of batterij en worden webpagina’s veel sneller geladen.

Download Magic Lasso in de AppStore

1Blocker

De app 1Blocker maakt jouw internetervaring nog beter. Zeg gedag tegen vervelende reclames, trackers en dataverzamelaars en hallo tegen snel en soepel internet. Wil jij invloed hebben op wat je wel of niet ziet? Dat kan! In deze app kun je namelijk helemaal zelf bepalen wat je wil blokkeren. Van alle advertenties tot het verzamelen van cookies. Jij bepaalt!

Download 1Blocker in de AppStore

Wil jij advertenties blokkeren op je Android- telefoon? Wij schreven er een blog over.

Geschreven door: Kelly
Geplaatst op: 6/15/2022

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht