4,6/5 op Trustpilot 4,6/5
Trustpilot 50.863 reviews

Antivirus apps voor Android

Slimme tips

We gebruiken onze smartphone steeds vaker om onze bankzaken te doen, privacygevoelige informatie op te slaan en andere zaken te regelen. Extra belangrijk dus om je Android telefoon goed tegen hackers, virussen en spyware te beschermen. In dit blog vind je daarom de beste antivirus apps voor Android.

Norton Mobile Security

Norton Antivirus is een van de bekendste antivirus software programma's en biedt computers, tablets en inmiddels ook smartphones al jarenlang bescherming tegen virussen, hackers en spyware. Norton Mobile Security beschermt je niet alleen tegen virussen, maar ook tegen diefstal en de verkoop van je data. Geen overbodige luxe nu we bijna al onze persoonlijke data op onze telefoon hebben staan. Om je Android telefoon tegen schadelijke apps te beschermen, scant Norton alle apps die je downloadt. Bevat de app virussen en/of malware? Dan krijg je vooraf een waarschuwing. Ook de apps die al op je telefoon staan worden door Norton gescand. Alle apps die gevoelige gegevens verzamelen, veel stroom gebruiken of op andere manieren een risico voor je smartphone vormen worden gemarkeerd.

Wil jij je online privacy optimaal beschermen? In de Norton Mobile Security app zit ook Norton Secure VPN inbegrepen. Zo kun je zonder risico te lopen via openbare netwerken internetten. De ingebouwde VPN beschermt je browsegegevens met 256-bits AES-encryptie. Zo worden hoge snelheden behouden en heb je toegang tot de meeste streaming websites.

Norton Mobile Security is te downloaden via Google Play.

Avira Mobile Security en VPN

Avira Mobile Security en VPN is een gratis app met indrukwekkende en geavanceerde functies. De app kan rootkits detecteren, beschikt over een VPN en biedt anti-diefstal bescherming. Dit is echter nog niet alles. Net als Norton analyseert Avira alle apps die op je telefoon staan en laat je weten welke apps toegang hebben tot je contacten, afbeeldingen en browsegegevens. Handig om dit om de zoveel tijd eens goed onder de loep te nemen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wil jij de bescherming van je telefoon echt naar een nieuw niveau tillen? Kies dan voor de premium functies van Avira. Hiermee krijg je anti-phishing bescherming en kun je je camera- en microfoon beschermen. Daarnaast krijg je een VPN zonder beperkingen, kun je je wachtwoorden beheren en kun je meerdere apparaten beschermen. Ook als ze op een ander besturingssysteem werken.

Avira Mobile Security en VPN is te downloaden via Google Play.

AVG antivirus

AVG antivirus is net als Norton een grote speler wat betreft antivirus software. Waar AVG eerst vooral bescherming bood aan computers en tablets, zijn smartphones nu ook aan het rijtje toegevoegd. De app houdt niet alleen virussen en spyware tegen, maar biedt ook bescherming tegen ongewenste bellers en onveilige apps. Ben jij je telefoon wel eens kwijt? Met AVG antivirus spoor je hem makkelijk op en kun je hem zelfs op afstand vergrendelen. Je bestanden blijven altijd beschermd. Ook als je telefoon gestolen is. Als iemand je telefoon probeert te ontgrendelen, wordt er na drie mislukte pogingen een foto gemaakt. Zo weet je meteen waar en bij wie je telefoon is.

AVG antivirus is te downloaden via Google Play.

Geschreven door: Kelly
Geplaatst op: 4/15/2022

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht