4,6/5 op Trustpilot 4,6/5
Trustpilot 51.671 reviews

De beste apps om jezelf (thuis) aan het sporten te krijgen

Slimme tips

Lekker onder een dekentje op de bank ploffen met een reep chocolade of een zak chips. En dat terwijl de regen zachtjes tegen het raam tikt. Klinkt verleidelijk, niet? Maar je weet wat ze zeggen: summerbodies are made in winter. Werk aan de winkel dus! Deze sportapps motiveren je om het sporten leuker te maken en (weer) in topvorm te komen.

1. Daily Yoga

Lijkt Yoga vanuit huis je wel wat om ontspannen, gezond én flexibel te blijven? Met Daily Yoga kan je naar hartenlusten yoga- en meditatiesessies volgen vanaf je telefoon. In de app zijn meer dan 100 yogavideo’s beschikbaar voor mensen van alle niveaus. Wat je doel of leeftijd is maakt dus niets uit! Een hele reeks tutorials voor beginners met audio en visuele instructies helpen je in 2 weken naar een hoger niveau. Het is mogelijk om je sessies bij te houden, zodat je later terug kunt zien wat je al hebt bereikt. In de wereldwijde community van de app kan je vragen stellen over yoga, jouw yogamomentjes delen en nieuwe vrienden maken om mee te oefenen. De app is gratis te downloaden. Voor meer extra’s kan je een lidmaatschap aanschaffen; dit kost je 12,99 dollar per maand of 39,99 dollar per jaar.

Download Daily Yoga: Android / iOS

2. Sixpack in 30 dagen

Eindelijk eens van die vetrolletjes op je buik afkomen? Met -als het even kan- ook nog een sixpack? Met de app ‘Sixpack in 30 dagen’ zou je in no time buikvet moeten verliezen en keiharde buikspieren moeten ontwikkelen. De oefeningen zijn geschikt voor zowel beginners als professionals. En ideaal eraan is dat de oefening overal kunnen worden uitgevoerd. Drie niveaus van trainingsschema’s helpen je stapsgewijs je spieren op te bouwen.

Download Sixpack in 30 dagen: Android / iOS

3. Strava

Strava is één van de populairste apps onder wielrenners en hardlopers die prestatiegericht aan de slag willen. Het is een handige app waarmee je je eigen prestaties en die van vrienden kan volgen en vergelijken. Je zou het kunnen zien als de social media onder de sportapps. Ook vergelijkt de app jouw eigen prestaties, waardoor je je progressie goed in de gaten kunt houden. Moedig je vrienden aan met kudo’s (de benaming voor likes op Strava) voor mooie sportprestaties. Dus kan je wel wat support en competitie van vrienden, collega’s en kennissen gebruiken? Dan is het sociale element een mooie motivator. Deel je je prestaties liever niet? Dan kan je je prestaties natuurlijk ook alleen voor jezelf zichtbaar maken. De app heeft een gratis versie, maar kan aangevuld worden met een betaalde variant voor extra mogelijkheden, zoals trainingsschema’s.

Download Strava: Android / iOS

4. Virtuagym Fitness

Met Virtuagym Fitness worden je workouts begeleid door een 3D-geanimeerde trainer die iedere oefening aan je voordoet. Je kan zelfs meer dan 4000 oefeningen vinden in de app die je thuis óf in de sportschool kunt uitvoeren. Je locatie, niveau en aanwezige sportmateriaal houden je niet tegen; de app heeft namelijk zowel workouts met alleen lichaamsgewicht als met fitnessapparatuur. In de app maak je gemakkelijk een trainingsschema met eigen doelen aan. Je kan ook herinneren laten sturen wanneer jij het wilt.

Download Virtuagym Fitness: Android / iOS

5. Squat Challenge 30 Day Workout

De 30 Day Squat Challenge kan je helpen om je onderlichaam eens flink te trainen. Ga voor strakkere billen en bovenbenen en verlies gewicht in korte tijd. Ook je rug en core pak je met deze oefening mee. Lekker makkelijk, en je hebt niets anders nodig dan jezelf. Het schema in de app en de virtuele trainer vertellen je precies wat je moet doen. Elke dag een paar squats erbij en om de paar dagen rust. Je kan kiezen voor het programma voor beginners, het programma voor meer ervaren sporters of het zwaarste programma voor gevorderden. Reken maar dat die bil er goed uitziet na 30 dagen! Was je challenge een succes? Doe hem gerust nog een keer, maar dan met (meer) gewichten om jezelf uit te blijven dagen of kies een hoger niveau.

Download Squat Challenge 30 Day Workout: Android / iOS

6. Workouts voor thuis

Met Workouts voor thuis krijg je dagelijkse trainingsroutines voor alle belangrijke spiergroepen. In slechts een paar minuten per dag kan je al in vorm komen. En je hoeft er niet eens voor naar de sportschool, want je hebt geen trainer of apparaten nodig. De app biedt oefeningen aan voor je buikspieren, borst, benen, armen en bilspieren en het hele lichaam. Handige animaties en videobegeleiding zorgen ervoor dat je de juiste houding aanneemt bij elke oefening. Je zal binnen een paar weken al verschil merken aan je lichaam.

Download Workouts voor thuis: Android / iOS

7. Freeletics

Al eens gehoord van de gratis app Freeletics? Met deze sportapp heb je een personal trainer die je helpt bij het sporten. Ook voor deze app geldt dat je niet de deur uit hoeft voor je workout. Je maakt namelijk alleen van je eigen lichaamsgewicht gebruik en hebt geen fitnessapparaten nodig. Het goed uitvoeren van de oefeningen is een fluitje van een cent door de duidelijke instructies die je krijgt. Naast losse oefeningen kan je ook kiezen voor een samengesteld programma voor het trainen van specifieke delen van het lichaam. Variatie genoeg dus!

Download Freeletics voor thuis: Android / iOS

8. Relive

Fanatiek in wandelen, hardlopen, fietsen, skiën of snowboarden in de buitenlucht? Probeer dan ook Relive eens. Deze app maakt een 3D-filmpje van je activiteit, waarin je de afgelegde afstand, je gemiddelde snelheid, topsnelheid en hoogtemeters kan toevoegen. Ook kan je foto’s die je onderweg schiet terug laten komen in je filmpje. Een perfecte manier om je activiteiten en ervaringen op een leuke manier te delen met anderen. Bijvoorbeeld via Instagram of Facebook. Je kunt Relive ook koppelen aan apps als Strava, Garmin Connect, Polar en de gezondheidsapps van Apple. Relive is erg populair; al meer dan een miljoen anderen gingen je voor met het downloaden van de app.

Download Relive: Android / iOS

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 3/29/2020

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht