4,6/5 op Trustpilot 4,6/5
Trustpilot 51.534 reviews

Je eigen WhatsApp-stickers maken: zo doe je dat

Inspiratie

WhatsApp stickers zijn een soort hybride van gifjes en emoji: grote plaatjes die je met één tik naar iemand verstuurt. Er zitten al een aantal standaard stickers en stickerpakketten in WhatsApp en je kunt heel makkelijk nieuwe stickers downloaden. Maar het leukste is natuurlijk: zelf WhatsApp stickers maken!

WhatsApp stickers maken: iPhone

WhatsApp stickers maken kan niet in WhatsApp zelf. Toch persoonlijke stickers maken? Dan zijn er heel veel verschillende apps waarmee je uit de voeten kan. Voor iPhone is Sticker Maker het populairst, vooral omdat de app gratis en heel gemakkelijk te gebruiken is.

 1. Open de app en kies de foto die je tot sticker wil omtoveren.
 2. Knip de foto uit of gum (delen van) de achtergrond weg.
 3. Je kunt ook nog tekst of andere emoji toevoegen.
 4. Wil je meerdere stickers voor WhatsApp maken? Maak dan een stickerpakket!
 5. Als je klaar bent kun je je nieuwe sticker(pakket) meteen inladen in WhatsApp.
 6. Open een chat, tik op het sticker-icoontje naast de cameraknop (iPhone) of op het sticker-icoontje in het emoji-scherm (Android) en kies de sticker die je wil verzenden. Klaar!

Download Sticker Maker voor iPhone

WhatsApp stickers maken: Android

WhatsApp stickers maken met je Android toestel gaat ongeveer op dezelfde manier als met een iPhone, alleen gebruik je hiervoor het beste de app Wemoji. Ook Wemoji is in de basis helemaal gratis.

 1. Open de app en daarna je fotorol. Hier kies je de afbeelding(en) waarvan je een sticker wil maken.
 2. In de app vind je verschillende gereedschappen om je foto te bewerken. Je kunt hiermee bijvoorbeeld de achtergrond weghalen, tekenen of tekst toevoegen.
 3. Klaar? Je kunt je sticker of stickerset vanuit de app aan WhatsApp toevoegen.

Download Wemoji voor Android

WhatsApp stickers downloaden

Laat je het creatieve geknutsel liever aan iemand anders over? In WhatsApp kun je de stickers van je vrienden heel makkelijk opslaan door ze als favoriet toe te voegen. Dit doe je door met je vinger op de sticker te tikken. Houd ‘m even ingedrukt en kies voor ‘Toevoegen aan favorieten’. Je vindt je favorieten in het stickermenu (onder het sterretje). Wil je kant-en-klare stickerpakketten downloaden? Volg dan de volgende stappen:

 1. Open een willekeurig gesprek in WhatsApp.
 2. Tik op het sticker-icoontje en daarna op het plusje rechtsbovenin.
 3. Je komt nu in een soort sticker-winkel terecht. Klik op het pijltje naast de collectie om de WhatsApp-stickers te downloaden.
 4. Sluit de stickerwinkel. De hele collectie staat nu in het sticker-overzicht. Tik op een sticker om ‘m direct te verzenden.

Meer tips

Wil je meer handige tips voor je smartphone? Misschien is ons artikel over het maken van gifjes wel wat voor jou. Of meld je aan voor onze nieuwsbrief, zodat je belangrijke en handige tips direct in je mailbox krijgt.

Geschreven door: Redactie
Geplaatst op: 6/1/2021

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht