Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×

Trustpilot Klantbeoordeling 9.1/10 30943 beoordelingen
Trustpilot
9.1/10
Op basis van 30943 klantbeoordelingen

Zo voorkom je een boete voor fietsen met je smartphone

Tips & Tricks

We zijn zo gehecht geraakt aan onze telefoon dat we steeds vaker een appje sturen, belletje plegen of navigeren op de fiets. Vanaf 1 juli is het gebruik van je telefoon op de fiets niet meer toegestaan. Dit wordt dan ook met een fikse boete bestraft. Je betaalt € 95,- als de politie je op de fiets betrapt met je telefoon.

Handsfree fietsen met een fietshouder

Heb je een smartphone in je hand tijdens het fietsen? Dan maak je een overtreding. Paniek! Want hoe navigeer ik dan bijvoorbeeld naar mijn bestemming? Het goede nieuws is dat handsfree gebruik van je smartphone op de fiets nog wél mag, zolang het geen afleiding vormt. Een fietshouder is hiervoor de ideale oplossing.

Universele fietshouder van Mobilize

Kies bijvoorbeeld voor een universele fietshouder van Mobilize zodat je veilig kunt navigeren, bellen en muziek kunt luisteren terwijl je je handen aan het stuur houdt. Ook de fietshouder van Spigen is de ideale oplossing om een boete te voorkomen. De fietshouder zorgt ervoor dat je toestel stevig blijft zitten aan je stuur. Je plaatst hem gemakkelijk met één hand in de houder. Klik ‘m er in een handomdraai in en veilig fietsen maar.

Wetswijziging fietsen met telefoon

Met het telefoonverbod wil minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat fietsongelukken voorkomen. “Fietsers die met hun telefoon bezig zijn lopen een groter risico op een ongeval. Zij zijn cognitief en visueel afgeleid”, zegt de minister. “Elk ongeval door appen of bellen op de fiets is er een te veel.” Het gebruik van de telefoon achter het stuur is al sinds 2002 verboden.

Wie slim kiest, kiest een fietshouder. Zo ga je veilig de weg op én voorkom je een flinke boete!

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 02-05-2019