4,6/5
Trustpilot 50.036 reviews

Zo voorkom je een boete voor fietsen met je smartphone

Slimme tips

We zijn zo gehecht geraakt aan onze telefoon dat we steeds vaker een appje sturen, belletje plegen of navigeren op de fiets. Vanaf 1 juli is het gebruik van je telefoon tijdens het fietsen niet meer toegestaan. Dit wordt dan ook met een fikse boete bestraft. Je betaalt € 95,- als de politie je op de fiets betrapt met je telefoon.

Handsfree fietsen met een fietshouder

Heb je een smartphone in je hand tijdens het fietsen? Dan overtreed je dus de regels. Paniek, want hoe navigeer je dan bijvoorbeeld naar je bestemming of switch je naar een ander liedje? Het goede nieuws is dat handsfree gebruik van je smartphone op de fiets nog wél mag, zolang het geen afleiding vormt. Een fietshouder is hiervoor de ideale oplossing.

Universele fietshouder

Kies bijvoorbeeld voor een universele fietshouder van Fluqx, zodat je veilig kunt navigeren, bellen en muziek kunt luisteren terwijl je je handen aan het stuur houdt. Ook voor de grotere iPhones van tegenwoordig is de Mobilizehouder ideaal. De fietshouder zorgt ervoor dat je toestel stevig blijft zitten aan je stuur. Je plaatst hem gemakkelijk met één hand in de houder. Klik ‘m er in een handomdraai in en veilig fietsen maar.

Wetswijziging fietsen met telefoon

Met het telefoonverbod wil minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat fietsongelukken voorkomen. “Fietsers die met hun telefoon bezig zijn lopen een groter risico op een ongeval. Zij zijn cognitief en visueel afgeleid”, zegt de minister. “Elk ongeval door appen of bellen op de fiets is er een te veel.” Het gebruik van de telefoon achter het stuur is al sinds 2002 verboden.

Wie slim kiest, kiest een fietshouder. Zo ga je veilig de weg op én voorkom je een flinke boete!

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 9/4/2021

Ook interessant


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden


Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!


Terug naar overzicht