4,7/5
Trustpilot 48.257 reviews

5 tips om je telefoon te beschermen

Slimme tips

Daar gaat je waardevolle telefoon. Een driedubbele salto waar Epke Zonderland nog een puntje aan kan zuigen, gevolgd door een flinke klapper op het asfalt. Je houdt je adem in, raapt je toestel weemoedig op in de hoop hij nog kras- en barstvrij is.

Helaas loopt dit scenario niet altijd goed af. Misschien is het je zelf ook weleens overkomen. Smartphones zijn vaak volledig van glas en daardoor kwetsbaar. Deuken, butsen, krassen of inbraak op je telefoon is natuurlijk het laatste waar je op zit te wachten. Met deze tips beperk je de kans op schade van buitenaf.

Tip 1: plak een screenprotector op je scherm

Ga voor een lange levensduur van je beeldscherm met een goede screenprotector. Met een screenprotector gebruik je je toestel zoals je gewend bent, maar dan met een extra, bijna onzichtbare beschermlaag. Er zijn verschillende soorten screenprotectors verkrijgbaar van gehard glas of plastic folie.

Voor een optimale bescherming tegen krassen en barsten adviseren we om voor een plaatje van echt glas te gaan. Dit is namelijk extra stevig en minder zichtbaar. Wel betaal je vaak iets meer voor een glazen screenprotector. Een screenprotector kan je gemakkelijk zelf aanbrengen met de bijgeleverde materialen. Benieuwd hoe dit precies werkt? Check de video.

Tip 2: kies een stevig hoesje uit

Een ongeluk met je smartphone zit in een klein hoekje. Daarom is een goed hoesje ook een slimme keuze. Er zijn verschillende soorten telefoonhoesjes. Een bookcase of flipcase is een slimme keuze als je de voor- en achterkant wilt beschermen. Dit zijn hoesjes met flap aan de voorkant. Vaak is er in de voorkant vaak ook ruimte voor pasjes en briefgeld.

Ook backcovers zijn populair onder smartphonegebruikers. Met een backcover bescherm je de achterkant en zijkanten van je smartphone. Deze hoesjes zijn vaak gemaakt van kunststof, TPU of siliconen. Soms heeft een backcover opstaande randen, waardoor hij ook de voorkant van je telefoon beschermt als hij plat op het beeldscherm terecht komt.

Tip 3: beveilig je telefoon tegen inbraak

Een andere tip om je smartphone te beschermen is het beveiligen van je telefoon tegen hackers. Je wilt immers niet dat je persoonlijke gegevens, zoals foto’s, contactpersonen en e-mail op straat liggen. Hoewel dit logisch klinkt, schiet het beveiligen van de smartphone er bij veel mensen bij in.

Om je telefoon veilig te houden is het belangrijk alle software-updates op tijd te installeren. Een andere maatregel om je telefoon nog beter te beveiligen is tweestapsverificatie. Met deze extra beveiligingscontrole hebben hackers en dieven niet genoeg aan alleen je wachtwoord om toegang te krijgen tot jouw apps. Lees meer over het beveiligen van je smartphone.

Tip 4: verzeker je telefoon tegen schade en diefstal

Als je telefoon kapotgaat buiten de garantieperiode of door een oorzaak die niet gedekt wordt door de fabrieksgarantie, kunnen de kosten hoog oplopen voor reparatie. Wanneer je voor een smartphoneverzekering kiest, heb je een stuk meer zekerheid voor je toestel.

Gaat jouw smartphone buiten de garantieperiode of garantievoorwaarden kapot terwijl je een verzekering hebt? Dan wordt deze namelijk altijd gerepareerd. Als dit niet mogelijk is, kan je rekenen op een vervangend toestel. Ook bij diefstal krijg je altijd een vervangend toestel. De meeste smartphonepolissen dekken valschade, stootschade, waterschade, elektronische schade, brand of blikseminslag, vorstschade en brandschade.

Tip 5: bescherm je telefoon tegen diefstal

Je smartphone is klein (alhoewel we steeds vaker voor een grote smartphone gaan), waardevol en gemakkelijk door te verkopen door dieven. Dit maakt je een makkelijk doelwit voor zakkenrollers. Zeker op drukke plekken kost het dieven vaak weinig moeite om je telefoon te stelen. Zorg daarom dat je je smartphone nooit zichtbaar in je broekzak of jaszak bewaart. Stop hem goed weg, bijvoorbeeld achter een rits.

Ook is het belangrijk om je IMEI-nummer te bewaren. Dit is het unieke nummer van je smartphone. Op basis van dit nummer kan jouw smartphone geïdentificeerd worden door de politie. Ook kan de politie een sms-bombardement naar de telefoon versturen, waarin staat dat de telefoon gestolen is. Dit maakt verkoop van de smartphone voor de dief onaantrekkelijk.

Geschreven door: Nicole
Geplaatst op: 16-07-2021